Copy

Lounais-Suomen Nuorisoseurojen
KUUKAUSITIEDOTE MARRASKUU 2019
 

Lue uutiskirje selaimessa

Tasapainoa marraskuun liukkauteen!


"Älä sure armaani, kun on rahhaa loorassa, viljaa laarissa ja minä jota rakastat!"
Hämäläinen sananparsi 


Tämä on Satakunnan, Hämeen ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen kuukausitiedote. Tiedotteessa kerrotaan nuorisoseuroja koskevista uutisista ja tapahtumista niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.
Liity kuukausitiedotteen saajaksi!

Lähetä ilmoituksesi joulukuun 12/2019 kuukausitiedotteeseen 13.12. mennessä osoitteeseen satakunta@nuorisoseurat.fi

ALUEEN AJANKOHTAISET ASIAT

Onhan seurallasi tunnukset uuteen rekisteriin? Onhan?


Uuden Nuorisoseurarekisterin käyttöönottoa siirretään parilla viikolla. Uusi ajankohta on viikolla 50. Tällä haluamme varmistaa, että pystymme testaamaan järjestelmän huolellisesti ja ehdimme tuottaa riittävän tukimateriaalin valmiiksi. Lisäksi toivomme, että mahdollisimman moni seura ehtisi hakea käyttäjätunnuksia uuteen rekisteriin. 

Vanhan rekisterin käyttäjätunnukset eivät toimi uuden rekisterin kanssa. Erona aiempaan on, että uuden rekisterin käyttäjätunnukset tulevat olemaan henkilökohtaisia. Seurojen rekisterivastaavat voivat hakea tunnuksia uuteen rekisteriin lomakkeella osoitteessa 
https://urly.fi/1lr3.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjän salasana lähetetään hänen sähköpostiinsa. Jos seuralla on useampia käyttäjiä, kaikille voi hakea erikseen tunnuksia. Hakulomakkeessa pyydetään seuran asiakasnumeroa, jonka avulla käyttäjä pystytään yhdistämään seuraan. Se löytyy nykyisestä rekisteristä seuran perusnäkymästä.

Seuroille järjestetään webinaari keskiviikkona 4.12.2019 klo 18, jossa esitellään uuden rekisterin ominaisuuksia ja opastetaan, kuinka sen käyttämisessä pääsee alkuun.

Webinaari järjestetään Teams-sovelluksessa ja voit liittyä linkillä 
https://urly.fi/1lr4.
Webinaari myös tallennetaan Nuorisoseurojen materiaalipankkiin, jotta sen voi katsoa myöhemmin.

Lue lisää täältä!
 

Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus

TI 3.12.-TO 5.12.2019 KLO 10-15 
YHTEISÖTALO OTAVA,
Otavankatu 5 A, 28100 Pori, neuvotteluhuone Taivas, 2. krs.Kou­lu­tuk­ses­sa on vii­si osio­ta:
 • Mitä hyvä mielenterveys on?
 • Tunnetaidot
 • Elämän monet kriisit
 • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
 • Elämänhallinta

Koulutuksessa 
 • saa tietoa mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä.
 • rohkaistuu huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestä.
 • saa taitoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä.
 
Kouluttaja: Jaakko Viitala 
 
Koulutus on maksuton.
Koulutuksen tarjoaa Kansalaisfoorumi ja Nuorisoseurat.

Lisätietoja
jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi
0440 591913
 
Ilmoittautumiset:
http://nuorisoseurat-arkisto.frodo.kehatieto.fi/uutiset_ja_tapahtumat/tapahtumakalenteri/mielenterveyden-ensiapu-i-koulutus
 

Aluetyön uudistus tekee Lounais-Suomen paikallisseuroista yhdenvertaisia

 
Nuorisoseurat Satakunta, Nuorisoseurat Häme ja Nuorisoseurat Varsinais-Suomi muodostavat yhdessä Nuorisoseurat Lounais-Suomen. Uusi Lounais-Suomen alue aloittaa virallisesti 1.1.2020. Alueella on kaksi toimipistettä Tampereella ja Porissa sekä kaksi aluetyöntekijää.

Lue lisää täältä.

OPINTOKESKUKSEN TUET          


Opintokeskus Kansalaisfoorumi on siirtymässä SkafNet palvelusta uuteen Skaftuki.fi palveluun. Vuoden 2019 tilitykset tehdään vielä SkafNetin kautta. Uudet käyttäjätunnukset lähetetään käyttäjille marras-joulukuussa Skaftuki-palveluun. Jonka jälkeen joulukuun aikana ensi vuoden kurssituki haetaan jo uuden palvelun kautta.

Seurat hakevat tästä eteenpäin tuntikiintiötä tulevan vuoden kursseille. Yhteisöllisen opintoryhmän tuen haku on tammi-lokakuusa.

Lue lisää.

Henkilöstömuutoksia Tampereen ja Porin toimistoilla

 
Hämeessä Elina Kaakisen äitiyslomasijaisuutta tehnyt Teija Nikkari jää äitiyslomalle 30.11. alkaen. Hänen sijaisenaan toiminnanohjaajana jatkaa Tiina Koskinen 1.1.2020 alkaen. Tiina on aiemmin tullut tutuksi aiempina vuosina Pispalan Sottiisin tapahtumien projektityöntekijänä. Hänet tavoittaa tutusta numerosta 050 340 6566 ja osoitteesta tiina.koskinen@nuorisoseurat.fi. Joulukuun ajan Hämeen alueeseen liittyvissä kysymyksissä auttaa Henna Liiri-Turunen, henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi, 044 207 3072.

Satakunnan toimistolla Jaakko Viitalan äitiysloman sijaisuus päättyy 31.12.2019 ja Karoliina Hursti palaa toiminnanohjaajan tehtävään 1.1.2020 alkaen. Myös Satakunnassa vastataan edelleen tutusta numerosta 044 0591 913 ja sähköpostia voi laittaa osoitteeseen karoliina.hursti@nuorisoseurat.fi
 

Lounais-Suomen Aluefoorumi 8.2.2020, laita päivämäärä jo kalenteriin!

 
Nuorisoseurat Lounais-Suomen aluefoorumi tullaan järjestämään lauantaina 8.2.2020 klo 12-16, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ohjelmassa on aiempien foorumeiden tapaan ajankohtaisten asioiden yhteistä käsittelyä sekä mahdollisuus vaikuttaa. Tilaisuudessa julkistetaan myös kunkin alueen Vuoden 2020 Ohjaaja, Nuorisoseuralainen ja Nuorisoseura. Seuraa ilmoittelua.
 

TAPAHTUMAT

Folklandia tarjoilee väkevää folkkia voodoorockista runonlauluun

Kansanmusiikki - ja kansantanssitapahtuma Folklandian 10.-11.1.ohjelmatarjotin on kukkuroillaan eikä tekijöissä ole säästelty. Kymmenellä esiintymislavalla voi sukeltaa slaavilaisesta folkista afrobeatiin ja voodoorockista suomalaiseen runonlauluun. Oamk Dancen opiskelijat ja Pispalan Sottiisin paritanssilähettiläät tanssittavat yleisöä pop up -tanssipajoissa koko risteilyn ajan elävän musiikin tahtiin vuoden teeman Tanssiin kutsu hengessä. Risteilylle on vielä joitakin paikkoja jäljellä.
 
Lähde mukaan
Kalkkareitten Kulttuurikeikka on Lounais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen lasten ja nuorten monitaiteellinen katselmustapahtuma. 2020 keväällä tapahtuman järjestävät Porin Nuorisoseura yhdessä Nuorisoseurat Lounais-Suomen kanssa.
Lue lisää Kulttuurikeikasta

Nuori Kulttuuri Moves-tapahtumat kutsuvat tanssimaan

Ensi keväänä Nuori Kulttuuri tapahtuman laji on tanssi. Aluetapahtumat pidetään tuttuun tapaan helmi-maaliskuun aikana. Vuosi huipentuu kesäkuussa, kun SottiisiMoves 2020 yhdistää Pispalan Sottiisin ja Nuori Kulttuuri Moves -tanssikatselmuksen. Lue lisää täältä.


Aluetapahtumien tiedot on julkaistu. Löydät ne täältä.

Pirkanmaa 15.-16.2.2020 Kangasala, Pitkäjärven liikuntahalli

Kanta-Häme 15.-16.2.2020 Humppila, Uusi päiväkoti

Varsinais-Suomi 21.-23.2.2020 Kaarina, Kaarina-talo

Satakunta 8.2.2020 Eurajoki, Luvian yhtenäiskoulu

 

SottiisiMoves 2020

SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi. SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Pispalan Sottiisi ja nykyisen Nuori Kulttuurin perustana ollut Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, ja ne täyttävät ensi vuonna 50 vuotta. 

Lue lisää SottiisiMovesista täältä
Tanssiralli heittää ylävitosen SottiisiMovesin kanssa kesällä 2020!
Lasten ja nuorten valtakunnallinen kansantanssikatselmus Tanssiralli tanssitaan 11.-14.6. Tampereella osana SottiisiMoves –tapahtumaa. Tapahtumassa koetaan valloittavia lasten ja nuorten kansantanssiesityksiä tuutin täydeltä. Tulethan sinäkin mukaan ryhmäsi kanssa: pääset näyttämään parastasi parrasvaloissa, ihailemaan toisten esityksiä ja saamaan ryhmääsi eteenpäin luotsaavaa palautetta ammattilaisraadilta.
Lue lisää tanssirallista

BARNLEK-ilmoittautumiset alkuvuodesta

Lasten ja nuorten kansantanssi- ja -musiikkitapahtuma BARNLEK järjestetään Ruotsin Mölnlyckessä 15.-19.7.2020. Suomalaisten tanssiohjelma julkaistaan marraskuussa ja ilmoittautuminen tapahtuu alkuvuodesta. 

Lue lisää täältä.

VALTAKUNNALLISET ASIAT

Pääsihteeri Antti Kalliomaa siirtyy toisiin tehtäviin

Suomen Nuorisoseurat ry:n pääsihteeri Antti Kalliomaa siirtyy monitoimiareena SaimaaStadiumin sekä konsertti- ja kongressitalo Mikaelin yhteiseksi toimitusjohtajaksi joulukuun alusta.

”Antti Kalliomaa on pääsihteerinä toimessaan tehnyt ansiokasta työtä Nuorisoeuroissa ja vienyt järjestöämme määrätietoisesti eteenpäin. Kiitämme Anttia näistä vuosista ja toivotamme hänelle paljon onnea ja menestystä uusiin haasteisiin”, sanoo Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt.

Lue koko artikkeli.
 

Viestinnän palvelulupaus


Olemme kevään aikana kehittäneet nuorisoseuroille tarjottavia jäsenpalveluja viestinnän osalta ja koonneet tekemäämme työtä yhteen osoitteeseen! Lupaamme jäsenyhdistyksillemme
 • tukea ja neuvontaa,
 • graafisen ilmeen,
 • viestinnän tukimateriaaleja,
 • viestintämateriaalien tuottamista,
 • koulutusta,
 • tiedon levittämistä eri kanavissa sekä
 • kotisivut ja viestinnän ohjelmistoja jäsenetuhintaan.

Tutustu palvelulupaukseemme!
nuorisoseurat.fi/jasenseuroille/palvelulupaus/Tukea lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan - hakuaika päättyy 13.12.!


Aluehallintovirastot myöntävät vuosittain avustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Avustuksella pyritään opetus- ja kulttuuriministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti lisäämään lasten ja nuorten tasapuolisia harrastusmahdollisuuksia. Toiminnalta edellytetään sisällöllistä laadukkuutta, säännöllistä viikoittaista ja lukuvuotista toteutusta sekä kaikille avointa ja tasapuolista osallistumismahdollisuutta. Tätä voi siis hakea moneen nuorisoseuroissakin pyörivään lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Hakuaika päättyy joulukuussa.

Lisätietoja täältä.

Ramppikuume ilmoittautuminen on alkanut!

RAMPPIKUUME on valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma 13-20-vuotiaille nuorille. Tapahtuma koostuu esityskatselmuksesta sekä koulutuspajoista. Päivät tarjoavatkin nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden esiintyä, nähdä nuorisoteatteriryhmien esityksiä ympäri Suomen sekä kouluttautua alan ammattilaisten ohjauksessa.

​RAMPPIKUUMETTA vietetään seuraavan kerran 24.-26.4.2020!
Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään jo 23. kerran! Nuoret teatteriharrastajat ohjaajineen kerääntyvät Kankaanpäähän yhdeksi viikonlopuksi, jonka aikana nähdään lukuisia teatteriesityksiä, opitaan uutta, luodaan uusia ystävyyssuhteita sekä koetaan unohtumattomia elämyksiä!

Lue lisää. Ilmoittaudu mukaan!
https://ramppikuume.net/

KURSSIT JA KOULUTUKSET

Kansalaisfoorumin verkkoluentoja nuorisoseuroille

Yhdistyksen hallituksen hyvät toimintatavat
Verkkokoulutus

Aika: 11.2.2020 18:00 – 19:30
Maksu: 20 €. Nuorisoseurojen jäsenille ilmainen!
Ilmoittautuminen: 4.2.2020 mennessä
Miten saada hallitustyöskentely sujuma


https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/yhdistyksen-hallituksen-hyvat-toimintatavat/
 

Lavarunoustyöpaja

Aika: 20 – 21.3.2020
Kesto: 12 opintotuntia (á 45 minuuttia)
Paikka: Porin kirjasto, Gallen-Kallelankatu 12, 28100 Pori
Maksu: 100 / 70 / 30 €
Osallistujamäärä: enintään 12
Ilmoittautuminen: 28.2.2020 mennessä

https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/lavarunoustyopaja/

Kaffetta poikkeaville!

Kansalaisfoorumin Tuula Hyystinmäki tavattavissa
tiistaina 10.12.2019 klo 12-18 
Lounais-Suomen alueen Porin toimistolla Hallituskatu 6, Pori


Tule vaihtamaan kuulumisia, nauttimaan kuppi kuumaa!
Tule kysymään Tuulalta neuvoa koulutusavustusten hyödyntämiseen!

Tervetuloa Nuorisoseuraan - koulutus 14.3.2020

Koulutus on suunnattu erityisesti uusille johtokunnan jäsenille perehdytyksenä, mihin järjestöön he ovat tulleet mukaan ja mitkä perustiedot heidän olisi hyvä osata uudessa tehtävässään. Mukaan ovat tervetulleita toki kokeneemmat konkaritkin sekä kaikki muut asiasta kiinnostuneet. Koulutukseen pyritään järjestämään mahdollisuus osallistua myös etänä. Tarkempia tietoja tulossa myöhemmin.

PAIKALLISTEN SEUROJEN TAPAHTUMIA

Huhtamon Nuorisoseura ry 100-vuotta


Huhtamon Nuorisoseura ry viettää 100-vuotisjuhlia
sunnuntaina 1.12. klo 13 Honkapirtillä, Mäkiläntie 101, Huhtamo.

Ilmoittautumiset Anne Pitkänen, p. 040 701 3753 tai pitkanen.annek@gmail.com

Mahdolliset muistamiset toivotaan seuran tilille:
FI 85 50570940000400

Talvinäytelmä Metsän taikaa joulun aikaan


Vihdoin se on täällä! Puolen tunnin mittainen pienoisnäytelmä saa ensi-iltansa lauantaina 28.12. klo 17 Huuhkajanvuoren kesäteatterilla! Toinen näytös on sunnuntaina 29.12. klo 17. Esityksen hinta on vain 5 €.

Laittakaahan päivämäärät ylös ja katselkaa valmiiksi lämmintä vaatetta. Nuorisoseura tarjoaa lämpöiset alustat pepun alle.

https://www.laviannuorisoseura.com/uutiset.html?168754

Pyhämaan nuorisoseuran näyttämön
20-vuotisjuhlakiertue:
Murha mielten mukaan


Esitykset 26.1. – 21.3.2020
Sunnuntaina 26.1. klo 18 – Pyhämaan nuorisoseurantalo
Keskiviikkona 29.1. klo 19 – Uudenkaupungin työväentalo
Torstaina 30.1. klo 19 – Uudenkaupungin työväentalo 
Sunnuntaina 2.2. klo 18 – Euran Työväentalo Onnela 
Keskiviikkona 5.2. klo 19 – Kollan Kalliopirtti, Rauma 
Keskiviikkona 12.2. klo 19 – Laitilan Urheilutalo
Lauantaina 15.2. klo 18 – Salon teatteri
Sunnuntaina 23.2. klo 18 – seurojentalo Tasala, Luvia 
Sunnuntaina 1.3. klo 18 – Maskutalo
Sunnuntaina 8.3. klo 18 – Ulvilan nuorisoseurantalo
Keskiviikkona 11.3. klo 19 – Mietoisten maamiesseurantalo
Sunnuntaina 15.3. klo 18 – Pyhämaan nuorisoseurantalo
Lauantaina 21.3. klo 18 – Pyhämaan nuorisoseurantalo

https://www.lippu.fi/
suviteatterivaraukset@gmail.com
0440-345675
Varauslomake

Luvian Tasalan talviteatteri esittää musikaalin
The Sound of Music

Musikaalin ensi-ilta on perjantaina 17.1.2020 ja viimeinen esitys lauantaina 15.2. Näytökset ovat la-su klo 14 ja ke ja pe klo 18.  Ohjaus AaPee Söderdahl
https://www.luviantasala.com/musikaalit/

Alle 10 lipun ostot suositellaan tehtäväksi verkkokaupassa
Lisää uutisia ja tapahtumia nuorisoseurojen sivuilta!
Ota yhteyttä Satakunnan aluetoimistoon:
Hallituskatu 6, 28100 Pori
0440591913
satakunta@nuorisoseurat.fi

 
Ota yhteyttä Hämeen aluetoimistoon:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere
0503406566

teija.nikkari@nuorisoseurat.fi

Ota yhteyttä Lounaiskulman Nuorisoseuroihin:
Härkätie 450, 31500 Koski Tl.
0400818836
mika.toivonen@netti.fi
Poistu postituslistalta

Lue kuukausitiedotteen rekisteriseloste


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nuorisoseurat Satakunta · Hallituskatu 6 · Pori 28100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp