Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2016 
Editie 18

Beste Donateur

Helaas is deze e-mail nieuwsbrief door omstandigheden niet eerder verstuurd, toch willen wij graag alsnog deze nieuwsbrief onder uw aandacht brengen.

Gelukkig Nieuwjaar! Dat 2016 een top jaar mag worden voor iedereen!
Voor ons was 2015 een jaar met heel veel hobbels en obstakels. Gelukkig hebben wij deze allemaal overleefd en gaan we voor een rustiger 2016.

Ali
Voor Ali stond er een ziekenhuis afspraak gepland in november. Nadat wij hem hadden gevonden is hij met Peter op pad gegaan. Peter en Ali werden van het kastje naar de muur gestuurd en hebben uiteindelijk meer dan een week moeten wachten in het ziekenhuis. Helaas is zijn operatie niet doorgegaan. Dit door lokale corruptie. Mensen uit het dorp gingen voor op de buitenstaanders. Er was namelijk een team chirurgen die een week lang alle mensen gratis opereerde. Echt enorme pech voor Ali en hij begint ook zijn geloof in God te verliezen, maar wij geven niet op. We willen dit goed afsluiten, zodat hij zijn arm weer volledig gebruiken kan.
Wordt vervolgd...
Nieuwe jongens
In de afgelopen paar maanden heeft BeHoCa drie jongens opgenomen.
Ndigha is terug gekomen. Hij heeft het wel erg zwaar en we hebben hem al een keer of acht weer van de straat geplukt.
Dan hebben we Dennis (± 8 jaar) en Shadrack (± 9 jaar) opgenomen sinds november. De ouders van beide jongens zijn verdwenen. Om te overleven gingen ze geld bedelen en betaalden ze oudere jongens voor een ‘veilige’ slaapplek.
We hadden nog een Brian opgenomen, maar die kon het leven in structuur niet aan.
Als het goed is komt er deze week een jongen vanuit een andere instelling bij ons wonen. Hij heet Peter en is 14 jaar. Hij weet ontzettend veel van de groentetuin en wil enorm graag naar school.
We wensen alle jongens heel veel succes en heten ze stuk voor stuk welkom bij de familie.
Ndigha Dennis Shedrack
Veranderingen binnen BeHoCa
Er zijn enkele veranderingen binnen BeHoCa doorgevoerd. Peter is van functie verwisseld. Hij was eerst onze kok/schoonmaker. Nu is Peter de caretaker van de compound en onze dieren. Hij zingt weer en werkt met plezier in de tuin. Zijn oude functie is overgenomen door Norine. Norine begint haar draai goed te vinden en de kinderen vinden haar eten geweldig.
Na bijna 2,5 jaar voor ons te hebben gewerkt hebben wij afscheid genomen van Raj, de mentor van de jongens. Wij wensen hem het allerbeste toe.

Meshack hebben wij begin vorig jaar terug geplaatst bij zijn moeder. Helaas werkte dit niet zoals wij hadden gehoopt. We hebben na overleg Meshack teruggenomen bij BeHoCa. Dit was ook een wens van hem.
Jacob had een andere wens. En dit was, wonen bij zijn tante en zijn familie. Wij denken dat Jacob stabiel genoeg is om deze stap te maken en zijn tante is een strenge en lieve vrouw. We hebben er het volste vertrouwen in en hebben hem tussen kerst en oud en nieuw bij zijn tante geplaatst. We wensen Jacob heel veel succes toe en blijven hem natuurlijk volgen!

 
Familiebezoeken
Tijdens de vakantie van de jongens zijn er drie jongens op reis gegaan met een doel: het bezoeken en/of zoeken van/naar familie en het verkrijgen van de benodigde documenten.
Jacob was op zoek naar zijn vader. Helaas is deze drie jaar geleden overleden en de sfeer was dusdanig vijandig dat we Jacob niet hebben achtergelaten. Het betekent namelijk dat het stuk land dat zijn vader bezat naar de opvolger gaat en dit is Jacob. Zijn stiefmoeder was dus niet blij om hem te zien.
Brian werd warm welkom geheten door zijn oma, opa en oom. Helaas was zijn moeder niet blij om hem te zien. Dit omdat Brian niet bij haar wil wonen, waardoor de moeder hem nu negeerd.
Evans ging mee om de overlijdensakte van zijn moeder te verkrijgen. Deze missie is geslaagd en hij heeft een gezellige avond gehad met zijn oom.
Donaties
We hebben een aantal prachtige donaties mogen ontvangen. Deze donaties maken de toekomst van BeHoCa stabieler en we hopen ooit eens iets voor ons zelf te kunnen kopen, zodat we geen huurkosten meer hebben en iets vasts hebben. In de tussentijd gaan wij een kippenfarm openen. Gedoneerd door Stichting Ankie Hak. De bouwmaterialen zijn ingekocht en aankomende periode gaat er gebouwd worden.
Dan hebben we een super donatie ontvangen van Stichting Brand Charity. Zonder Brand Charity waren wij failliet geweest en dankzij hen zijn er weer een hoop dingen mogelijk.
Enorm bedankt voor uw steun aan BeHoCa!

Op zondag 29 november 2015 was er in de Maria Magdalena kerk in Geffen een schoenendoosactie voor Stichting BeHoCa. De kinderen van de kerk konden deze ochtend een schoenendoos meebrengen die zij zelf konden vullen met o.a. speelgoed, verzorgingsproducten, knutselspullen en schoolspullen. Hierdoor staan er nu een mooi aantal van 52 schoenendozen te wachten om in Mombasa te worden uitgedeeld.
Hierbij willen wij nogmaals de Maria Magdalena kerk in Geffen bedanken dat zij ook deze keer tijdens hun schoenendozenactie aan BeHoCa hebben gedacht.

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn