Copy
The small Hegyem winery makes delicious Hungarian wines with passion and craftmanship. Click for the online version.

Hegyem Nieuwsbrief # 2017-1 

Winter bij Hegyem..... 

Sinds november is het koud in Hongarije. Eindelijk weer een echte winter!
Veel ongedierte en schadelijke insecten zullen het loodje leggen. We hopen het komende seizoen minder last van ze te hebben. De wijngaarden zijn bedekt door een laagje sneeuw, dat beschermt de planten, maar na de winter zullen we pas weten of het voldoende was. We hebben nog steeds veel jonge en dus kwetsbare aanplant.

De deuren van de wijnkelder hebben opgestaan om de wijnen goed koud te krijgen. Natuurlijke koude-stabilisatie. Overtollig wijnsteenzuur kristalliseert door de kou en valt uit de wijnen en zakt naar de bodem van het vat. 
Het  is ook weer bijna tijd voor de eiwit-stabilisatie. In wijnen zitten ook eiwitten en die willen we eruit hebben om te voorkomen dat die eiwitten als het ware gaan stollen als de wijnen rond de 20 graden ergens op een schap staan. Het doet niets af aan de smaak, maar consumenten zullen een wijn waar een sluier in zit, veelal laten staan. Vandaar!
De afgelopen maanden heb ik de wijn aan de hand van de laboratorium uitslagen en de proefnoties van Balázs en Éva beoordeeld. In februari ben ik zelf weer in Hongarije en ga ik de wijnen zelf proeven en beoordelen op wat er moet gebeuren voor de stabilisatie van de witte wijnen en de rosé.
Wordt vervolgt..!
 

Jaargang 2015

Jaargang 2015 is nu mooi op dronk. Voor de snelle bestellers onder de Vrienden zijn de wijnen nu met extra korting te bestellen.  Bestellen voor Vrienden
Jaargang 2015 is direct verkrijgbaar. Je hoeft niet tot de jaarlijkse proeverij te wachten om er al van te kunnen genieten.

 

Rente 2015 tegoed?

Overigens als je nog rente tegoed hebt, neem dan even contact op dan kunnen we wat regelen!! 
_______________________________________________________________
  
Copyright © 2017 Hegyem Hungarian Wine, All rights reserved.