Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2016 
Editie 20
Beste Donateur,

En zo zijn wij ineens een maand te laat met onze nieuwsbrief. De tijd is voorbij gevlogen en wederom weer veel gebeurd.
 

Kippenhuis
Ons kippenhuis heeft eindelijk zijn eerste bewoners gekregen. Kippen voor de verkoop en kippen voor de verkoop van eieren. Een drukke gezellige boel is het geworden. Het was eng, stressvol en het heeft slapeloze nachten gekost, maar het begint zijn routine aan te nemen. Uncle Peter draagt de zorg samen met de hulp van Tony, Said Mohamed en Iddi voor de kippen. Erg mooi om te zien dat deze 3 jongens gelijk de verantwoordelijkheid hebben opgepakt en zijn gaan helpen. Dit is ook wat wij uiteindelijk willen bereiken met de jongens. Het aanleren van Life-skills waar de jongens later wat aan hebben.

 
Personeel
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, want Kenia is geen makkelijk land qua vertrouwd en gemotiveerd personeel, maar wij hebben een nieuw team. Emmy is onze poetsvrouw en kokkin, Peter draagt de zorg voor de kippen, groentetuin en de compound. Dan hebben we Benard en Patrick voor de begeleiding van de jongens. De jongens komen allemaal uit een onstabiele achtergrond waardoor ze wat meer tijd nodig hebben met het vertrouwen van nieuwe mensen. Maar het gaat goed! De jongens doen het uitstekend en de sfeer op de groep is weer huiselijk en gezellig. Veel gelach en grapjes worden er gemaakt. Het voelt weer als een grote familie. Helaas heeft Evans wat verkeerde keuzes gemaakt waarna hij de keuze heeft genomen om BeHoCa te verlaten. We hopen dat hij uiteindelijk toch goed terecht zal gaan komen.

 

Ook zouden wij nieuwe jongens opnemen, maar Kenia is en blijft Kenia. Deze stap heeft wat vertraging opgelopen. Maaaaar ze komen eraan. De nieuwe bedden zijn klaar en kunnen in gebruik genomen worden. De extra kamer is aangebouwd en de screening is begonnen en wij hopen binnenkort 5 nieuwe bewonertjes welkom te heten.
KRO
Een keer per jaar ondersteunt de KRO een aantal goede doelen. Leden van de KRO kunnen hun goede doel aandragen. Zo heeft Diny van Wanrooij onze stichting aangedragen. Als we bij de eerste 5 goede doelen komen kunnen wij kans maken op € 15.000, € 10.000 of € 7.500. Het winnen van één van deze bedragen betekent meer stabiliteit voor de stichting, omdat we dan erg dichtbij het kopen van een eigen stukje grond komen. Het zou toch zo fijn zijn als wij een stabielere toekomst kunnen krijgen voor de stichting, maar vooral voor de jongens. Dus heeft u nog niet gestemd? Help ons dan en breng uw stem uit op: http://www.kro.nl/geven/stichting-behoca-2
Geef uw email adres op en vergeet niet om uw stem te bevestigen in uw mailbox. U zit nergens aan vast en het kost maar 2 minuutjes van uw tijd! Hartelijk dank!!!
Afscheid nemen en welkom heten
Auntie Ilse heeft helaas afscheid moeten nemen van BeHoCa. Maar wat een fijne tijd hebben wij gehad. Ilse, hartstikke bedankt voor alles! Je hebt zoveel betekent voor iedereen hier, ASANTE.
"En toen zat het er al weer op… wat is de tijd gevlogen. Mijn 5,5 maand in Kenya binnen stichting BeHoCa is de beste tijd uit mijn leven geweest tot nu toe. Ik heb mijzelf op persoonlijk gebied en vakgericht ontzettend ontwikkeld. Ik heb mij thuis gevoeld, waardevol en gelukkig. Ik ben iedereen binnen BeHoCa, de jongens, Melissa en mijn andere collega’s onwijs dankbaar voor deze mooie herinnering en levenservaring die zij mij meegegeven hebben. Ik ben trots op jullie allemaal! Dat ik dit heb mogen meemaken.. wat een geluk."En voor de aankomende 6 weekjes hebben wij Auntie Romy welkom mogen heten. Romy, wij wensen je een geweldige en leerzame tijd toe.
"Mijn verwachtingen van mijn tijd bij BeHoCa zijn dat ik heel veel mag leren en ontdekken samen met de jongens. Ik hoop een mooi begin van ervaringen te kunnen maken voor mijn loopbaan."

Nieuwe sponsor
Hands in hands for Mzingisischool SA heeft jaren lang een school in Zuid-Afrika ondersteunt. En als er dan uiteindelijk is bereikt wat je voor ogen had en het project is klaar dan is het tijd voor een nieuw project. En laat dat nu net BeHoCa zijn. Naam van de stichting is veranderd in "Hands in Hands voor Melissa" en wij zijn alle leden dan ook enorm dankbaar voor hun vertrouwen in BeHoCa. En dit nog wel voor de aankomende 3 jaar! Echt geweldig en zoooo welkom! Asante Sana (hartelijk dank)
De kinderen
Zoals al eerder vermeld doen de jongens het perfect. Op school doen ze het goed en zijn ze hard aan het werk en aan het leren voor de aankomende examens. Zenuwen beginnen al wat op te komen! Maar na de examens hebben ze lekker even twee weken vakantie! Auntie Romy heeft een geweldig vakantie programma gemaakt, dus de vakantie zit gebakken.
Onze groentetuin begint echt goed te groeien en Uncle Benard heeft veel tijd en energie erin gestoken. En wederom is het mooi om te zien dat de kinderen erg hard aan het werk zijn in de tuin. Ook leren ze snel van Uncle en hebben ze al wat dingen geoogst. En trots dat ze waren! Leuk leuk en lekker natuurlijk.
Said en Mombasa hebben een radio gekocht van hun spaargeld en muziek galmt door het huis. Dansjes worden gemaakt en ze rappen en zingen een eind heen. De BBC-earth dvd's hebben ze ontdekt en in de vrije momenten vragen ze vaak of ze dit mogen kijken. Ze kunnen het al helemaal mee praten. Maar hoe gaaf is het als je in een land woont waar je gewoon alle dieren hebt die ze laten zien. Wij hopen dat de jongens, net als alle toeristen, de dieren en de mooie natuur een keer in het echt gaan zien. Ze zijn er in ieder geval al van aan het dromen.
       

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp