Copy
View this email in your browser

NOVEMBER/DECEMBER 2019

Terwijl de mooiste kleuren bladeren om mij heen vallen geniet ik van een prachtig waterig najaarszonnetje. Elk jaar weer denk ik van te voren hoe graag ik deze koude periode zou willen overslaan en elk jaar weer vraag ik me af waarom ik dat zou wensen. Je zou verwachten dat ik ondertussen beter zou weten, want wat is dit toch een pracht van een seizoen. Dit jaar wel helemaal, met de allermooiste paddenstoelen overal om ons heen. Bij deze beloofd; volgend jaar geniet ik bij voorbaat van de herfst die in het verschiet ligt!

Deze najaars nieuwsbrief bevat:

  • kerstvakantie rooster
  • licht & lucht, wat doet het voor ons
  • Pilates-Verwendag 6 juni in de duinen van Egmond
  • inhaallessen
  • vegetarisch Sushi Bowl recept
  • aanbieding
  • muziek Pilates 60 programma

Kerstvakantie

Het is wat vroeg, maar dan heb je het maar alvast! Het lesrooster tijdens de kerstvakantie.

Zaterdag 21 december: Bootcamp van 09.30-10.30 uur met koffie na afloop
Maandag 23 december: 09.00-10.00 uur Pilates (met kerstontbijt)
Maandag 23 december: 19.30-20.30 uur Rug-Schouder-Nek-Training
Dinsdag 24 december: 09.00-10.00 uur Pilates (met kerstontbijt)

En dan sluiten de SHC deuren om ze op maandag 5 januari weer te openen voor een prachtig nieuw jaar!

Mis je in deze periode meer dan 1 les dan krijg je een inhaalles op je kaart bijgeschreven.

Let trouwens wel op met je inhaallessen, deze kaart is nl. 3 maanden geldig!

 

Op 14 november is er 's avonds geen les. Uiteraard kun je deze les op een ander moment inboeken, of je krijgt een inhaalles op je kaart. Op 5 december is er wel les!

LICHT & LUCHT, wat doet het met ons

De mens is gemaakt om buiten te zijn, niet om in kantoorpanden of een betonnen woning te verblijven. Door de vooruitgang zijn we steeds meer binnen gaan leven. Tegenwoordig leven we zelfs meer binnen dan buiten. Binnen leven is de basis geworden en buiten zijn zien we als een uitstapje.

De kampeerders onder ons weten wat het is om buitenleven als standaard te ervaren. Wanneer je kampeert ga je alleen naar binnen als het regent. Bij dit leefpatroon ervaar je dat de tijd langzamer gaat en voel je je vitaler en energieker.

1. Licht helpt je biologische klok synchroniseren

Daglicht helpt je lichaam vast te stellen hoe laat het is. Je lijf is ontwikkeld om te leven met een natuurlijk dag- en nachtritme. Zodra het ochtend is, en het licht relatief veel ‘blauw licht’ bevat, maakt je lichaam zich klaar voor de dag. Zodra het donker begint te worden maakt je lichaam zich klaar voor de nacht.

2. Licht ondersteunt het lichaam bij allerlei processen

Regelmatig komen er studies naar voren die aantonen dat daglicht essentieel is voor simpele taken en lichamelijke processen. Zo helpt daglicht de concentratie te verhogen, zou het ondersteunen bij het verbranden van vet en helpt het depressie voorkomen en genezen. Daarnaast voorziet daglicht in vitamine D, wat ondersteunt bij de weerstand, calciumopname en anti-tumor activiteiten.

3. Buitenlucht is meestal gezonder dan binnenlucht

Wist je dat de luchtkwaliteit in moderne gebouwen vaak te wensen overlaat? Moderne panden zijn vaak erg goed geïsoleerd en kierdicht gemaakt. De aanwezigheid van mensen en dieren, douchen en koken verslechteren het binnenklimaat. Daarnaast ontsnappen er schadelijke gassen uit betonnen vloeren en muren. De toevoer van frisse lucht is afhankelijk van enkele ventilatieroosters en een mechanisch ventilatiesysteem.

Wanneer je te weinig ventileert (en je ventileert al snel te weinig), dan gaat de luchtkwaliteit erg snel achteruit. Lucht van lage kwaliteit veroorzaakt aandoeningen als astma en andere klachten. 

Je kunt het best gedurende 24 uur per dag ventileren om je huis fris te houden. Daarnaast is het vrijwel altijd gezonder om de buitenlucht op te zoeken. Ja, zelfs als je in een redelijk vervuilde omgeving woont. Zo lang je minimaal 300 meter afstand neemt van drukke wegen en vervuilende bedrijven is de luchtkwaliteit naar alle waarschijnlijkheid hoger dan in je eigen huis of werkplek.

4. Verse zuurstof helpt je lichaam te zuiveren

Je lichaam is afhankelijk van zuurstof. Zuurstofrijk bloed voedt je organen en alle cellen in je lichaam. Wanneer je veel zuurstof binnen krijgt kan je lijf zijn werk beter doen, en zichzelf beter ontdoen van afvalstoffen.

De zuivering van je lichaam is voor een deel afhankelijk van je longen. Steeds wanneer je uitademt zuiver je je lichaam. Wanneer je meer verse zuurstof naar binnen haalt kan je lijf zichzelf beter zuiveren, en zal de zuurgraad van je lichaam beter in balans blijven.

Adem diep in en uit als je buiten bent, en laat je lijf profiteren van frisse buitenlucht!

PILATES-VERWENDAG in de duinen van Egmond

Jaaaaaa, je leest het goed. Op zaterdag 6 juni organiseer ik een fantastische verwendag in de prachtige Egmondse duinen.

Visualiseer maar even mee:

Ontvangst met ontbijt, stiltewandeling met Pilates, koffie aan het strand, zwemmen voor de liefhebber, verrukkelijke lunch, fietsen door de Schoorlse duinen en afsluiten met een heerlijke maaltijd bij ons duinhuis. Wil je meedoen reserveer dan 6 juni in je agenda en meld je aan.

Dit kun je doen door mij te mailen of een whattsapp te sturen of je aan te melden via fitmanager. Er is plek voor 10 mensen.

Kosten voor deze dag zijn, excl fiets, € 69,50.

En wil je deze heerlijke dag verlengen naar een weekeind, dan zijn er meer dan voldoende mooie overnachtingsplekken in de omgeving te boeken. 

Inhaallessen op InhaalKaart

Ik hoor het vaak: 'mijn gemiste lessen zijn niet bijgeschreven op mijn inhaalkaart'.

Vandaar deze uitleg en ook hoe het vanaf 1 januari wordt.

Officieel is het zo dat je je gemiste les in diezelfde week inhaalt. Omdat dit niet altijd kan, of omdat je dit niet wilt, heb ik de InhaalKaart in het leven geroepen. Ben je een periode uit de running dan geef je dit per email aan mij door en zet ik deze gemiste lessen op je InhaalKaart, die 3 maanden geldig is. 

Vanaf 1 januari wordt het ietsje anders. Je krijgt per jaar per vaste les 10 inhaallessen (als er buiten de officiële vakantie een les door mij wordt afgezegd, krijg je hiervoor uiteraard een extra inhaalles). Sport je op een zwerfkaart dan bouw je geen inhaallessen op. Voorwaarde om je inhaallessen te verzilveren is dat je per email hebt doorgegeven wanneer je niet kunt komen sporten. Het mailadres waar je dit bericht heen stuurt wordt: lesadmin@healthylifesoest.nl
Heb je hier vragen over, spreek me dan gerust aan. 

Recept voor vegetarische sushi bowl
(hoofdgerecht voor 4 personen)

INGREDIËNTEN:
300 gram tofu,
300 gram sushirijst /of basmatirijst ,
6 eetlepels sojasaus,
4 eetlepels rijstazijn,
1 eetlepel agave siroop of honing,
2 teentjes knoflook,
1 rettich
1 winterpeen,
1 komkommer,
1 avocado,
1 nori (zeewier)vel,
100 gram sojabonen,
sesamolie.
Garnering: witte en zwarte sesam zaadjes.

BEREIDINGSWIJZE SUSHI BOWL:

Knijp de tofu goed uit en scheur in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, agavesiroop en uitgeperste knoflook. Laat 30 minuten staan om goed in te trekken.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.

Snijd de rettich in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snij heel dunne reepjes. Was de komkommer en snij ook hier dunne reepjes van. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd het norivel in dunne reepjes.

Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en bak hierin de gemarineerde tofu, inclusief marinade gaar gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.

Verdeel de rijst over de kommetjes. Rangschik over elke kom de rettich, wortel, komkommer en avocado. Strooi tot slot de gebakken tofu en de sojabonen er overheen.

Maak sushi bowls af door her en der wat nori stukjes en witte en zwarte sesamzaadjes overheen te strooien. Je kunt eventueel aan tafel nog wat extra sojasaus toevoegen.

Eet smakelijk!

Winter Aanbieding

Om de winter vitaal en gezond door te komen heb ik deze aanbieding (t/m 20 december) om je daarbij te helpen.

Herbalife shake (*pot van 550 gr of **pot van 780 gr)
Aloë juice
Vitaminen&mineralen tablet (voor vrouw of man)

Van (*bij pot van 550 gr) € 116,90 voor € 99,40
Van (** bij pot van 780 gr) € 127,80 voor € 108,65

Muzieklijsten Pilates-programma’s

De muziek die gebruikt wordt in de Pilates-programma’s is terug te vinden op Spotify. Op onze website kun je de muziek van een Pilates-programma dat je wilt horen aanklikken. Je wordt dan verbonden met de dienst Spotify (mits je deze geïnstalleerd hebt).
Spotify kun je gratis downloaden (klik hier)

PLAYLIST PILATES 60 (klik hier)

Angelo Badalamenti - Twin Peaks Theme
Manuel de Falla - Asturiana 
Shawn Mendes - Senorita
Rosemary Standley - Come On A'My House
Dudelim - Kumi Ori
Melanie De Biasio - Afro Blue
Kansas Smity's House Band - Blue Peter
Vincent Pairani - Bang Bang
Bright Eyes - First Day Of My Life
Baptiste W. Hamon - Tranchées
Baptiste W. Hamon - La Chanson De Craonne
Marvin Gaye - Me And My Lonely Room
Nick Waterhouse - Thought & Act
Sandrine Chatron - Hamabdil For Cello And Harp
Jacques Offenbach - Les Larmes De Jacqueline, Op.76,No.2
Ik heb de nieuwsbrief weer met erg veel plezier geschreven, ik hoop dat jij hem met plezier hebt gelezen. 

Heel veel sprankelende en vitale groeten van mij, Hester

Naar Website Soester Health Club

Soester Health Club

Schrikslaan 1a, 3762 TA,  Soest
035-6035345
06-53296132
info@soesterhealthclub.nl
www.soesterhealthclub.nl

 
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen, stuur ons een email.
info@healthylifesoest.nl
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Healthy Life Soest · Talmalaan 29 · Soest, Utrecht 3761 Ak · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp