Copy

Aandelenupdate 14/02/2021

 
In deze update:

AdyenAegonAirfranceAMGAppleASMLBpostGalapagosING

Adyen

weekGRAFIEK:  "Elke dip zou koopwaardig moeten zijn voor hogere koersen. ABC daling afwachten dus om long te gaan. Nu zien of onderzijde kanaal standhoudt of dat we nog een extra abc down krijgen."

Zoals verwacht kunnen we de higher high afvinken. Of die extra abc down komt weet je nooit, die higher high wel. Die staat er nu en we passen de telling zo aan zodat we nu pas golf III hebben gezet, dit omdat de iv niet echt uit het kanaal viel en we dat liever zien. Dan zou stilaan een grotere iv down mogen komen nu, wederom een abc, ideaal onder de vorige golf 4, waarna we dan ideaal de laatste up krijgen naar de maand mei.

ONZE MENING: Golf iv down komende na toppen in III.


Aegon

weekGRAFIEK: " De 3.6 werd bereikt, 10% plus, bescheiden, doch wie het kleine niet eert.... . We komen nu in buurt van een aantal weerstanden, bij bereiken van doelen dient minstens een deel van de winst van tafel genomen te worden."

Een hoger topje met ND tegen weerstand. Van ons mag de rest van de longpositie eruit.

ONZE MENING: Winsten afromen.


Airfrance

4uGRAFIEK: "De 4.5 werd 2x even aan een test onderworpen doch we kamperen er nog steeds boven. Er lijkt zich een grote driehoek, een consolidatiepatroon te ontwikkelen, op zich bullisch. Boven de 5eur zouden we dus normaal een nieuwe top verwachten richting de 6eur."

Bovenzijde bleek te zwaar, terug aan onderzijde nu. Ideaal houdt deze stand voor een opwaartse uitbraak richting de 6.

ONZE MENING: Kijken voor longsetup
 
AMG

weekGRAFIEK: "De koers staat nu wel hoog, doch met uitbraak en een RSI kunnen we moeilijk bearisch zijn."

We keken omhoog doch hadden een instapmoment nodig. We gaan u waarschijnlijk vervelen nu maar we herhalen het toch maar. Het ideale moment om in te stappen in een aandeel is bij het terugtesten van de uitbraak. Bij de uitbraak liggen er immers veel op de loer en bovendien gaat het dan veelal snel en fors. Bij de terugtest, als die komt want dat weet je nooit, heb je amper stoploss nodig. Of die terugtest dan ook effectief houdt ,dat weet je nooit, maar dat is en blijft zo bij traden. Waar je wel meest belang moet aan hechten is dat je meer wint dan dat je verliest en dat is bij korte stoploss. In casu kwam de teugtest en dan is eerste doel een hogere top. Een stijgend kanaal nu, en zolang boven de 26.5 kijken we long. 

ONZE MENING: Longs beschermen.
 
Apple

dagGRAFIEK: "Deze telling vinken we terug af, er staat een hogere top dan de golf 3 en er staan ook al 5 deelgolven in de laatste 5 up. Tijd om de longs deels af te romen dus of op zijn minst strakker te beschermen. De top van i mag alvast niet meer doorbroken worden. 125,94 is dus de ondergrens voor bulls, deze valt trouwens mooi samen met onderzijde stijgende kanaal."

De analyse kwam mooi uit, de stoploss meetrekken in de laatste golf 5 up met een trendlijn, maar het leken de laatste loodjes te worden en dat was ook zo. Nu is het zo dat de trendlijn nog houdt en kantelpunt nog niet gebroken is doch veel is er niet meer nodig.

ONZE MENING: Short bij breken steunen.

ASML

dagGRAFIEK: "Zoals steeds doelen geven zeer vaak aantrekking en afstoting. Daarom is minstens een groot deel van de winst verzilveren op doel een aanrader. Koers viel idd terug en pal op ons kantelpunt kregen we wederom aantrekking en afstoting."

Prachtig. Kantelpunt hield perfect en een zwieper op. Dit zijn mogelijke trades met enorme risk reward. Of en wat de koers doet weet je, nogmaals, nooit. Maar het zijn de punten waar de grote beweging zich inzet met als eerste doel een hogere top.
Van ons vroegere doel 467 maken we nu het kantelpunt, zolang erboven kijken we up dus.

ONZE MENING: Longs beschermen.Bpost

dagGRAFIEK- "Ook hier vinken we af, het moest eerst lager en dan nadien was een bounce te verwachten. Dubbel afvinken dus. Nu weerstand bereikt en deel eruit."

Volgende weerstand werd bereikt, wederom een winstnamemoment dus. Pas onder de 9.5 short en pas boven 10.5 nieuwe longimpuls voor hogere top.

ONZE MENING: Uitbraak afwachten.


Galapagos 

weekGRAFIEK-  "Zolang onder de 100 moeten we nog opletten voor een lagere bodem met PD. Hou in achterhoofd dat er nog zwiepers down kunnen komen, en dat de koers longer term wel eens voor een langere tijd in de zone 60-100eur zou kunnen rondbewegen."

Tegenvallend nieuws deed de koers lager ploffen. Niet onverwacht. Wel brengt het ons een heel stuk dichter bij de onderzijde van de range die we opgaven. Nu wordt het voor heel lange aandelenbezitters wel interessanter om dit aandeel op te nemen daar er al een mooie korting is op de cashwaarde die men op de balans staan heeft. Inderdaad er staat voor een 80eur cash op de rekening. Het bedrijf krijgt u er gratis bij.  

ONZE MENING: Langere termijnbeleggers slaan wat stukken in.

ING

weekGRAFIEK:  "Het was lang geleden dat we nog eens opwaarts potentieel zagen in dit aandeel. 8.8 is zo goed als bereikt en lijkt voor weerstand te gaan zorgen."

Doel en weerstand 8.8 zagen we graag bereikt, hopelijk in deze move, dan kunnen we dat ook terug afvinken.

ONZE MENING: We gaan niet long in dit aandeel.

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tradeaplan UK · Heidestraat 71 · dendermonde 9200 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp