Copy

Aandelenupdate 13/10/2019

 
ASML

DAGGRAFIEK:  "Zoals we steeds zeggen een top in de koers wordt steeds voorafgegaan door een signaal in de RSI. Ook hier konden we zien dat de RSI een mooie ND plaatste alvorens de koers een duik(je) nam. We gaven ook al aan dat de stippellijn (zwart gemaakt) eerst moet breken alvorens shorters echt geld kunnen maken. "

"The trend is your friend" zolang de steunen niet breken kan en mag het upperdepup. De steunen kunnen we steeds mee optrekken, dus elke week is de instap voor shorts die we krijgen gunstiger, niet nodig dus om haantje de voorste te willen zijn. Enkel bij een heel mooi topsignaal kunnen we iets vroeger al een positie innemen.

ONZE MENING: Zijlijn


Airfance

WEEKGRAFIEK: "Op nieuws zakte de koers flink door, eens uitzoomen dus. Het jarenlange stijgende kanaal is nog intact, doch zolang de 10 niet opwaarts doorbroken wordt kunnen we doorzakken naar de 6eur. Neerwaartse doorbraak van de stippellijn kan de trigger zijn."

We stegen door tot de stippellijn en ondervonden er weerstand, de koers zit gevangen in een steeds smaller wordende range. 

ONZE MENING: Zijlijn

Akzo Nobel

WEEKGRAFIEK: "De aangegeven zone hield inderdaad stand en er kwam niet zomaar een bounce, maar een echte squeeze. Wie long ging in de aangegeven steunzone telt zijn winst. Een koers die een streep naar boven maakt zover in de trend is kenmerkend voor een golf 5 die een laatste maal alle shorters wil uitschudden, dit houden we in het achterhoofd, betreft immers middellange termijn."

We zien dit als een laatste golf up, doch met de bemerking dat we enkel short gaan bij neerwaarts breken kanaal of een heel mooi topsignaal.

ONZE MENING: Zijlijn

Altice

WEEKGRAFIEK: "Dit aandeel bespraken we nog niet eerder. Het aandeel brak opwaarts uit een dalende wig en maakte al een mooie opwaartse rit. RSI gaat nog mooi overkocht. Rond 5.355 zou weerstand kunnen liggen, dus daar moeten we opletten, tot dan zou elke daling een koopwaardige PR moeten zetten."

Geen wolken aan de lucht zolang we onze lijn niet hebben getikt. Doelen geven aantrekking, of ze afstoting geven zien we aan het topsignaal van de RSI, daarvoor is het nu nog te vroeg.

ONZE MENING:  Buy the dips

Apple

DAG-WEEKGRAFIEK-  "De dalende wig deed zijn werk, RSI ging echter wel eerst oververkocht dus echt mooi was het niet. ook hier stijgt RSI hard door, bescherm dus eventuele longwinsten."

Even apple onder de loupe nemen, zolang deze niet zak, trekt deze de hele beurs mee naar boven en zijn shorts op indices ook nutteloos. We zitten bij voorkeur in de laatste golf up doch een echte uitputting is er nog niet. V zit wel al boven III, dus aan de minimumvoorwaarde is voldaan, doch daling onder de steun of een mooi toppatroon is nodig vooraleer we short kunnen.

ONZE MENING: Beschermen van eventuele longs.
Boeing

WEEKGRAFIEK- "Zoals steeds herhalen we dat nieuws ruis is en dat alles steeds op voorhand in de grafieken zit. Nieuws is veelal wel nodig om het patroon te triggeren of te versnellen, doch het is niet door het nieuws dat er zich een "onverwachte" beweging voordoet. Een mooi voorbeeld terug, boeing, de crash van het aandeel was al aangegeven vooraleer de toestellen zelf crashten. Langere termijn zou richting de 300 mooi zijn."

Het aandeel ging al naar 316, een dikke -15% na onze analyse. Sindsdien correctief gerommel, onze visie blijft dat op termijn we nog lager dan 300 moeten kunnen.

ONZE MENING: Na de top in golf V kunnen langere shorts.

Euronav

WEEKGRAFIEK: "5maanden verder en het aandeel deed niets, verloren geld voor wie investeerde. Het aandeel wordt her en der de hemel ingeprezen, het enige positieve dat we zien is dat de koers zich in een soort van dubbele parabool bevindt. Doch ons lijkt enkel long bij doorbraak van de 8eur aangewezen."

We waren niet echt positief, doch boven de 8eur moest mee long. De negatieve visie bleek mis, doch we traden ook wat we zien en dan is het volgen met de oogkleppen op. Nu zijn we stilaan aangekomen bij dubbele weerstand en mag bij uitputting van de RSI winstgenomen worden op grootste deel van eventuele longs.

ONZE MENING: Aan de zijlijn.
 
Tomtom

DAGGRAFIEK: "Aangekomen nu bij een dubbele steun, namelijk we zijn onder de bodem van 4 gekomen, vele stoplosses longs eruit dus en er staan een c gelijk aan a, minimumdoel bereikt dus. Nog geen PD, maar een beetje winst afromen kan geen kwaad."

We gaven de redenen aan waarom we steun konden verwachten, de koers veerde idd op en zit aan bovenzijde kanaal nu.

ONZE MENING: Overblijvende shorts mogen geen verlies meer worden.

Wolters Kluwer

DAG-WEEKGRAFIEK: "De parabolische stijging houdt aan, eens houdt het op maar te vroeg er op inzetten blaast je portefeuille op. Eventuele longs gewoon strak beschermen is dan ook het beste plan. Voor shorts willen we eerst duidelijke topvorming zien."

Op weekgrafiek zien we dat zolang boven de 60 we ons niet echt zorgen hoeven te maken, op dagbasis zien we een soort van roeptoeter ontstaan, mogelijks een toppatroon.

ONZE MENING: Eventuele longs strak beschermen obv de trendlijnen.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
trade a plan · dendermonde · Dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp