Copy

Aandelenupdate 22/03/2020

 
AB Inbev

WEEKGRAFIEK:  "Vooraleer sprake was van het virus gaven we de kans op enorme daling al aan, en zoals veelal het geval bij dalingen gaat het in een streep. We zijn bijna bij ons koersdoel en op een steunlijn, RSI gaat wel nog overkocht, het moet normaal nog lager dus. Op 35 verkoop inleggen voor grootste deel van deze enorme klapper."

Doel bereikt, en flat dus. Koers even laten doen nu. Zijlijn is ook een positie

ONZE MENING: Klapper binnen.

Bitcoin

WEEKGRAFIEK: " Voorkeur heeft het driehoekspatroon waarbij we nog steeds een forse opwaartse uitbraak gaan zien, anderzijds houdt dit scenario ook in dat u de komende maanden enkel zijwaartse beweging voorgeschoteld zal krijgen. Alleszins wel beter dan het alternatieve scenario, want we kunnen ook een lijn aan de onderzijde trekken nu waardoor bij neerwaartse doorbraak van de 4000 ruimte vrijkomt naar de onderzijde van dat dalende kanaal en dat is al helemaal een horrorscenario voor cryptoliefhebbers."

Voorlopig hield de steun en veerde koers al +25% op. Afwachten of het patroon stand kan houden.

ONZE MENING: Maanden zijwaarts te volgen door uiteindelijk opwaartse uitbraak.

Adidas

WEEKGRAFIEK:  "Eens je een 5 wave kan detecteren ken je de trend en kan je meeliften zolang het feestje duurt. Voorlopig tellen we de beweging als een golf 5, doch RSI kan nog OB gaan en zolang de stippellijn standhoudt is er geen vuiltje aan de lucht."

Het ging nog 2 weken up, maar eens het lijntje brak hadden longs geen zin meer. Er stond een volledig afgeronde 5 wave en dat is einde verhaal, met of zonder corona.
Wat volgt na een 5 wave up? Een abc down.
Doel daarvan wordt in Elliott Wave aangegeven door de bodem van de vorige golf 4. 165 dus. Daar wordt er immers een lagere bodem gevormd en liggen er ook vele lange stops waar posities kunnen gedraaid worden. Het is in praktijk dus eerder een plaats waar je naar bodemvorming kijkt om long te draaien voor de B up. Doel up zou daar de 250 worden.

ONZE MENING: Bodemvorming afwachten

Airfance  

DAG-WEEKGRAFIEK: "De aangegeven weerstand deed perfect haar werk en stuurde de koers een dikke 10% lager. Nu wordt het even aanzien, we komen nu immers dicht bij de punt van de driehoek."

Hier waren we veel te voorzichtig met onze short. De koers stuikte ineen. Het jarenlange stijgende kanaal werd verlaten. Technisch ligt pas steun rond 2.6. Rond 6 weerstand. 

ONZE MENING: Zijlijn en kijken welk getal eerst komt.


Akzo Nobel

WEEKGRAFIEK: "Kantelpunt 85 deed zijn werk, steun ligt in de grafiek op 68-65 zone. Ook hier mag de daling zich dus nog wat verder doorzetten."

Richting hadden we goed, short, doch ook hier hadden we steun verwacht op de eerste steunlijn, die kwam er niet. Bij doorbraak van die lijn lag er een enorm gat te wachten, dat hebben we nu al voor meer dan helft gevuld.

ONZE MENING: Shorts beschermen.

ING

DAG-WEEKGRAFIEK: " Veel te vroeg grotendeels eruit, het kan gebeuren. Deze week konden we gelukkig wel al aangeven dat we waarschijnlijk onder de 5 eur moesten gaan kijken en dat lijkt te gaan uitkomen. Dan wordt het opletten, want ofwel houden we tenauwernood stand, wat raar lijkt gezien de stand van de RSI ofwel gaat dit aandeel de dieperik in. Het blijkt nu wel waarom dit ons shortaandeel van de eeuw was, is en blijft."

De steunlijn lijkt stand te houden, doch opveringen lijken nog te zullen worden verkocht.

ONZE MENING: Bij voorkeur opvering richting 6eur shorten.

Altice

WEEKGRAFIEK: "Trend was up en weerstand diende enkel om eventuele longwinsten af te romen. Het stijgende kanaal is intact, na een abc daling kan (opnieuw/extra) long worden ingestapt. Buy the dips dus."

We moesten down om long in te kunnen stappen. Op de grafiek lag echter maar een eerste steun op 2.35 Deze werd in ijltempo behaald. Nog geen echt mooie bodem, doch ook hier moet je opletten met shorts en kan eerder long of sterke bounce afwachten om short te gaan.

ONZE MENING: Eerste steun bereikt.

Arcelor Mittal

DAG-WEEKGRAFIEK: " Ons kantelpunt doet nog steeds haar werk, tot op het punt, doch de koers lijkt ook opwaarts uit het kanaal te breken, kort opvolgen dus voor wie positie wil innemen of wie short zit."

In downtrend geldt het motto om abc up te gaan shorten. Het aandeel zat aan kantelpunt en bleef daar verscheidene weken rond draaien. Uiteindelijk zakte het terug in het dalende kanaal, waarvan nu onderzijde werd bereikt. Ook hier lijkt dus het overgrote deel van de ruimte van shorts op korte termijn te zijn opgebruikt.

ONZE MENING:  Grootste deel van eventuele shorts verzilveren.
Zoals steeds zeggen we een index is opgebouwd uit aandelen en als je weet waar de aandelen zich bevinden dan heb je ook een betere inschatting voor de index. Algemene vaststelling, eigenlijk nergens een mooie bodem doch wel veelal in buurt van steunen. Door de enorm snelle daling kan de RSI die we normaal als trigger gebruiken nu misschien wel uit oversold sterk opveren. Shorts her en der stilaan verzilveren dus en enkel na een forse abc up terug shorts opbouwen.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tradeaplan UK · Heidestraat 71 · dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp