Copy
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF
JAAR 2021

EDITIE 39
Strand
“The harder you work for something,
the greater you’ll feel when you achieve it.”

 
BESTE DONATEUR EN LEZER,
Groentetuin
Wij hebben een drukke periode achter de rug. Bovenstaande quote is goed van toepassing bij onze jongens. Ze hebben hard gewerkt en geholpen met diverse klusjes. We hebben onze groentetuin ingericht en vol staan met spinazie, paprika, tomaat, ui, sla, sukuma, amaranthus, zoete en gewone aardappel en courgette en we hebben ook fruitbomen, sinaasappel, mandarijn, citroen en mango. De jongens zijn elke keer weer trots wanneer we ons eten of snacks uit de tuin plukken.
Groentetuin
Groentetuin
Groentetuin
Groentetuin
We hebben het kantoor, de storerooms en de kamers van de jongens eindelijk helemaal klaar en ingericht. Iedereen heeft zijn plekje gevonden en het voelt als thuis. We hebben onze gedoneerde computers geïnstalleerd op de nieuwe computertafels, gemaakt met behulp van onze jongens. Sommige jongens wilden direct brieven typen, dus er ontstond een lange wachtrij. Ook staan alle radio’s die ze van de Kerstman hebben gekregen vol met nieuwe liedjes. De Kerstman is hier wat minder blij mee ;)
Onze compound
Het grootste en belangrijkste nieuws is dat we officiële eigenaren zijn geworden van ons stuk land! Onze droom begint werkelijkheid te worden. Na het ontvangen van de officiële papieren zijn we direct begonnen met het bewerken van ons land. We hebben alle struiken en onkruid weggekapt. Dit hebben we gebruikt als brandhout voor het koken. We hebben de landlijnen uitgezet en het hek geplaatst. Hier hebben onze jongens keihard aan gewerkt. Begin maart hadden ze 7 weken vakantie. Hierdoor zijn we bijna elke dag bezig geweest op ons stuk grond. Het resultaat mag er zijn! De buren hebben onze jongens zelfs complimenten gegeven voor het harde werken. Wij zijn enorm trots op onze jongens! Gelukkig zijn ze ook trots op zichzelf: ‘Look mom, it looks beautiful’; ‘Look mom, we did that’. Het resultaat zien is een grote beloning. Het regenseizoen is weer begonnen. De dagen voor de regen waren ondraaglijk heet. Met de start van het regenseizoen hebben we ons stuk land beplant. We hebben een tractor de grond laten omspitten (ging iets sneller dan met de hand) en de jongens zijn nu bezig met het planten van maïs, cassave en bonen. Zo hebben we over een paar maanden veel eten en als we het goed drogen hebben we er lang profijt van. Het geeft een goed gevoel om steeds meer zelfvoorzienend te worden.
Compound
Compound
Compound
Compound
Compound
Compound
BeHoca dierenfamilie
We hebben nog twee pups van Lolo in onze familie. Snowy heeft helaas deze wereld verlaten en waakt nu op ons stuk land in spirit. De jongens en ik hebben er veel verdriet van gehad. Snowy was het eerste hondje dat kon lopen en wat luisterde naar haar naam.
Beau heeft een plekje gevonden bij een vriendin van ons en zo hebben we Star en Bali die bij ons zijn gebleven. Wat hebben we een plezier samen! De honden rennen enthousiast achter de jongens aan en gaan graag met ze zwemmen in zee. Als ze water en modder zien zijn de honden niet meer te stoppen. Erg ‘leuk’ nu het regenseizoen is begonnen ;)
Dierenfamilie
Dierenfamilie
Donaties
Dankzij Auntie Iris hebben we een leuke dag gehad op het strand en hebben we de dag afgesloten met een heerlijke BBQ. Auntie Iris, heel erg bedankt! Het was een fijne start van de vakantie.
Ook hebben we een aantal voedseldonaties ontvangen. Wij zijn hier ontzettend blij mee! Het scheelt enorm in de kosten, vooral wanneer de jongens allemaal thuis zijn. In de vakanties komen de jongens die bij hun familie wonen ook bij ons op visite. Het is altijd weer fijn om bezoek van hun te ontvangen.
Wij danken Boerderij De Toekomst voor hun geweldige en onverwachte donatie. Deze kwam precies op het juiste moment. Asante Sana and God Bless you!
Dankjewel voor alle donaties
Dankjewel voor alle donaties
Vakantie
Vijf van onze jongens hebben eindexamen gedaan. Ze hebben geen makkelijk jaar achter de rug qua studie, maar desondanks hebben ze het goed gedaan. Meshack heeft het ontzettend goed gedaan met 370 van de 500 punten. Salim heeft 314 punten behaald, Tony 300 punten, Said 250 punten en Rama 247 punten. We zijn trots op onze jongens! Op naar de volgende fase in hun leven.
Tijdens de vakantie zijn sommige jongens op familievisite geweest. We konden het niet nog langer uitstellen, ondanks dat de 3e Coronagolf zijn intrede deed. De jongens hadden hun familie al 15 maanden niet meer gezien, dus ze keken er al lang naar uit. Eenmaal bij de familie aangekomen zagen ze dat ze het moeilijk hadden. Alles is ontzettend duur geworden in Kenia, dus eten werd maar 1 of 2 keer per dag gedaan. Ondanks dat hebben ze een fijne tijd met elkaar gehad.
Onze jongens zijn druk bezig geweest met het maken/bouwen van hun eigen fantasiehuizen. Ali-Juma heeft met hulp van Ambrose een klein chillhuisje gemaakt en Jack heeft zijn koninkrijk gemaakt van betonnen buizen die bij ons op de compound lagen. Van papier-maché heeft hij een kroon gemaakt en deze goud gespoten. Aaron maakt elke dag zijn fantasiewereld met Lego, waar de auto’s ook een rol spelen. Het is genieten om ze kind te zien zijn!
Vakantie
Vakantie
Vakantie
Vakantie
Vakantie
We hebben de vakantie afgesloten met een nacht kamperen op ons land. We hebben twee tenten geleend van onze nieuwe buurvrouw en we hadden nog onze eigen tent. Een aantal jongens hebben in de auto geslapen. Wat een plezier! Door het vele samenwerken in de afgelopen weken en ingezet te hebben op teamwork zijn we als familie meer één geworden. We zijn naar elkaar toegegroeid en er hangt een vrolijke familiesfeer. Daar word ik heel blij van! Het was hard werken met veel aansturen, motiveren en stimuleren, maar de BeHoCa Family is back on track!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Lieve warme groet van ons allen,

De BeHoCa familie

WIST U DAT:

• Meshack een echte klusjesman aan het worden is. Hij heeft zelfs een ventilator aangesloten.

• Hassan nog steeds ons chaootje is dat alles vergeet, vooral als hij aan het lezen is.

• Ambrose nummer 1 van de klas was met 400 punten.

• We weer lekker veel taart hebben gegeten dankzij alle verjaardagen.

• Wij dankzij Grandma paaseieren hebben kunnen zoeken. Ook hebben we mogen genieten van een heerlijk Paasontbijt verzorgd door de jongens zelf.

• Wij jullie onwijs dankbaar zijn voor waar wij ons nu bevinden!! Asante SANA!
 
“It’s not how big the house is, it’s how happy the home is.”
Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: 
info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya

 
Copyright © | 2020 | BeHoCa | All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp