Copy

Lounais-Suomen Nuorisoseurojen
KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2019
 

Lue uutiskirje selaimessa

Värikästä syksyä nuorisoseuratoimijoille!


”No nyt!” sano Ahlasten äijä, ko karhu paattiin tuli.
Sanonta Ahlaisista

Tämä on Satakunnan, Hämeen ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen yhteinen kuukausitiedote. Tiedotteessa kerrotaan nuorisoseuroja koskevista uutisista ja tapahtumista niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.
Liity kuukausitiedotteen saajaksi!

Lähetä ilmoituksesi marraskuun 11/2019 kuukausitiedotteeseen 15.11. mennessä osoitteeseen satakunta@nuorisoseurat.fi

HUOM! 
Tämän uutiskirjeen sisältö ei todennäköisesti näy sinulle kerralla kokonaan. Viestin alareunassa lukee: "[Leikattu viesti]  Näytä koko viesti" Kun klikkaat siitä, saat lukea lisää mielenkiintoisia nuorisoseurauutisia aluettamme koskien.

ALUEEN AJANKOHTAISET ASIAT

Aluesanomat 4/2019 ilmestyy 19.12. - mitä sinä haluaisit kertoa muille?Vuoden viimeinen Aluesanomat ilmestyy joulun alla. Värikkäässä lehdessä kerrotaan Lounais-Suomen nuorisoseurojen tapahtumista ja toiminnasta, joista ehkä juuri sinä tiedät eniten. Kirjoita juttu, laadi tai tilaa mainos, vinkkaa tapahtuma tms ja lähetä se viimeistään 25.11. osoitteeseen aluesanomat@nuorisoseurat.fi

Aluesanomien numeron 3/2019 verkkoversiota pääset lukemaan tästä.

Tarkempaa tietoa lehdestä löydät täältä

Aluetapaamisia Satakunnassa


Alueellinen seuratapaaminen tiistaina 29.10. klo 18-20 Kiikoisten Nuorisoseuralla, Kiikostentie 47, 38360 Sastamala. Tulkaahan mukaan!

Alueellisia seuratapaamisia on tulossa vielä lisää, kunhan saadaan kalenteriin sopimaan. Nyt jos juuri sinusta tuntuu, että Kiikoinen on pahuksen kaukana etkä jaksa lähteä ajelemaan keskellä viikkoa, ota hirveä sarvista ja ilmoita aluetoimistolle, että haluat alueellisen tapaamisen juuri kotiseurallesi!

Lisäksi tulossa
Keskusseuran syyskokous torstaina 31.10. klo 18-20.
Tarjolla olisi piiritason luottamustehtäviä, jos olet kiinnostunut johtokuntapaikasta, puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan tehtävästä, ota yhteyttä.

Satakunnan aluetoimisto
Hallituskatu 6, Pori
jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi
0440591913

Tanssi- ja teatteritoimijoiden koulutuksellinen tapaaminen Satakunnassa 23.11. 


Voit osallistua mukaan myös naapurimaakunnasta! Teatteriväkeä klovnerian maailmaan johdattelee teatteriagentti Kati Pipinen ja tanssitoimijoita kansanomaisiin paritansseihin tutustuttaa paritanssilähettiläs Jutta Wrangen.

Tanssi- ja teatteritoimijoiden koulutuksellinen tapaaminen Satakunnassa 23.11. klo 10-16.

Tilaisuus on osallistujille ilmainen, tarjolla 10e lounas.

Ilmoittaudu tästä

Aluetyön uudistus tekee Lounais-Suomen paikallisseuroista yhdenvertaisia

 
Nuorisoseurat Satakunta, Nuorisoseurat Häme ja Nuorisoseurat Varsinais-Suomi muodostavat yhdessä Nuorisoseurat Lounais-Suomen. Uusi Lounais-Suomen alue aloittaa virallisesti 1.1.2020. Alueella on kaksi toimipistettä Tampereella ja Porissa sekä kaksi aluetyöntekijää.

Lue lisää täältä.

TAPAHTUMAT

Nuorisoseurat Keski-Suomi kutsuu tanssiryhmiä mukaan Pikkujoulutansseihin!

Syyskauden huipentuma lähenee ja on aika ilmoittautua 5. Pikkujoulutanssien esiintyjäksi. Tapahtuma on sekä esiintymisareena nuorten ja aikuisten kansantanssiryhmille että vapaan tanssin ilottelupaikka, jossa pääsee kohtaamaan muita kansantanssin harrastajia. Pispalan Sottiisin paritanssilähettiläät ovat mukana tapahtumassa tanssittamassa yleisöä ja esiintyjiä.
 
5. Pikkujoulutanssit järjestetään Kuoreveden Nysällä (Kuorevedentie 21, Kuorevesi) perjantaina 22.11. klo 19.00. 
Esiintyjille tarjotaan puuroa klo 18-19.
 
Ryhmä voi esittää 5 - 10 min esityksen. Esitystila on rajoitettu lattiatasossa oleva alue.
 
Ennen tapahtuman alkua ryhmille varataan 5 min paikkojen katsomisaika tilassa. Tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla vkolla 45.
 
Ilmoittautumiset ke 30.10. mennessä tällä Google-lomakkeella https://forms.gle/g5KVfXzvLsvkP6z57
Lisätiedot paula.kettu@nuorisoseurat.fi 
FB: Pikkujoulutanssit 2019
 
TERVETULOA esiintymään ja tanssimaan!
 
Ystävällisin terveisin,
Paula Kettu
Suomen Nuorisoseurat / Keski-Suomi

Satakunnan Improliiga Karviassa 9.11. -  ilmoittaudu mukaan kilpailuun tai lähde yleisöksi!

Improliiga on harrastajateattereiden muutaman hengen (3-6 henkilöä) ryhmien leikkimielisiä kilpailuja improvisaation keinoin. Ottelut ovat yleisölle avoimia teatteritapahtumia. Noin kaksi tuntia kestävässä tapahtumassa nähdään lukuisia eri improvisaatiomenetelmin tehtyjä esityksiä. Improvisaatioesitykset pisteytetään sekä tuomareiden että yleisön toimesta. Improliigoissa tärkeintä ei ole voitto, ei edes ylivoimainen voitto, vaan kohtaaminen, heittäytyminen ja itsensä ylittäminen. Improliigojen alueelliset voittajat kohtaavat Teatterilaivalla.

Willi Kansa -tilateatterikatselmuksen yhteydessä järjestettävä Improliiga on avoin kaikille ryhmille eikä edellytä katselmukseen osallistumista. Improliigaan osallistuvista ryhmistä satakuntalaisten ryhmien kesken valitaan maakunnallinen voittaja.

Lisätietoja 
Satakunnan aluetoimistolta
0440 591913
jaakko.viitala@nuorisoseurat.fi

Satakunnan Improliiga löytyy myös Facebookista

Ilmoittaudu mukaan 7.11. mennessä tästä.

Oletko jo varannut paikan Silja Europalle?

Suomen suurin folkloren talvitapahtuma FOLKLANDIA-risteily ratsastaa folkin aallonharjalla 10.-11.1.2020. Folklandia soi ja tanssii 22 tunnin ajan tuhannen esiintyjän voimin tarjoten 3000 risteilyvieraalle koko folkin hurmapaketin.
 
 
Lähde mukaan

Nuori Kulttuuri Moves-tapahtumat kutsuvat tanssimaan

Ensi keväänä Nuori Kulttuuri tapahtuman laji on tanssi. Aluetapahtumat pidetään tuttuun tapaan helmi-maaliskuun aikana. Vuosi huipentuu kesäkuussa, kun SottiisiMoves 2020 yhdistää Pispalan Sottiisin ja Nuori Kulttuuri Moves -tanssikatselmuksen. Lue lisää täältä.

Aluetapahtumien tiedot on julkaistu. Löydät ne täältä.

BARNLEK-ilmoittautumiset alkuvuodesta

Lasten ja nuorten kansantanssi- ja -musiikkitapahtuma BARNLEK järjestetään Ruotsin Mölnlyckessä 15.-19.7.2020. Suomalaisten tanssiohjelma julkaistaan marraskuussa ja ilmoittautuminen tapahtuu alkuvuodesta. Lue lisää täältä.
 

VALTAKUNNALLISET ASIAT

Ehdota tunnustusten saajia nyt!

Onko sinun nuorisoseurasi yksinkertaisesti paras?
Onko sinun ohjaajasi ihanin?
Ketä ilman seurasi toiminta ei vain pyörisi enää?

Nuorisoseuroissa kymmenet tuhannet jäsenet nauttivat kulttuurisesta harrastustoiminnasta sadoissa seuroissa ympäri Suomen. Viikoittain innostavat ohjaajat ja ahkerat vapaaehtoiset keräävät yli 20 000 harrastajaa laadukkaan toiminnan pariin. Nyt on aika kiittää. Haemme valtakunnallisesti Vuoden nuorisoseuraa, nuorisoseuralaista, ohjaajia, teatteritekoa, tanssitekoa ja Hermannia. Samalla lomakkeella annat ehdotuksesi myös  Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelta Vuoden nuorisoseuran, ohjaajan ja nuorisoseuralaisen valintaan.

Ehdota sunnuntaihin 10.11.2019 mennessä tällä lomakkeella.
 

Luova lava -toiminnan järjestäjien tapaaminen Tampereella 23.11.

Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapaamisessa kuulet Luova lava-toimintamuodoista kuten kerhoista, pop up -toiminnasta, toimintapäivistä sekä erilaisista koulutuksista.

Voit tulla kuuntelemaan ja ideoimaan omaan seuraan toimintaatai voit tulla sparraamaan jo olemassa olevaa toimintaa ja kuulemaan, miten muilla toimintaa järjestetään.

Luova lava -toiminta on matalan kynnyksen harrastustoimintaa,johon voivat osallistua kaikki halukkaat lapset ja nuoret. Toiminnan sisältöinä on tanssia, teatteria, sirkusta, musiikkia, sanataidetta ja kuvataidetta kunkin ohjaajan ja ryhmän yhdessä sovittuina teemoina. Osallisuus, yhdessä tekeminen ja ilo ovat keskeistä toiminnassa.

Tapaaminen jäjrestetään valtuuston kokouksen yhteydessä.

Ilmoittautumiset täällä 

Luottamustehtäviä tarjolla syysvaltuustossa


Kokouksessa tehtäviä henkilövalintoja valmistelemaan on asetettu vaalivaliokunta. Vaalivaliokuntaan kuuluvat:
Simo Arvela (pj.) sekä jäsenet Petra Mäkeläinen ja Satu Seppänen. 

Hallituksesta erovuorossa ovat Jaana Inkiläinen (2018-19), Jani Riiki (2016-19), Merja Skyttä (2015-19) ja Soile-Mari Vahela (2018-19) sekä varajäsen Matti Tuomisto (2017-19).

Jätä ehdotuksesi valittavista henkilöistä 13.11. mennessä sähköisellä lomakkeella​ >>

Viestinnän palvelulupaus


Olemme kevään aikana kehittäneet nuorisoseuroille tarjottavia jäsenpalveluja viestinnän osalta ja koonneet tekemäämme työtä yhteen osoitteeseen! Lupaamme jäsenyhdistyksillemme
  • tukea ja neuvontaa,
  • graafisen ilmeen,
  • viestinnän tukimateriaaleja,
  • viestintämateriaalien tuottamista,
  • koulutusta,
  • tiedon levittämistä eri kanavissa sekä
  • kotisivut ja viestinnän ohjelmistoja jäsenetuhintaan.

Tutustu palvelulupaukseemme!
nuorisoseurat.fi/jasenseuroille/palvelulupaus/Tukea lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan


Aluehallintovirastot myöntävät vuosittain avustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Avustuksella pyritään opetus- ja kulttuuriministeriön asettamien tavoitteiden mukaisesti lisäämään lasten ja nuorten tasapuolisia harrastusmahdollisuuksia. Toiminnalta edellytetään sisällöllistä laadukkuutta, säännöllistä viikoittaista ja lukuvuotista toteutusta sekä kaikille avointa ja tasapuolista osallistumismahdollisuutta. Tätä voi siis hakea moneen nuorisoseuroissakin pyörivään lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Hakuaika päättyy joulukuussa.

Lisätietoja täältä.

Lapsen oikeuksien viikko 18.-24.11.2019


Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Vuoden 2019 teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä.

Viikko on hyvä hetki järjestää omalla seuralla esimerkiksi pop up -kerho! Kannattaa myös selvittää oman alueen tapahtumat tai järjestää omansa!

Lue viikosta lisää täällä.
 

Uuden Nuorisoseurarekisterin käyttöönotto lähestyy


Uuden Nuorisoseurarekisterin käyttöönotto lähestyy. Ajankohta tälle tulee sijoittumaan valtuuston syyskokouksen jälkeiselle viikolle 48. Uusi järjestelmä tulee korvaamaan vanhan kaikilla käyttäjillä ja rinnakkaista käyttöä kahden järjestelmän välillä ei tule olemaan. Tämän takia kannattaa varautua pieniin katkoihin rekisterin käytössä, kunnes uusi järjestelmä saadaan toimimaan ja saamme käyttäjätunnukset jaettua. Tiedotamme tarkemmin käyttöönottoon liittyvistä asioista loka-marraskuun vaihteessa.

Lue viikosta lisää täällä.

Ramppikuume iskee huhtikuussa!

RAMPPIKUUME on valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma 13-20-vuotiaille nuorille. Tapahtuma koostuu esityskatselmuksesta sekä koulutuspajoista. Päivät tarjoavatkin nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden esiintyä, nähdä nuorisoteatteriryhmien esityksiä ympäri Suomen sekä kouluttautua alan ammattilaisten ohjauksessa.

​RAMPPIKUUMETTA vietetään seuraavan kerran 24.-26.4.2020!
Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään jo 23. kerran! Nuoret teatteriharrastajat ohjaajineen kerääntyvät Kankaanpäähän yhdeksi viikonlopuksi, jonka aikana nähdään lukuisia teatteriesityksiä, opitaan uutta, luodaan uusia ystävyyssuhteita sekä koetaan unohtumattomia elämyksiä!

Lue lisää.
https://ramppikuume.net/

KURSSIT JA KOULUTUKSET

Kansalaisfoorumimin verkkoluentoja nuorisoseuroille

Yhdistys yhteiskuntaan ja kansalaisiin vaikuttajana


Aika: 6.11.2019 18:00 – 19:30
Ilmoittautuminen: 30.10.2019 mennessä

Kansalaisfoorumin järjestämä Yhdistys yhteiskuntaan ja kansalaisiin vaikuttajana -webinaari on tarkoitettu kaikille yhdistysaktiiveille tai sellaiseksi aikoville.

Webinaarin tarkoituksena on tukea yhdistystoimijoita oman yhdistyksen tai liiton vaikuttamistehtävän kirkastamisessa. Vaikuttamista tarkastellaan sekä yhteiskuntaan että yksittäisiin kansalaisiin suuntautuvan vaikuttamisen näkökulmasta.

https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/yhdistysvaikuttajana/

 

Kestävä kehitys yhdistyksissä


Aika: 20.11. klo 18.00–19.30
Ilmoittautuminen: 7.11.2019 mennessä

Webinaarin tarkoituksena on tutustua kestävän kehityksen kaikkiin ulottuvuuksiin sekä innostaa osallistujia kestävän kehityksen edistämiseen oman yhdistyksen toiminnassa.

https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/kestava-kehitys-yhdistyksissa/


KNoppi-koulutus tulossa - ilmoittaudu nyt!


Yli 13-vuotiaille suunnattu KNoppi-perusohjaajakoulutus järjestetään Lounais-Suomen alueella kahden viikonlopun koulutuksena 30.11.-1.12.2019 ja 25.-26.1.2020. Lisäksi kaikkien eri alueiden KNoppi-koulutusten yhteinen tapaaminen järjestetään huhtikuussa 2020.

Koulutuksen hinta on 180 euroa sisälten kaikki kolme viikonloppua, ruokailut, majoituksen ja materiaalit.

Ilmoittautuminen täällä 22.11. mennessä!

PAIKALLISTEN SEUROJEN TAPAHTUMIA

LENTOPALLOA

KAIKEN IKÄISILLE JA KOKOISILLE - KUNTOILLEN PORUKASSA!
 

TIISTAISIN KLO 19:30-21
KYLÄSAAREN KOULULLA.
 

Ulasoorin Karhut ns ry
Jyrki Vuorenmaa 044-5253206
Syksystä kevääseen aikuiset 30,- nuoriso 10,-

Kuvahaun tulos haulle volleyball

KAUHISTUTTAVAT HALLOWEEN-
NAAMIAISET AHLAISISSA

Hallowenia juhlitaan lauantaina 2.11. Putajalla.
Ensin lastenjuhla klo 17-18:30 pikkuväelle ja sitten isommille ja aikuisille klo 19 alkaen

Ahlaisten Nuorisoseura
Nahkurinkuja 38, 29700 Ahlainen
Kuvahaun tulos haulle halloween pumpkin mask

Huhtamon Nuorisoseura ry 100-vuotta


Huhtamon Nuorisoseura ry viettää 100-vuotisjuhlia
sunnuntaina 1.12. klo 13 Honkapirtillä, Mäkiläntie 101, Huhtamo.
Lisää uutisia ja tapahtumia nuorisoseurojen sivuilta!
Ota yhteyttä Satakunnan aluetoimistoon:
Hallituskatu 6, 28100 Pori
0440591913
satakunta@nuorisoseurat.fi

 
Ota yhteyttä Hämeen aluetoimistoon:
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere
0503406566

teija.nikkari@nuorisoseurat.fi

Ota yhteyttä Lounaiskulman Nuorisoseuroihin:
Härkätie 450, 31500 Koski Tl.
0400818836
mika.toivonen@netti.fi
Poistu postituslistalta

Lue kuukausitiedotteen rekisteriseloste


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nuorisoseurat Satakunta · Hallituskatu 6 · Pori 28100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp