Copy

Aandelenupdate 09/02/2020

 
Aalberts

WEEK-DAGGRAFIEK:  Het aandeel behandelden we nog niet. Het aandeel bevindt zich bovenaan in een jarenlang stijgend kanaal. Geen mooie plaats voor longs. Op daggrafiek zien we dat de koers zich in een smalle range 40-42 bevindt. Uitbraak zal richting bepalen.

ONZE MENING: Indien long, aanhouden met strakke SL, voor shorts wachten op een neerwaartse doorbraak 40.

AB Inbev

WEEKGRAFIEK:  "RSI steeg te hard en gaf het juiste signaal voor winstname. De koers maakte een lagere bodem ondertussen. We blijven voor de langere termijn eigenlijk onverminderd positief en blijven hogere toppen in het vooruitzicht stellen, ook al schreeuwt men nu moord en brand overal in de vakpers. De daling is voorlopig gewoon correctief en dit wordt bevestigd door de positieve divergentie in de RSI. Pas bij doorbraak bovenzijde kanaal is er bevestiging van trendommekeer."

We gingen er van uit dat de koers zich in de IV down bevond en dat er nieuwe toppen in het vooruitzicht lagen na opwaartse uitbraak dus. Die uitbraak kwam er niet en de koers daalde tot onder de top van I. Dit is dan ook de reden dat we van die telling afstappen.  De koers is aangekomen bij de belangrijke 65 zone terug, bij neerwaartse uitbraak lonkt de 35, indien de zone wel standhoudt kan het naar 100+, forse beweging ligt normaal dus wel te verwachten.

ONZE MENING: Aanzien of de 65 zone standhoudt.

Akzo Nobel

WEEKGRAFIEK: "Terug aan bovenzijde kanaal, doch geen mooi topsignaal, voor shorts moet dus neerwaarts die 80zone eerst breken."

Het bereiken van de bovenzijde van een kanaal betekent veelal dus wel een opwaarts potentieel, doch niet automatisch een shortsignaal zoals we ook zien nu. De koers bleef schuren tegen bovenzijde en bevindt zich nu in een smalle zone. Onder de 85 komen de eerste scheuren in de trend.

ONZE MENING: Zijlijn

BASF

DAGGRAFIEK- "We keken naar een daling die gekocht mocht worden door de PR. Dus onderzijde kanaal met een maximum van de rode lijn op 65 moest een bodem geven. De koers vond in die zone idd steun. De 68 moet nu wel houden voor een verder opwaarts vervolg."

Het belang van kantelpunten kan niet genoeg worden aangegeven. We keken up, doch enkel boven kantelpunt en in stijgende kanaal. Dit werd echter snel neerwaarts verlaten en brak ook het kantelpunt, dan heeft aanhouden van longs ook geen zin meer. Cut losses en let profits run.

ONZE MENING: Zijlijn.

Commerzbank

WEEK-DAGGRAFIEK: "De zware steun deed zijn werk, doch het dalende kanaal ook, voorlopig een onbesliste zone dus.  Meegaan met uitbraak dus."

De koers brak opwaarts uit het dalende kanaal en dat gaf een eerste instapmogelijkheid. Vaste lezers weten dat er normaal/veelal een beter instapmoment komt, namelijk de terugtest van de uitbraak. Of deze komt weet je dus nooit, doch als die komt krijg je de kans om met een heel mooie risk reward in te stappen.

ONZE MENING: Longs actief.

Deutsche Bank

MAANDGRAFIEK: " De koers brak uit de dalende wig gevormd door de stippellijn en kreeg dus meer lucht. De koers heeft technisch ruimte tot bovenzijde van de grotere wig. Fundamenteel zijn we geen voorstander van dit aandeel, technisch gezien is er opwaartse ruimte na uitbraak. "

Technisch gezien was er veel opwaartse ruimte en deze week gaf dat al een +15%. De koers heeft ruimte tot 13+-, of we daar geraken weten we niet. Wie long zit houdt strakke stoploss aan.

ONZE MENING: Zijlijn.

Lotus Bakeries

WEEK-DAGGRAFIEK: "Op kort frame waren steunen gebroken, op het lange frame bleef uptrend intact. Nu zien we een opwaartse uitbraak die om echt krachtig te zijn boven de 2800 moet komen en om een false break te vermijden moet de 2700 als steun houden."

We gaven 2 weken gelden een smalle zone aan waar de uitbraak de richting zou van bepalen. We zitten in een opwaartse trend dus op zich heeft up de voorkeur. De koers brak idd naar boven uit, bij een terugtest  van de 2800 moet deze dus wel houden nu voor de bulls.

ONZE MENING: Mee met opwaartse uitbraak.

Tesla

DAGGRAFIEK: "De 'daling' naar de eerste steun was al voldoende om terug op te speren. Een golf 3 biedt het meeste potentieel en minste risico, een mooie combi. Analyse blijft zelfde, short gaan is gevaarlijk en boven kantelpunt is up, Onder kantelpunt 630 pas is er downpotentieel."

Boven kantelpunt is long, simpel, en wat een geweld zeg, fundamenteel valt hier niet veel zinnings meer over te zeggen, doch in de parabolische fase kan het enorm snel gaan en worden de meeste winsten gemaakt in de hele uprit. Zolang boven de 660 (verhoging kantelpunt) mag het voor ons verder up.

ONZE MENING: Zolang 660 standhoudt kijken we hoger.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
trade a plan · dendermonde · Dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp