Copy

INDEXUPDATE | 02/06/2020

We willen voor onze tellingen nog eens teruggrijpen naar de misschien wel duidelijkste, namelijk de dow jones die we op 10 januari laatstleden bespraken. Hierbij nog eens de link daarnaar https://mailchi.mp/8886825ce8e0/indexupdate-10012020 . Het belangrijkste uit die update halen we nog even aan.

AEX:  topzone 614-644
DAX:  doel 13715Dow jones
 
WeekGRAFIEK: Ideaal krijgen we in een golf 5 een ending diagonal en vertonen alle indices hetzelfde beeld. Belangrijke kenmerken voor een ending diagonal zijn dat de golven allemaal abc golven zijn en elke navolgende golf korter dan de vorige.
Dit was onze voorkeur ook voor de S&P doch eens kijken wat de andere 2 genoemde indices vertellen.

Wel de huidige golf is nog steeds korter dan de vorige, pas boven 29772 is deze langer, doch met een RSI die overkocht gaat en een deelstructuur die lijkt te wijzen op golfje 3 dienen we op te letten dat het geen 5 wave wordt die boven de 29772 gaat want dan vervalt het ending diagonal patroon.

Dit zou niet willen zeggen dat het grote plaatje verandert, neen we blijven uitgaan van een laatste golf 5 up dit jaar (2020 zou mooi positief moeten worden), doch het zou wel inhouden dat de daling die nu moet komen in de 4 minder diep moet gaan dan we eerst dachten EN dat de 3 zich nog verder up zou kunnen doorzetten ook eerst dan we dachten.
We houden de maand januari (ten laatste begin februari) wel aan voor een tussentop, maar we houden deze mogelijke ontwikkeling wel in het achterhoofd dus. De 29772 zal u komende weken dus nog wel eens horen vernoemen.


Dit is nu, een maand later.
We zien idd een daling en een loodrechte stijging, typisch voor een golf 5. We denken 5 van iii'. De 29772 zone wordt belangrijk dus en onze voorkeur heeft nog steeds een grotere daling naar onder de 28000. Pas nadien zou in onze telling de grotere laatste golf 5 up starten. Pas bij impulsief doorbreken van de 29772 passen we onze telling aan en is de kans het grootst dan dat we toch al die grotere v up zijn gestart.


AEX  

4UURGRAFIEK -  "Boven de 600 kon het nog verder up, doch de 604.6-607  is nu scheidsrechter voor het vervolg. Zitten we hier aan een max c of dienen we toch een golf 3 in een 5 wave te tellen? Price action zou eerder voorkeur geven aan een nog iets hoger topje en dan wordt het opletten denken we."

We keken hoger, kon een klein hoger topje zijn en draai neerwaarts ook. Maar boven de 607 was er geen discussie en zaten we in een golf 3, impulsief up dus en moesten we kijken naar hogere toppen. Het mag nog (een beetje) hoger.


 
DAX

4UURGRAFIEK - "Eens boven weerstand kon het ook hier verder up tot aan max c. Ook hier dient nu de beslissing te gaan vallen of we terug neerwaarts draaien of niet."

Zelfde verhaal, het kon draaien aan 13292. Maar eens erboven werd het een 5wave en konden we een heel stuk hoger.
 
 
ES (=future van de S&P500)    

4uurGRAFIEK-  "De weerstand werd gebroken en hier ligt max c nog wat hoger. Zolang niet boven max c en indien RSI niet OB gaat, dan kunnen we onder de 3200 gaan piepen."

De weerstand lag hier sowieso nog een stuk hoger, we konden dus een plus verwachten, 3324 deed idd zijn werk als kantelpunt. De koers draaide er even rond en eens erboven en RSI OB geen twijfel, een 5wave en geen abc. Ons 'oude doel' van 3363 komt terug op de schermen. Ook hier is ons voorkeurscenario dat we na de 5 up onder 3200 gaan piepen.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
trade a plan · dendermonde · Dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp