Copy
Nieuwsbrief Jaargang 2017
Editie 23
Beste Donateur,

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Met TROTS hebben wij 2016 afgesloten.

Wij zijn:
TROTS op onze sponsors en donateurs, want dankzij jullie is BeHoCa zoals het nu is, zonder jullie waren wij nooit zo ver gekomen!
TROTS op onze jongens. De jongens doen het goed op school, helpen in en om het huis, zijn gezellig, zijn weer kind en we hebben 4 nieuwe jongens aan onze familie kunnen toevoegen.
TROTS op hoe groot ze worden, want ze groeien als kool en ik begin mijzelf al aardig klein te voelen.
TROTS op het feit dat ze zelf een ‘bedrijfje’ zijn begonnen. Verse vruchtensapjes worden gemaakt en verkocht, ook verkopen ze zelf gebakken cakejes.
TROTS op ons eerste project naar zelfvoorzienendheid en om extra inkomsten te genereren. Ons kippenproject kost nog steeds enorm veel energie en het gaat met ups en soms enorme downs. Samen met de jongens leren we een hoop en zijn wij bezig om onze toekomst sterker te maken.

Wij danken u hartelijk voor al uw vertrouwen in ons en al uw hulp in het afgelopen jaar, voor deze geweldige lieve, en ook complexe, jongens! Wij voelen ons gesterkt om in dit nieuwe jaar weer verder te gaan en BeHoCa verder te ontwikkelen.
Masai Mara
De jongens hebben tijdens de 12 uur durende busreis geen oog dichtgedaan. Ze wilden niets missen van wat er onderweg te zien was. Voor sommigen werd dit beloond met het zien van olifanten!
Verblijven in een krottenwijk, terug in de realiteit van vele Keniaanse kinderen; Slapen in safari tenten met zijn vijven op één matras; Voetballen met Masai kinderen in de Masai Mara; Het zien van olifanten, giraffes, antilopen, luipaarden, nijlpaarden, hyena's en honderden zebra's. Echt geen woorden voor. Het was een reis om nooit meer te vergeten en wij zijn iedereen zo ontzettend dankbaar die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Eindelijk weer even tijd met mijn jongens, zonder de stress van het dagelijkse leven. Ik ben zo ontzettend dankbaar hiervoor!!! We hebben genoten. Ik kan wel een boek schrijven over deze geweldige ervaring, maar foto's zeggen meer dan woorden.
10 (lange) weken vakantie
In november begon de vakantie van de jongens. Het activiteitenprogramma was klaar en hier werd uitvoerig gebruik van gemaakt. 19 Jongens bezig houden is best wel een uitdaging en dan duren 10 weken wel een beetje lang. Maar ze hebben zo ontzettend veel gedaan!
Families werden bezocht en degenen die niet op familievisite zijn geweest hebben een bezoekje gebracht aan de bioscoop. Verjaardagen zijn gevierd, ook die van sinterklaas.
De jongens hadden voor onze trip naar de Masai Mara een hoop sapjes en cakejes verkocht om geld te verdienen voor een geit. Deze zouden wij bbq-en op onze laatste avond in de Mara. Helaas zijn wat dingen anders gegaan dan gepland. Dankzij Auntie Tina, die ons tijdelijk bezocht, hebben we toch nog een geit bbq gehad. De bbq was in het Nuguuni natuurpark en het leek net op de Masai Mara, er waren zelfs giraffes.
Kerst was in aantocht dus het huis werd gedecoreerd. Kerst werd gevierd met eten: Lasagna, sla en kip stonden centraal. De jongens hebben hun buik(jes) rond gegeten. Kerst werd afgesloten met de Polar Express. Nieuwjaar werd gevierd zoals ze elk jaar doen: met een stuk of 10 dvd's in de nieuwe DVD-Speler, gedoneerd door Auntie Romy.
Angaza Initiative heeft ons tijdens deze vakantie bezocht. Activiteiten, peptalks, team-building en eten kwamen deze dag aan bod.
Ook hebben de jongens nog een voetbalwedstrijd met een ander tehuis gehad, Umoja Nyumbani. Natuurlijk gewonnen door onze boys. En om de vakantie goed af te sluiten hebben we een kampvuur gemaakt.
School
Salim, Jack, Ali en Ibrahim gaan sinds lange tijd weer naar school. Ze waren best wel een beetje zenuwachtig. Allemaal weer zo nieuw. Alle jongens konden niet meer wachten om weer naar school te gaan. En wij, het personeel, de stagiaires en vrijwilligster, kunnen weer even op adem komen. Door bepaalde omstandigheden hebben wij afscheid genomen van Davis. Wij hebben hem herenigd met zijn familie.
Acties
De afgelopen paar maanden zijn er (naast bovengenoemde donaties) weer allemaal acties georganiseerd voor BeHoCa, wauw!
Rond Sinterklaas zijn er wederom mooi gevulde schoenendozen ingezameld voor BeHoCa bij de Maria Magdalenakerk te Geffen. Via Doelshop ontvangen wij nog steeds donaties door de online aankopen die worden gedaan. Tijdens het verbreken van het wereldrecord Ganzenborden (80 uren ganzenborden!) door Guus, Marcel, Stijn en Max is er ook geld ingezameld voor onze jongens. Auntie Annemiek is worstenbroodjes aan het verkopen geweest ter donatie aan BeHoCa voor de Marathon Rotterdam die zij binnenkort gaat lopen.
In Kenia zelf zijn enkele donaties gedaan in de vorm van kleding, eten en geld.

Wij waarderen deze betrokkenheid enorm, het is nog steeds hard nodig. Middels deze acties kunnen wij de jongens wat extras bieden. Door deze acties hebben wij bijvoorbeeld weer schoolboeken kunnen kopen en nieuwe tassen, schoenen en uniformen voor de nieuwe jongens. Ontzettend bedankt voor ieders betrokkenheid en bijdrage!

It is not happy people who are thankful, its thankful people who are happy.

Lieve groet,

Melissa

Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya
Facebook
Email
YouTube
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp