Copy

Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen
KUUKAUSITIEDOTE 6/2019

Lue uutiskirje selaimessa

Lämmintä kesää nuorteasydämisille!


Ko pesee ja paikkaa, kestää mont aikkaa.
(Sanonta Eurajoelta)

Tämä on Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen kuukausitiedote. Tiedotteessa kerrotaan nuorisoseuroja koskevista uutisista ja tapahtumista niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.
Liity kuukausitiedotteen saajaksi!

ALUEELLA AJANKOHTAISTA

SuomiAreena Porissa 15.-19.7.

Nuorisoseurat mukana


Heinäkuun puolivälissä Porin valtaa taas SuomiAreena ja Pori Jazz.

Nuorisoseurat on edustettuna Järjestöyhteistyöryhmän teltalla maanantaina 15.7. klo 13-17. Tämän lisäksi tiistaista perjantaihin klo 9-17 Satakunnan aluetoimistolla tapahtuman ytimessä on avoimet ovet. Tarjolla on nuorisoseurainfoa, nuorisoseura esitteitä, materiaalia, pieni rompetori. Toimistollamme on mahdollisuus käyttää vessaa tapahtuman aikana, nauttia kiireeton kupillinen nuorisoseurakahvia ja lukea päivän lehdet.

Osoite: Hallituskatu 6, PORI

Aluetoimistojen palvelut lomailevat


Hämeen aluetoimisto on suljettu 19.6.-31.7.
Satakunnan aluetoimisto on suljettu 22.6.-14.7.

Viestinnän palvelulupaus nuorisoseuroille

 

Näin tuemme nuorisoseurojen viestintää


Olemme kevään aikana kehittäneet viestinnän palvelulupausta, jossa avaamme niitä palveluja ja työkaluja, joilla tuemme paikallisten nuorisoseurojen viestintää. Viestinnän palvelulupaus muodostuu kahdeksasta osiosta. Tutustu palveluihin tarkemmin kotisivuillamme tai koulutuksissa.

Viestinnän palvelulupauksen löydät osoitteesta
www.nuorisoseurat.fi/palvelulupaus

Lue lisää >>

ALUEELLISET TAPAHTUMAT

Luova lava-leirejä tulossa kesällä 

Luova lava -toiminta

on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on ilmaisutaitoa, tanssia, sanataidetta, musiikkia, sirkusta ja kuvataidetta. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Leirejä on järjestetty ympäri Suomen, ja alueellammekin ainakin Koskella, Tampereella, Ulvilassa ja Karviassa.

Tulossa vielä:

5.-6.8.2019 Ahlaisten Nuorisotilalla
Nahkurinkuja 2, Ahlainen

Lisätietoa jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi
Ilmoittautumiset
http://urly.fi/1erv

Lisätietoa toiminnasta valtakunnallisesti:
nuorisoseurat.fi/toiminta/luova-lava/
 

Varsinais-Suomen aluefoorumi
kutsuu mukaan kehittämään


Suomen Nuorisoseurat järjestää Varsinais-Suomen paikallisseuroille aluefoorumiin lauantaina 10.8.2019 Liedon nuorisoseurantalolle (Huiluntie 18, Yliskulma) klo 12–16. Tapaamiseen toivotetaan tervetulleeksi kaikki Varsinais-Suomen paikallisseurat. Osallistujat voivat olla kaikenlaisissa tehtävissä toimivia nuorisoseuralaisia johtokunnan puheenjohtajista näytelmäkerholaisiin.
Aluefoorumissa jaetaan paikallisseuroille tietoa, jonka avulla on mahdollista tukea ja edesauttaa paikallisten nuorisoseurojen toimintaa. Foorumissa tutustutaan myös Suomen Nuorisoseurojen kolmivuotisohjelman teemoihin ja seuratoiminnan arvoihin. Päivän aikana työskennellään rennossa tunnelmassa workshopeissa, pienryhmissä sekä yhdessä kaikkien osallistujien voimin.
Ilmoittaudu mukaan Varsinais-Suomen aluefoorumiin tiistaihin 6.8. mennessä. Ilmoita osallistuessasi myös erityisruokavaliot ja allergiat. Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan!

Nuorisoseurat Lounais-Suomen Aluevaltuusto tiivistää kolmen alueen yhteistyötä


Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen valtuutetut ja varavaltuutetut tapasivat Jyväskylän Nuorisoseurafoorumissa 25.5. ja tapaamisessa lanseerattiin käyntiin uusi ”Aluevaltuusto”. Yhteinen aluevaltuusto tiivistää entisestään kolmen alueen vuosia jatkunutta yhteistyötä.

Aluevaltuusto laatii kolmelle alueelle yhteisen arvoja ja painopisteitä linjaavan toimintasuunnitelman, osallistuu tapahtumasuunnitteluun sekä valitsee vuosittain alueella palkittavat vapaaehtoiset, kuten ohjaajat, nuorisoseurat ja nuoriseuralaiset. Seuraavan kerran Aluevaltuusto tapaa lauantaina 17.8. Eurajoella suunnitteluseminaarissa.
 

KURSSIT JA KOULUTUKSET

Tervetuloa Nuorisoseuraan –webinaari saa jatkoa

Saamamme palautteen ja toiveiden mukaisesti järjestämme kaksi lisäosaa Tervetuloa Nuorisoseuraan –webinaarista. Ilmoittautumalla saat kokouslinkin sähköpostiisi - muista tarkistaa myös roskapostikansiot! Webinaari on kaikille nuorisoseuralaisille avoin ja maksuton – tervetuloa linjoille! 

Tervetuloa Nuorisoseuraan -webinaari osa IV
Työnantajana toimiminen ke 21.8.2019 klo 18-20

nuorisoseurat.fi/tervetuloa-nuorisoseuraan-webinaarit

Ilmoittautuminen DÄÄNS-tanssileirille on käynnissä!


DÄÄNS -tanssileiri tanssitaan 27.-29.9.2019 Tampereen Tammelassa aivan Tanssimanian tuntumassa. Kouluttajina toimivat kansantanssin taiturit Elssa Antikainen, Elias Martikainen ja tanssi -ja sirkustaiteilija Iiro Heikkilä. Neljännestä kouluttajasta tiedotetaan pian. Tänä vuonna sukelletaan muun muassa tanssin ja musiikin yhteyteen ja valloittavaan paritanssiin. Tanssiharjoittelun ohella luvassa on oheisohjelmaa, joka tuotetaan Tanssimanian kanssa yhteistyössä. Lue lisää >>

Muista, että SKAF tukee myös paikallisten nuorisoseurojen
kurssi- ja opintoryhmätoimintaa

 

Lue lisää!

VALTAKUNNALLISET TAPAHTUMAT

Elokuun viimeinen viikko 26.8.-1.9.2019

on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa. Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Paikallisjärjestöt lähtevät viikon aikana kouluille esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi.

Lue lisää.

Seurantalopäivän 7.-8.9.2019 tuottamisen tueksi materiaaleja

Haastamme kaikki nuorisoseurat, joilla on nuorisoseurantalo, miettimään miten seurantalopäivää voitaisiin teidän talollanne viettää. Lähtekää tekin mukaan juhlimaan seurantaloa omalla tavallanne. Tapahtuma voi olla yksipäiväinen tai vaikka koko viikonlopun kestävä tempaus 7.-8.9.2019. Kokosimme viestinnän tueksi materiaalia ja tiedotamme kootusti seurojen ilmoittamista tapahtumista teemaviikonloppuna.

Lue lisää ja ilmoita oma tapahtumasi mukaan >>


Teatterilaivalle ehtii vielä! 


Syyskuussa Teatterilaivalla seilataan kuumissa tunnelmissa, kun ohjelmistokattaus täyttyy toinen toistaan kiinnostavammista esityksistä, työpajoista ja muusta ohjelmasta.

Luvassa on mm. Matti Nykäsen uraa kunnioittava monologi "Hyppy sumuun" sekä Anne Prokofjeffin käsikirjoittama "Kuumia aaltoja".


Ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa Tanssimaniaan 26.-29.09.2019


Uudistuvan kansantanssin ja kansanmusiikin tapahtuma Tanssimania valloittaa 14. kerran Tampereen yli 500 tanssijan ja soittajan voimin. Viikonlopun aikana nautitaan hienoista esityksistä, kouluttaudutaan tanssin ja musiikin eri osa-alueilla sekä tanssitaan kansanomaisia paritansseja iltaklubeilla.

www.tanssimania.fi

PAIKALLISSEUROJEN TAPAHTUMIA

Kesäteatterikesä on nyt kuumimmillaan!


Alueen kesäteatteja voit kertailla vielä kesäteatteritiedotteesta.
www.kiikoistenpurpurit.fi

Muroleen ja Kekkosen Nuorisoseuran 110v-juhlat
20.7.2019!


Muroleen ja Kekkosen Nuorisoseura Nuorisoseuran 110v-juhlaa vietetään kylätalon kentällä, Muroleen kanavantie 84, klo 10 Murolehölkkä tai kävely klo 9.30.
Lasten urheilukilpailut klo 12, ilmoittautumiset klo 11 alkaen.
Hernekeittolounas kenttäkeittiöstä, kahvia, munkkeja, arpajaiset ym.
Juhlailtamat Seurantalolla, Kuurnakoskentie 10, klo 19.30, monipuolista ohjelmaa, arpajaiset, lopuksi tanssia Tuulikki Järven ja Neliveto yhtyeen tahdissa.

Tervetuloa!
Lisää uutisia ja tapahtumia nuorisoseurojen sivuilta!
Ota yhteyttä Satakunnan aluetoimistoon:
Hallituskatu 6, 28100 Pori
0440591913
jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi

 
Ota yhteyttä Hämeen aluetoimistoon:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere
0503406566

teija.nikkari@nuorisoseurat.fi

Ota yhteyttä Lounaiskulman Nuorisoseuroihin:
Härkätie 450, 31500 Koski Tl.
0400818836
mika.toivonen@netti.fi
Poistu postituslistalta

Lue kuukausitiedotteen rekisteriseloste


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nuorisoseurat Satakunta · Hallituskatu 6 · Pori 28100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp