Copy
Nieuwsbrief  April

De lente is begonnen! Wordt u ook blij van de zon en niet te vergeten ons mooie schoolplein? Na de mei vakantie mogen de sloffen dan ook thuisblijven! We verwachten vanaf dan namelijk uitsluitend nog schitterend weer!  Leest u onze nieuwsbrief weer goed? Er staan weer een aantal nieuwtjes en handige data in!  Veel lees plezier.

SSBZ heeft nieuwe naam!

Onze stichting is vanaf 1 augustus 2015 jl. een stichting waarin alleen openbaar onderwijs is vertegenwoordigd. Daardoor vallen we ook weer onder de wet van het openbaar onderwijs. SSBZ zal verder gaan onder de naam SOBZ; Stichting Openbaar Basisonderwijs Zeewolde. 

Onderwijstoneel presenteert: Een ober van niks!

Op vrijdag 15 april gaan de leerlingen naar een voorstelling van het onderwijstoneel; deze groep enthousiaste medewerkers vanuit het onderwijs in Zeewolde voeren ieder jaar weer een prachtig toneelstuk op voor de leerlingen van het basisonderwijs. Dit jaar heet het stuk: ”een ober van niks”. Vanuit onze school spelen juf Aag, Juf Agnes en juf Bea mee. Waarschijnlijk zal juf Margreet er dit jaar niet bij kunnen zijn omdat zij onlangs geopereerd is aan een blindedarm ontsteking. Bent u nieuwsgierig naar het optreden dan bent u ook vrijdagavond om 20.00 uur (start) van harte welkom in The Lux in Zeewolde; kaartjes zijn aan de kassa te verkrijgen. Liedjes luisteren? 

https://youtu.be/6nwRQZaXTEQ Hallo kinderen Pompiedompiedom  

https://youtu.be/KJHZgxkO874  Ik ben zo zenuwachtig

https://youtu.be/snZp_KfKmCc Uitslover: Wat doet ie weer z'n best

Bolera Palmschool


 

De flessenactie voor de Bolero Palmsschool was een groot succes; er is ruim € 210,- opgehaald. In het paasweekend werden er in het dorp door de familie van initiatiefneemster Trijnet 1500 cakes verkocht. Veel ouders van onze school hebben aan deze actie ook meegedaan. Super!!

ICT

ICT is een belangrijk onderdeel van het onderwijsleerproces op Panta Rhei.  We zijn de enige Mediawijze school in Zeewolde en Judith Meijer is onze mediacoach. Door de leerkrachten wordt er veel aandacht aan dit onderdeel besteed. Dit schooljaar wordt er bijvoorbeeld een start gemaakt om vanaf de groepen 2 de leerlingen te laten werken aan een mediapaspoort. 

We leven tenslotte in een wereld vol met media!

Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Het betekent dat kinderen steeds jonger zelfstandig beslissingen moeten nemen over bijvoorbeeld het plaatsen van berichten of foto's, hun eigen gedrag online maar ook over hoe zij reageren wanneer de media hun emoties aanspreken.

Het is dus van belang dat kinderen niet alleen mediakennis krijgen aangeboden, maar dat zij bijvoorbeeld ook inzicht krijgen in het vaak subtiele beroep dat media doen op hun gevoelsleven. Daarnaast is het nodig om kinderen te stimuleren zélf na te denken over hun motivatie en mogelijke strategie om slim met media om te gaan. Dat maakt kinderen krachtig in hún online wereld. Ze moeten het zelf doen! De leerlingen op Panta Rhei krijgen 7 lessen over 7 thema's, die elk schooljaar terugkomen. De 7 lessen per schooljaar zijn exact afgestemd op de leeftijd, de belevingswereld en het leervermogen van de leerlingen. 

In groep 5 maken de leerlingen via deze website een eigen digitaal paspoort aan, waarin zij steeds hun eigen motivaties en individueel gekozen strategieën noteren. Dat doen zij straks ook in groep 6 en 7. In groep 8 krijgen de leerlingen uiteindelijk een gedrukte versie van hun eigen paspoort opgestuurd, dat een persoonlijk document is dat hen richting en houvast geeft in de online wereld. Van groep 8 wordt daarna verwacht dat zij ook leerlingen uit de lagere groepen kunnen begeleiden. 

MR

Wist u dat;
  • Er vanaf schooljaar 2016/2017 (weer) koffie ochtenden zullen worden georganiseerd, waarbij wij met u over verschillende onderwerpen willen discussiëren? Of u willen vertellen over pakkende onderwerpen? Houd het nieuws daarom goed in de gaten!
  • Er een draaiboek voor MR-verkiezingen is opgesteld en er gewoon voor elke ouder weer een stembiljet komt bij eventuele verkiezingen?
  • De vakantieregeling voor schooljaar 2016/2017 vanaf volgende week op de website zal staan?!
Zo blijft u in het kort op de hoogte over de zaken waar de MR zich onder andere mee bezighoudt.

Op de site vindt u onder MR alle informatie over de MR met daarbij ook de notulen van de afgelopen vergaderingen. Voor vragen kunt u ons ook e-mailen naar:  MR@obspantarhei.eu

Schoolreisje of Bosdag

Op Panta Rhei gaan de leerlingen van groep 3 t/m 6 het ene jaar op schoolreisje en hebben de kleuters een thema feest op school en het andere jaar organiseert het team samen met de OR voor de groepen 1 t/m 6 een bosdag. Dit jaar zal op vrijdag 27 mei de bosdag zijn. Uiteraard ontvangt u hierover nog informatie, maar achter de schermen wordt er al druk aan gewerkt om er dit jaar weer een fantastische dag van te maken. 

Panta Rhei Theater

De volgende groepen gaan nog voor u optreden: 

  • Dinsdag 12 april groep 1/2 Mevrouw Helderder
  • Dinsdag 19 april groep 1/2 Floddertje  
  • Vrijdag 20 mei groep 3
  • Vrijdag 3 juni groep 4
  • Vrijdag 17 juni groep 1/2 ZAZA

De voorstellingen beginnen om 13.15 uur. Voor de kleuters geldt dat u uw kind na afloop mee naar huis mag nemen.

Kalender Synchronisatie

Op de website kunt u alle kalender items vinden en is het mogelijk om deze te exporteren naar uw eigen agenda.

Op donderdag 14 april gaat groep 7 meedoen aan het landelijke fietsexamen. Succes groep 7!

De leerkrachten van de  kleutergroepen hebben a.s. woensdag 13 april een VVE - studiemiddag. De leerlingen uit betreffende groepen zijn dan om 12.00 uur vrij. Voor de kinderen die zich hebben opgegeven om wel op school te blijven is de opvang geregeld. 

Vrijdag 15 april is het voetbaltoernooi voor groep 6; hopelijk gaat het nu wel door. Twee ouders hebben zich gemeld als heuse voetbalcoaches dus we verwachten er veel van.

Vanaf maandag 18 april gaat groep 8 de landelijke eind Cito maken. Op Panta Rhei maken alle leerlingen deze toets digitaal; Groep 7/8 van OBS Panta Rhei is niet voor niks de landelijke winnaar van MediaMasters 2015.

Kalender
  Di   12 april    Theater Groep 1/2 Mevrouw Helderder
  Wo   13 april    Studiemiddag leerkrachten groep 1/2
  Do   14 april    Verkeersexamen groep 7
  Vr    15 april    Voetbaltoernooi groep 6
    18 - 22 april    CITO groep 8
  Di   19 april    Theater Groep 1/2 Floddertje
  Vr   22 april   Studiedag en start Meivakantie
  Ma   9 mei    Studiedag
  Di   10 mei    Einde meivakantie, start school
     10 & 12 mei    Portfolio gesprekken
  Ma   16 mei    2e Pinksterdag
  Wo   18 mei    Sportdag groep 5 t/m 8
  Vr   20 mei    Theater Groep 3 (let op gewijzigd!)
  Vr   27 mei    Bosdag Groep 1 t/m 6
  Vr   3 juni   Theater Groep 4 (let op gewijzigd!)
  Vr    17 juni   Theater Groep 1/2 Zaza


Op vrijdag 22 april begint de meivakantie en is de school gesloten. Vanaf dinsdag 10 mei verwachten we de leerlingen weer op school. 


Op 10 mei en 12 mei zullen er weer portfolio gesprekken zijn; u ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.


Op woensdag 18 mei zal er sportdag zijn voor de groepen 5 t/m 8. Deze dag duurt tot ongeveer 12.30 uur; de leerlingen mogen na deze sportdag zelfstandig naar huis. Informatie hierover ontvangt u na de meivakantie. 

De overige leerlingen hebben een normale schooldag.

Wilt u zo vriendelijk zijn om achter onze Alfabet Slang / Rups te wachten als u uw kind komt ophalen? Dank!

Nieuws volgen?
Al het nieuws volgen? U bent ook welkom op onze website of via Facebook (zie buttons).
Copyright © 2016 OBS Panta Rhei, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OBS Panta Rhei · Gedempte Gracht 17 · Zeewolde, 3894 BA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp