Copy

Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen
KUUKAUSITIEDOTE 5/2019

Lue uutiskirje selaimessa

Lämmintä alkukesää nuorteasydämisille!


Ajatustunti on ain tyyrempi kun tyätunti.
(Sanonta Kaarinasta)

Tämä on Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen kuukausitiedote. Tiedotteessa kerrotaan nuorisoseuroja koskevista uutisista ja tapahtumista niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.
Liity kuukausitiedotteen saajaksi!

ALUEELLA AJANKOHTAISTA

Tiedotuskysely:
osallistu ja vaikuta. Voit voittaa!

Lounais-Suomen alueen nuorisoseurat keräävät kyselyllä kokemuksia ja palautetta nuorisoseuratiedotuksesta. Kyselyssä käydään läpi Nuorisoseurojen tiedotusta järjestön kaikilla tasoilla. Vastaaminen kestää viitisen minuuttia. Vastauksia käytetään järjestön sisäiseen viestinnän suunnitteluun.

Toukokuun loppuun mennessä osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan nuorisoseuratuotteita.


Täytä lomake:
https://forms.gle/k2fnTKmXdAeAiWou7
 

Aluesanomat ilmestyy kesäkuussa


Aluesanomat-lehti ilmestyy kesäkuun lopulla, siihen tulevan aineiston toimituspäivämäärä on toukokuun loppuun. Lähetä toivomasi materiaali osoitteeseen jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi Jaakolle. Esimerkiksi kesäteattereista ilmoittaminen lehdessä on maksutonta, kuten myös sähköisessä kuukausitiedotteessa, joka ilmestyy seuraavan kerran samoihin aikoihin.

Hae edustajaksi Kansantanssin kääntöpiiriin kolmivuotiskaudelle 2019-2021


Tanssitoimijat eri puolilta Suomea kokoontuvat syksyisin Kansantanssin kääntöpiiriin, valtakunnalliseen tanssitoimijoiden tapaamiseen. Seuraavan kerran Kansantanssin kääntöpiiri kokoontuu 6.-7.9. Tampereella. Etsimme nyt edustajia ympäri Suomen Kansantanssin kääntöpiiriin seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2019-2021. Onko sinulla palava halu päästä keskustelemaan yhdessä toisten toimijoiden kanssa, ideoimaan ja kehittämään Suomen Nuorisoseurojen kansantanssitoimintaa?! Lue lisää ja hakeudu mukaan 31.5. mennessä>>

Tuo tapahtumat Puotiin! 

Seurojen lipunmyynti valtaa nyt Nuorisoseurojen oman Puoti-verkkokaupan. Seurojen on mahdollista saada oman tapahtuman liput myyntiin Puotiin hintaan 1,60€/lippu.

Puoti löytyy
täältä, lisätietoja tapahtumien sinne viemisestä saat ottamalla yhteyttä aluetoimistoon.

Viestinnän palvelulupaus nuorisoseuroille

 

Näin tuemme nuorisoseurojen viestintää - Tsekkaa uusi viestinnän palvelulupaus


Olemme kevään aikana kehittäneet viestinnän palvelulupausta, jossa avaamme niitä palveluja ja työkaluja, joilla tuemme paikallisten nuorisoseurojen viestintää. Viestinnän palvelulupaus muodostuu kahdeksasta osiosta. Tutustu palveluihin tarkemmin kotisivuillamme tai koulutuksissa.

Viestinnän palvelulupauksen löydät osoitteesta
www.nuorisoseurat.fi/palvelulupaus

Lue lisää >>

Keikkuuko omalla tai kaverisi otsalla kolumnistin nuorisoseuralasit?


Etsimme Nuorisoseurat-lehteen vakikolumnistia vuoden mittaiseen pestiin. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se jaetaan jokaiseen jäsentalouteen. Ilmianna siis itsesi tai kaverisi toukokuun loppuun mennessä.

Lue lisää hakuohjeista kotisivuiltamme >>

ALUEELLISET TAPAHTUMAT

Luova lava-leirejä tulossa kesälläLuova lava -toiminta

on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on ilmaisutaitoa, tanssia, sanataidetta, musiikkia, sirkusta ja kuvataidetta. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Leirit järjestetään:

10.-14.6.2019 Nuortentupa
Härkätie 3, Koski TL

Hinta: 100€ / viikko
Lisätietoa ja ilmoittautumiset
salminen.taina@hotmail.com

5.-6.8.2019 Ahlaisten Nuorisotilalla
Nahkurinkuja 2, Ahlainen

Lisätietoa ja ilmoittautumiset
jaakko.viitala@nuorisoseurat.


3.-7.6. ja 10.-14.6.,
Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, Tampere

Lisätietoja täältä.

Lisätietoa toiminnasta valtakunnallisesti:
nuorisoseurat.fi/toiminta/luova-lava/
 

KURSSIT JA KOULUTUKSET

Tervetuloa Nuorisoseuraan –webinaari saa jatkoa

Saamamme palautteen ja toiveiden mukaisesti järjestämme kaksi lisäosaa Tervetuloa Nuorisoseuraan –webinaarista. Ilmoittautumalla saat kokouslinkin sähköpostiisi - muista tarkistaa myös roskapostikansiot! Webinaari on kaikille nuorisoseuralaisille avoin ja maksuton – tervetuloa linjoille! 

Tervetuloa Nuorisoseuraan -webinaari osa III
Viestinnän palvelulupaus ke 12.6.2019 klo 18-20

Tervetuloa Nuorisoseuraan -webinaari osa IV
Työnantajana toimiminen ke 21.8.2019 klo 18-20

nuorisoseurat.fi/tervetuloa-nuorisoseuraan-webinaarit

Ilmoittautuminen DÄÄNS-tanssileirille on käynnissä!


DÄÄNS -tanssileiri tanssitaan 27.-29.9.2019 Tampereen Tammelassa aivan Tanssimanian tuntumassa. Kouluttajina toimivat kansantanssin taiturit Elssa Antikainen, Elias Martikainen ja tanssi -ja sirkustaiteilija Iiro Heikkilä. Neljännestä kouluttajasta tiedotetaan pian. Tänä vuonna sukelletaan muun muassa tanssin ja musiikin yhteyteen ja valloittavaan paritanssiin. Tanssiharjoittelun ohella luvassa on oheisohjelmaa, joka tuotetaan Tanssimanian kanssa yhteistyössä. Lue lisää >>

Muista, että SKAF tukee myös paikallisten nuorisoseurojen
kurssi- ja opintoryhmätoimintaa

 

Lue lisää!

VALTAKUNNALLISET TAPAHTUMAT

Kalenat pääjuhlan liput myynnissä

Yleisö pääsee nauttimaan Kalenoiden osallistujien esittämästä kansantanssista katukeikoilla, konserteissa ja pääjuhlassa 6.-9.6. Lappeenrannassa. Pääjuhlassa nähtävässä, kaikille yhteisessä tanssiteoksessa lapset ja nuoret käsittelevät suvaitsevaisuutta ja yhdenvertaisuutta tanssin ja teatterin keinoin. Festivaalin pääjuhla järjestetään Lappeenrannan jäähallilla tapahtuman päätöspäivänä sunnuntaina 9.6. klo 14.  Liput 10 €. Lue lisää ja osta liput Puodista >>


#kalenat2019 #oosellanekuoot #ystävyys #uusiystävä #Kalenaystävä #kansantanssi #kansanmusiikki #nuorisoseurat #karjalainennuorisoliitto

Repe ja Rilla valmistautuvat kääntämään suunnan kohti Kalenoita. Mutta mitä tarvitaan mukaan ja …missä päin se Lappeenranta nyt taas olikaan?

Elokuun viimeinen viikko 26.8.-1.9.2019

on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa. Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Paikallisjärjestöt lähtevät viikon aikana kouluille esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi.

Lue lisää.

Seurantalopäivän tuottamisen tueksi materiaaleja
 

Haastamme kaikki nuorisoseurat, joilla on nuorisoseurantalo, miettimään miten seurantalopäivää voitaisiin teidän talollanne viettää. Lähtekää tekin mukaan juhlimaan seurantaloa omalla tavallanne. Tapahtuma voi olla yksipäiväinen tai vaikka koko viikonlopun kestävä tempaus 7.-8.9.2019. Kokosimme viestinnän tueksi materiaalia ja tiedotamme kootusti seurojen ilmoittamista tapahtumista teemaviikonloppuna.

Lue lisää ja ilmoita oma tapahtumasi mukaan >>


Teatterilaivalle ehtii vielä! 


Syyskuussa Teatterilaivalla seilataan kuumissa tunnelmissa, kun ohjelmistokattaus täyttyy toinen toistaan kiinnostavammista esityksistä, työpajoista ja muusta ohjelmasta.

Luvassa on mm. Matti Nykäsen uraa kunnioittava monologi "Hyppy sumuun" sekä Anne Prokofjeffin käsikirjoittama "Kuumia aaltoja".


Ilmoittaudu mukaan!

Ihmisen Ikävä tulee Tanssimaniaan


Tanssiteatteri Kamala tuo Tanssimaniassa ensi-iltaan "Ihmisen Ikävä" -teoksensa, joka nähdään perjantaina 27.9.2019 Hällä-näyttämöllä. Teos liikkuu unimaailmoissa, tunteiden koko kirjolla. Muistot menneistä ajoista elävät meissä ikuisesti. Lue lisää >>

PAIKALLISSEUROJEN TAPAHTUMIA

Tulevasta kesästä on tulossa vilkas teatterikesä. Kun suunnitteletta kotimaan matkailua, suosikaa toki paikallisia nuorisoseurojen teattereja. Samalla tuette arvokasta vapaaehtoistyötä, joka koituu laajasti yhteisön hyväksi.

HUOM!
Alueen teatteritoiminnasta tulee erillinen tiedote ensi viikolla.
 

Todella monella paikkakunnalla vapaaehtoiset teatteriharrastajat kokoontuvat useampana iltana viikossa harjoittelemaan monenlaisia näytelmiä. Monet käyttävät kevään ja kesän vapaa-aikansa tuottaakseen hyvää mieltä toisille ilman rahallista korvausta.

Mitä harrastajat sitten itse saavat?
Ihmissuhteita, keskusteluja, mahdollisuuksia näyttää osaamista, mahdollisisuuksia oppia uutta, työkaluja torjua yksinäisyyyttä ja dementiaa, hyvinvointia, elinpäiviä ja laatua elinpäiviin...

Markku T. Hyypän (THL) tutkimusten mukaan vapaaehtoistoiminta, jossa omaa toimintaa - ja jopa hengitystä - rytmitetään muiden tahtiin, lisää eliniän pituutta kahdesta kolmeen vuotta.
 

Teattereja löydät muun muassa täältä:
https://kesateatterit.fi/

 

www.kiikoistenpurpurit.fi

Muroleen ja Kekkosen Nuorisoseuran 110v-juhlat
20.7.2019!


Muroleen ja Kekkosen Nuorisoseura Nuorisoseuran 110v-juhlaa vietetään kylätalon kentällä, Muroleen kanavantie 84, klo 10 Murolehölkkä tai kävely klo 9.30.
Lasten urheilukilpailut klo 12, ilmoittautumiset klo 11 alkaen.
Hernekeittolounas kenttäkeittiöstä, kahvia, munkkeja, arpajaiset ym.
Juhlailtamat Seurantalolla, Kuurnakoskentie 10, klo 19.30, monipuolista ohjelmaa, arpajaiset, lopuksi tanssia Tuulikki Järven ja Neliveto yhtyeen tahdissa.

Tervetuloa!
Lisää uutisia ja tapahtumia nuorisoseurojen sivuilta!
Ota yhteyttä Satakunnan aluetoimistoon:
Hallituskatu 6, 28100 Pori
0440591913
jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi

 
Ota yhteyttä Hämeen aluetoimistoon:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere
0503406566

teija.nikkari@nuorisoseurat.fi

Ota yhteyttä Lounaiskulman Nuorisoseuroihin:
Härkätie 450, 31500 Koski Tl.
0400818836
mika.toivonen@netti.fi
Poistu postituslistalta

Lue kuukausitiedotteen rekisteriseloste


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nuorisoseurat Satakunta · Hallituskatu 6 · Pori 28100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp