Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2016 
Editie 19
Doneer een kip voor 5 euro
Het kippenhuis is eindelijk af. Bloed en veel zweet heeft het gekost (was ook soms boven de 40 graden en een hittegolf kwam daar nog overheen) maar... we did it! Tony, Peter en ik (Melissa) zijn dan ook super trots op het eind resultaat! Peter zorgde voor de vloer en Tony en ik voor de de constructie. Het was voor vele voorbijgangers wel raar om een blanke vrouw op het dak te zien zitten werken en ze klaagden dan ook regelmatig dat ik hun werk inpikte. Zelf bouwen scheelt enorm in de kosten en Tony heeft ontzettend veel geleerd en was een echte doorzetter. Dus wij gaan kippen houden. Lokale kippen die overdag in de tuin lopen, legkippen en kippen voor de slacht.

Wilt u helpen om onze hokken vol te krijgen???
Doneer dan nu een kip voor 5 euro op:
IBAN: NL62RABO0135040205, met de vermelding : KIP.

Stichting Ankie Hak, hartelijk dank voor deze mogelijkheid! Wij kunnen dankzij jullie onze eigen inkomsten gaan genereren en hopelijk onze maandelijkse uitgaven dekken. Een enorme mijlpaal voor ons jonge bestaan!

  
De jongens op school
Onze jongens hebben in vergelijking met veel andere Keniaanse kinderen veel geluk. Zij hebben de mogelijkheid om naar school te gaan. Gelukkig doen ze dit ook graag en zijn ze erg leergierig. Hierdoor zijn bijna al onze jongens te vinden in de top 10 van hun klas en zijn ze ook nog eens erg sterk in het vertegenwoordigen van de school. Zo zijn er 6 jongens Class prefect en Evans is Headboy. Class prefecten ondersteunen de leraren en Evans vertegenwoordigd de gehele school. In de Keniaanse cultuur is dit een hele eer. We zijn dan ook erg trots op ze. Ondanks de enorme achterstand die zij hebben opgelopen hebben zij niet opgegeven om te leren en dit wordt uiteindelijk beloond.

Round Table Mombasa 3 gaat de schoolkosten van de jongens betalen! Wat een zegen. Dit gaat ons financieel zoveel helpen. Deze toezegging werd gevierd met een BBQ van de Ronde tafel en wij zorgden voor de muziek. We hebben een enorm gezellige dag gehad en het was een fijne start van het nieuwe jaar!

Round Table Mombasa 3, ontzettend bedankt voor deze donatie. Wij waarderen dit enorm!!! Bless you all.
Veranderingen binnen BeHoCa
Veranderingen binnen BeHoCa blijven doorgaan. Er zijn wat veranderingen gaande binnen het personeel. In onze vorige nieuwsbrief waren er al veranderingen aangegeven, echter zijn deze nog niet afgerond. In onze volgende nieuwsbrief stellen wij graag het nieuwe team aan u voor.

Helaas zijn er ook wat veranderingen geweest met onze jongens. Ndigha is wederom weggelopen en deze keer hebben wij besloten om zijn keuze te respecteren. Hij is overduidelijk nog niet klaar voor een leven binnen BeHoCa. Zijn verslavingen werken niet mee bij deze verandering. Hij is verslaafd aan wiet en aan het verkrijgen van zoveel mogelijk geld middels bedelen. Ook hebben wij afscheid genomen van Peter. Het was echter niet zijn eigen keuze. In deze is er gekozen voor de veiligheid van de groep en het personeel. Vanaf juni gaan wij weer kijken naar kinderen die hulp nodig hebben. Eerst dient er een extra slaapkamer gecreëerd te worden. Onze familie zal blijven groeien dankzij uw hulp!
Auntie Marja
Onze selfiequeen auntie Marja was even op visite! Het was erg leuk om de eerste stagiaire van BeHoCa weer welkom te heten. De jongens konden niet wachten om auntie weer te zien en hebben dan ook een erg leuke tijd met haar gehad.

Bedankt auntie Marja! Tot volgend jaar?!

    
Acties
Onze Facebookpagina heeft inmiddels meer dan 500 likes! Dank u allen voor uw like! Liked u onze pagina nog niet? Kom dan even kijken en like ons. Onze pagina laat u nog meer zien uit het leven van onze jongens. Foto's plaatsen wij daar dan ook in overvloed!

Via www.goededoelshop.nl kan nog steeds geheel GRATIS gedoneerd worden aan BeHoCa. Zelfs uw vliegticket die u online boekt levert ons weer geld op. Het kost maar een minuutje extra werk. Het geeft ons extra rijst, boter, brood, schriften en bijvoorbeeld potloden. Hartelijk dank!

Ook danken wij alle individuele initiatieven die de afgelopen 3 maanden zijn gehouden voor BeHoCa. Zo heeft Els van Herpen al haar verjaardagsgeld gedoneerd, er is een koekverkoop geweest en de winkel DeVo steunt BeHoCa door de opbrengst van hun plastictasjes te doneren, aangezien deze sinds januari 2016 niet meer gratis zijn.

   
Feestdagen
Speciale feestdagen staan bij de jongens altijd in het teken van extra eten. Het lijkt soms wel of ze leeg zijn van binnen. Het is heerlijk om ze zo te zien genieten van een uitgebreid Paasontbijt. Ik weet nog wel hoe fijn ik dit vroeger altijd vond. Ik ben blij dat ik ze dit mee kan geven en dankzij mijn moeder, grandma, hadden we lekkere chocolade eieren en mooie paasdecoratie. Pasen kon niet meer stuk!
De koekverkoop van Annick en Rudi heeft zoveel geld opgehaald dat onze voedsel voorraad goed aangevuld kon worden. Voor de jongens zat er nog een lekkere paaslunch in van friet en Belgische zelf gemaakte Mayonaise van Annick.
Bedankt Annick, Rudi en jullie sponsors!

  

         
Nieuwe aunties
In januari hebben wij auntie Ilse welkom mogen heten, ze stelt zich graag even voor.

Mijn naam is Ilse Achterberg. De studie die ik volg is 'persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen'. Vanuit mijn studie ben ik een van de nieuwe aunties van BeHoCa geworden! Ik zal een half jaar bij BeHoCa verblijven.
Sinds ik hier in het verre Kenya ben, ervaar ik enorm veel geluksmomenten. Geluksmomenten van liefde, vertrouwen, de cultuur en natuur. Ik voel mij thuis bij BeHoCa. Iedereen voelt als familie en is familie, waar ik enorm trots op ben. Het is prachtig hier, ik geniet! Natuurlijk mis ik soms mensen en dingen uit Nederland. Maar er zijn hier zo veel lieve mensen en mooie dingen dat dat gevoel snel weer voorbij is. Ik zie nu al op tegen het gaan... Maar zo ver, is het nog lang niet!


In februari hebben wij stagiaire auntie Laura welkom mogen heten. Ook zij stelt zich even voor.

Ik ben Laura van den Hudding (18) en kom uit De Glind. In Nederland volg ik op het Mbo Amersfoort de opleiding onderwijsassistent en ik zit in mijn tweede jaar. Dit is een bredere opleiding, ik ben nu in Kenia als stagiaire pedagogisch medewerker. Vanwege mijn opleiding verblijf ik 3 maanden bij Stichting BeHoCa. Ik heb voor deze stage gekozen, omdat de organisatie mij erg aanspreekt. De goede verwachtingen die ik voor deze stage had, zijn ook echt waar geworden. Ik geniet elke dag dat ik hier ben en heb al veel geleerd van deze bijzondere en unieke kinderen. Door deze stage zie ik een andere manier van leven. Ik zie veel dankbaarheid om kleine dingen en de jongens inspireren mij om te kunnen genieten van de simpele dingen.

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp