Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2017
Editie 24
Beste Donateur,
Ali Jaa
Grote veranderingen voor onze Ali Jaa. Ali besloot in 2015 vrijwillig om BeHoCa te verlaten. Na alles wat er was gebeurd deed dit ons ontzettend veel pijn. Maar iemand pushen die niet wil was te zwaar voor ons, dus wij accepteerde zijn keuze. Ali kon ons echter niet loslaten. Hij kwam regelmatig op visite en dan bleef hij altijd een aantal weken. In December kwam Ali weer terug en vierde kerst met ons. Ook gaf hij aan dat hij een beslissing genomen had. Hij wilde weer naar school. Geweldig natuurlijk. Wij zijn gaan kijken naar zijn mogelijkheden en nu zit Ali sinds Januari weer op school. Hij volgt momenteel een 2-jarige cursus tot automonteur. Met een Big Smile vertelde hij ons dat hij al onder een auto heeft gelegen. Het is wel wat zwaar en zijn Engels is best een struikelblok, maar hij gaat ervoor. Ook heeft hij afgelopen maart een operatie gehad aan zijn arm. Dit tijdens een medisch kamp van "Lionsclub of Mombasa Bahari". Zijn arm vormt nu, met voldoende fysiotherapie, geen belemmering meer in zijn bewegingen. Hij is weer helemaal de oude, vrolijke, leuke Ali! Hij heeft een lange zware weg moeten afleggen. Maar hij is er! #Geluksmomentje
Ali M
Helaas heeft onze andere Ali besloten dat hij nog niet klaar is voor een leven met structuur. Wij hebben afscheid moeten nemen van Ali M nadat hij heeft besloten om weg te gaan. Wij hebben voorlopig zijn keuze geaccepteerd. Hij veroorzaakte namelijk teveel onrust op de groep. Ook liep hij meerderenmalen weg. Echter zorgde hij er wel steeds voor dat 1 van zijn BeHoCa broers hem vergezelde. Nu Ali weg is zijn de andere jongens weer aan het settelen en de rust is wedergekeerd op de groep. Beetje balen voor nu, vooral omdat Ali zwaar verslaafd is aan de lijm. Maar hij moet eerst zelf willen en inzien dat een leven op straat zwaar is. Hopelijk gaat het aankomend regenseizoen hem dit helpen inzien.
School
De andere nieuwe jongens doen het geweldig! Jack is nummer 1 van zijn klas en we gaan hem waarschijnlijk een klas laten overslaan. Echter vind hij dit zelf niet zo leuk omdat alle meisjes uit zijn klas hem nu volgen. De vrouwenversierder ;-)
Ibrahim en Salim doen het ook super. In het begin hadden ze wat moeite met de nieuwe structuur, naar school, huiswerk, wassen, douchen en ook nog willen spelen. Maar ze hebben hun draai helemaal te pakken en gaan met plezier naar school.
De ander jongens doen het ook super! Yusuf en Brian krijgen het alleen wat zwaar nu, nu ze in groep 7 zitten. Het echte werk begint. Ze zijn zichzelf aan het voorbereiden voor het eindexamen van groep 8. We helpen hen daar natuurlijk zoveel mogelijk mee en weten wij het niet, dan weet Google het wel.
Dank voor Stichting "Hands in Hands for Melissa"
"Hands in hands for Melissa" heeft weer een geweldige donatie gedaan. Wel €6000,00!
Hoe geweldig is dit!? Voorheen heette zij Hands in hands for Mzingisischool SA. Zij hebben daar jarenlang een school ondersteunt. Dit project was klaar en zij waren opzoek naar een ander project. Dankzij deze donatie komt ons eigen stuk grond toch echt steeds dichterbij.
Wij zijn alle leden ontzettend dankbaar voor deze geweldige donatie! Namens alle jongens een hele dikke knuffel en a Big ASANTE SANA. Hartelijk dank!! Echt geweldig deze inzet voor onze boys!
Succes
Succes Auntie Annemiek! Annemiek gaat op 9 April 42,195Km rennen voor BeHoCa! Naast de geslaagde worstenbroodjes actie ook nog even rennen! Heel veel succes Annemiek. Je kunt het!
Super bedankt voor je inzet voor BeHoCa.

Vrijwilligers/stagiaires
Wij hebben afgelopen periode afscheid genomen van Auntie Femke en Auntie Tessa. Ook gaat Auntie Rianne ons bijna verlaten. Een heftige, zware, leuke, leervolle tijd hebben we samen gehad. Wij danken jullie enorm voor jullie hulp en inzet. Succes met alles wat jullie in Nederland gaan doen, school, stage en werk! Asante Sana, Karibu rafiki! Jullie hebben een plekje verovert in alle hartjes!

Wist u dat:
  • Jack heeft voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag gevierd. Straalde van oor tot oor en bedankte voor zijn cake. Ook bewaarde hij een stukje voor zijn beste vriend op school.
  • Bijna de helft van de BeHoCa boys lid is geworden van de scouting!
  • Tony en Mombasa zitten onder taekwondo
  • Dennis koos 6 maart als zijn verjaardag
  • Fedde is geboren. Lieve ouders en broertjes van Fedde, gefeliciteerd met zijn geboorte. Hartstikke bedankt voor Fedde zijn kraamkado's als gift aan BeHoCa. Veel geluk gewenst!
  • We hebben een super dagje uit gehad van de Ronde Tafel Mombasa 3. Een dagje naar de Kartbaan met zakgeld! Ze hebben ontzettend genoten! Dank daarvoor!

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp