Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2016 
Editie 21
Beste Donateur,
 

Kippenhuis
Wauw, we hebben alle kippen van de eerste ronde verkocht en de kinderen hebben allemaal meegeholpen met slachten. Om de verkoop makkelijker te maken, hebben we verschillende kamers gemaakt. Een bezoek van de dierenarts bracht eveneens een hoop veranderingen met zich mee. Net na een nieuw huis te hebben gemaakt voor de legkippen, omdat ze niet onder hetzelfde dak mogen zitten, hebben we nieuwe taken opgedragen gekregen. Ons kippenhok is te warm en alle golfplaten moeten weer verwijderd worden. Zo blijven we bezig.

Nieuwe jongens
Ik was even vergeten hoeveel aandacht en energie nieuwe jongens vragen. Wat een hoop leven brengen ze weer in huis. In de ochtend krijgen de jongens thuisscholing. In de middag helpen ze in en om het huis en hebben ze activiteiten.
De eerste weken vonden sommigen het moeilijk om te blijven. Regelmatig hadden we een wegloper of eentje die voor de gate, in de boom of op de muur zat. Door zoveel mogelijk het negatieve gedrag te negeren en ze de hemel in te prijzen als ze iets goed doen, gaat het steeds beter.
Onder de nieuwe jongens hebben we Jack. Jack is het broertje van Tony. Door onmacht kan de vader de zorg voor zijn kinderen niet aan. Jack begon met spijbelen en belande uiteindelijk op straat. De vader heeft gesmeekt om Jack op te nemen en hem te helpen. Hij doet het super en begint zelfs al Engels te spreken. Hij loopt de hele dag te lachen en zingt als hij aan het schoonmaken is.
Dan hebben we ook een oude bekende onder ons. Diegene die onze you-tube filmpjes hebben gezien, heeft Salim al ontmoet. Onze leadzanger van No-Worries is terug gekomen en het ziet er naar uit dat hij deze keer klaar is voor de verandering.
Dan hebben we Ali onze grote druktemaker, Ibrahim ons leergierig aagje en Davis die het zo graag wil, maar waarbij alles net nog niet wil lukken. Ze hebben hun plekje in de groep gevonden en inmiddels hebben wij nu 17 bewoners in het BeHoCa huis.
Ali
Ali kwam een maand of 3 geleden op visite. Blijkbaar heeft hij het erg naar zijn zin en is hij nog steeds bij ons. Officieel mogen wij hem niet meer opnemen in het huis gezien zijn leeftijd. We zijn bezig om te kijken wat Ali wil gaan doen met zijn toekomst en we zijn aan het kijken of hij zelfstandig kan gaan wonen. Hier hebben wij echter wel extra sponsors voor nodig. Als het hele plan rond is komen wij hierop terug. Maar als u Ali wilt sponsoren, kunt u dit alvast aangeven natuurlijk!
Masaai Mara
We hebben geweldig nieuws voor de jongens. Via via hebben wij iemand mogen ontmoeten die een kamp heeft in de Masaai Mara. De jongens zijn uitgenodigd voor een week safari en back to basic. We vertrekken op 12 december naar Nairobi en verblijven in de grootste sloppenwijk van Nairobi. Na een tour en wat activiteiten daar gaan we naar de Masaai Mara. Kampvuur, krijgers activiteiten, traditionele zang en dans en interactie met de lokale mensen staan centraal. Daarnaast gaan we natuurlijk ook proberen om dieren te spotten en met veel geluk mogen de jongens een kijkje nemen in een neushoorn park. Wat zou het geweldig zijn als ze voor het eerst in hun leven olifanten zien en bijvoorbeeld leeuwen.
Deze trip kost de stichting natuurlijk wel een hoop extra geld. Maar dit is een kans die we met beide handen moeten aangrijpen. We vinden het belangrijk dat de jongens zien wat hun land te bieden heeft en waarvoor ze zuinig moeten zijn op hun natuur. Ze kijken ontzettend uit naar de trip en gaan hun steentje bijdragen om de kosten gedeeltelijk te kunnen dekken. Ze gaan ijsjes en sap verkopen. Dit om de geit te kunnen betalen voor bij de traditionele dans en dank avond voor de lokale mensen die ons die week hebben geholpen.

Wij zijn hard op zoek naar extra donaties om deze trip te kunnen bekostigen. Wilt u een leuke ‘kerstdonatie’ geven voor deze trip, maak deze dan over op onze bankrekening onder vermelding van Masaai Mara. Alvast enorm bedankt voor uw hulp! Deze week zullen de jongens in ieder geval nooit meer vergeten.
 
‘We don't remember days… we remember moments’

Stagiaires & vrijwilligers
Wij hebben ook weer een oude bekende verwelkomt onder onze vrijwilligsters. Auntie Mariska is ons na 2 jaar weer komen opzoeken. We waren allemaal ontzettend blij om auntie weer te zien! Gelukkig hadden de jongens vakantie, waardoor auntie volop van ze kon genieten! Fijn ook voor de jongens om wederom te leren dat afscheid nemen niet voor altijd hoeft te zijn.
Dan hebben wij twee stagiaires welkom mogen heten. Auntie Femke en Auntie Tessa. Beide zijn hier voor een stage van 5 maanden. Ze hebben hun draai gevonden en zijn nu hard aan de slag om hun stage te behalen. Wij wensen jullie beide ontzettend veel succes en vooral plezier toe!
Auntie Femke heeft momenteel ook visite. Haar moeder is 2 weekjes in Kenia. Wij wensen Auntie Jolanda natuurlijk ook een super tijd toe!
 
Gratis doneren via de goededoelshop
Het seizoen van de kadootjes en verwennerij komt er weer aan. Wat is er nu leuker dan twee mensen blij maken in één keer. Uw geliefde met een mooi kado en onze stichting met een GRATIS donatie!
Shop bij meer dan 250 bekende webwinkels. Bij uw online aankopen wordt er een bepaald bedrag gedoneerd aan een doel naar keuze, en dit kost u niets extra's!
Kijk op www.goededoelshop.nl voor hoe u ons GRATIS kunt helpen. Bol.com, D-reizen, Zalando, Booking.com en Nuon zijn een aantal voorbeelden.

Asante Sana, Bedankt en tot de volgende nieuwsbrief,
Melissa

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp