Copy

Aandelenupdate 15/03/2020

 
In deze update:

AB InbevBitcoinBNP ParibasColruytEuronavINGRandstad
AB Inbev

WEEKGRAFIEK:  "Voorspellen hoeft niet altijd, wat daarentegen wel moet is meegaan met de kantelpunten. Onder de 65 en de 61.66 (top van 1) moesten we lager, 35 gaven we aan, bijna een halvering!!!!! Voor zo'n zwaargewicht een enorm gewaagde uitspraak. Drie weken later staan we alvast een dikke 20% al lager.  Voor ons mag het nog lager. Kanaal moet weerstand geven."

Vooraleer sprake was van het virus gaven we de kans op enorme daling al aan, en zoals veelal het geval bij dalingen gaat het in een streep. We zijn bijna bij ons koersdoel en op een steunlijn, RSI gaat wel nog overkocht, het moet normaal nog lager dus. Op 35 verkoop inleggen voor grootste deel van deze enorme klapper.

ONZE MENING: Bijna op doel.
Bitcoin

DAGGRAFIEK: " Er staan al 5 waves in de C doch daar er nog geen PD is zou de eerstvolgende up nog kunnen worden verkocht om alsnog die lagere bodem met PD te zetten. Alvast zou na afronden van deze neerwaartse abc een sterke stijging moeten volgen, bij voorkeur wederom in 5 waves.

We hadden als voorkeur nog een daling met PD, nou duidelijk. Daling kwam maar zonder PD , het knalde gewoon down. Dit hadden we ook niet verwacht, crypto is allesbehalve een safe haven dus, nog maar eens duidelijk.
Wat nu? Steeds uitzoomen bij onduidelijkheid.
Voorkeur heeft het driehoekspatroon waarbij we nog steeds een forse opwaartse uitbraak gaan zien, anderzijds houdt dit scenario ook in dat u de komende maanden enkel zijwaartse beweging voorgeschoteld zal krijgen. Alleszins wel beter dan het alternatieve scenario, want we kunnen ook een lijn aan de onderzijde trekken nu waardoor bij neerwaartse doorbraak van de 4000 ruimte vrijkomt naar de onderzijde van dat dalende kanaal en dat is al helemaal een horrorscenario voor cryptoliefhebbers.

ONZE MENING: Maanden zijwaarts te volgen door uiteindelijk opwaartse uitbraak.

BNP Paribas

WEEKGRAFIEK: " Dit aandeel was een pareltje wat betreft technische analyse, 5 waves afgerond met ND tegen jarenlange weerstand en knal naar beneden. Dat het zo snel en fel ging gaan wisten we ook niet direct, maar de verrassing zou steeds in de richting van je positie/analyse moeten zitten en dat was wel het geval. In de buurt van de 35 mogen shorts verzilverd worden."

Hier gaven we nog 10% daling aan waarna shorts dienden verzilverd te worden, nou er staat al -20% en er staat nog geen bodempatroon. Qua moneymanagement moeten shorts er dus wel minstens deels uit doch een mooie bodem is er nog niet dus.

ONZE MENING: Shorts minstens deels verzilveren.

Colruyt

DAGGRAFIEK-  "Het lijkt er op dat dit dalende kanaal nog steeds correctief is en dat er vroeg of laat een opwaartse uitbraak zal volgen. De 45.5 moet houden korte termijn."

We gingen onder 45.5 dus was meer zwakte te verwachten, doch al bij al blijft bij deze sterkhouder de schade beperkt. Boven dalende stippellijn kan mee long.

ONZE MENING: Opwaartse uitbraak afwachten voor long.


Euronav

WEEKGRAFIEK: "Ook op dit aandeel hadden we nog voor de virusuitbraak aangegeven winsten te verzilveren. Nieuws is toch ruis dus, het zet een beweging in gang of maakt de beweging feller, doch de richting stond al vast.
We gaven aan dat het lager moest, stilaan komen we in steungebied 8-7eur. In buurt van trendlijn, met PD op de RSI kunnen pas longs.'


Pal boven de steunlijn PD en knal de koers omhoog. Zelfs in een crash was er dus flink geld hier te verdienen met longs. Je moet wel weten waarmee je bezig bent, plan maken en uitvoeren. Duidelijk dat de steunlijn nu moet houden voor verdere up.

ONZE MENING: Longs aanhouden met SL op BE, in buurt van 10 helft eruit.

ING

WEEKGRAFIEK: " Het aangegeven winstnameniveau werd bereikt, doch ook de langere steunlijn lijkt er aan te moeten. Geen mooie telling dus groot deel winstnemen is niet verkeerd, er zijn nog genoeg lopende andere shortaandelen."

Veel te vroeg grotendeels eruit, het kan gebeuren. Deze week konden we gelukkig wel al aangeven dat we waarschijnlijk onder de 5 eur moesten gaan kijken en dat lijkt te gaan uitkomen. Dan wordt het opletten, want ofwel houden we tenauwernood stand, wat raar lijkt gezien de stand van de RSI ofwel gaat dit aandeel de dieperik in. Het blijkt nu wel waarom dit ons shortaandeel van de eeuw was, is en blijft.

ONZE MENING: Onder de 5 op kort frame opletten of c=a wordt.

KBC

WEEKGRAFIEK: "Na de abc down (golf A) zijn we nu bezig aan de B up waarvan nu het minimumdoel (een c=a) werd geplaatst. Eens de B up geplaatst is kan er 30% van de koers terug minstens van af. Zolang het stijgende kanaal op dagbasis standhoudt geen shorts natuurlijk."

De daling is geen verrassing en stond ook hier al maanden mooi op voorhand aangegeven. Dit aandeel ligt wel veel sterker dan bv ING. We zijn nu aangekomen aan onderzijde van het jarenlange trendkanaal doch tja. Geen mooie RSI stand, geen uitputtingscandle down we moeten dus nog rekening houden met 38 waar een max c zou kunnen liggen.

ONZE MENING: Zijlijn.

Randstad

WEEKGRAFIEK: "Ook hier werd winstgenomen op de top en werd gewaarschuwd voor down. Steun ligt in de grafiek rond de 43.5."

Tijdens deze week konden we al aangeven dat we naar 32 moesten en daar staan we. Ook hier geen mooie RSI, geen mooie telling, pal op de steunlijn doch eens eronder durven we bijna niet te zeggen waar de volgden steunlijn pas ligt, maar u kan het zelf onderaan de grafiek zelf zien. Zoals bij vele andere aandelen moet er eigenlijk dus een paniekprikker komen die dan zeer snel hersteld wordt want anders was deze daling nog maar het begin.

ONZE MENING: Shorts beschermen.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
trade a plan · dendermonde · Dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp