Copy
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF
JAAR 2023

EDITIE 43
‘‘Where there is love, there is life.’’
-Mahatma Gandhi-  
BESTE DONATEUR EN LEZER,
Jullie herkennen vast het gevoel dat je leven soms voelt als een rit in een achtbaan: vol snelheid met ups and downs. Je gaat over de kop en weet soms niet precies waar je je bevindt, maar dan eindelijk heb je het eindpunt behaalt.
Onze rit begon eind oktober toen alle jongens beetje bij beetje thuiskwamen voor de vakantie. Een deel van de jongens begon relaxed aan hun vakantie. Het andere deel zat nog volop in de stress in verband met hun eindexamen. School was echt te veel voor onze examen kandidaten en bracht veel stress met zich mee. We hadden erg met ze te doen.
Onze nieuwsbrief en sponsorupdates hebben ook erg lang op zich laten wachten. Mijn welgemeende excuses hiervoor. Het was een rit waarbij administratie bijna niet inbegrepen zat helaas!
Familie
Voor de vakantie zijn de broers van Tony en Jack bij ons gekomen. Thuis ging het niet meer. We snappen nu waarom ;-) We hebben onze hand vol aan de broers, maar gelukkig beginnen de eerste stapjes naar goed gedrag zichtbaar te worden. De jongste van het duo is de donderstraal en hij laat je ook onwijs lachen: ‘Selfish’ is namelijk iemand die vis verkoopt en een oude auto is een auto die moe is: ‘that car is tired’. Wij genieten zeer van deze vertalingen!
Tijdens de vakantie zijn veel van onze jongens op familie visite geweest. Het is niet altijd even makkelijk wanneer ze weer terug komen bij BeHoCa. Ze hebben dan een tijd geleefd zonder regels. Gelukkig gingen ze niet allemaal tegelijkertijd op familie visite.
Ambrose kwam na zijn bezoek aan oma thuis met Kwik, Kwek en Kwak. Nu denkt Eve (onze gans) dat ze moeder is geworden van de baby eendjes. Extreem schattig. We mogen niet te dichtbij komen, want ze beschermt ze erg goed, zelfs tegen Adam (papa gans) die er niets van moet hebben.
Feestdagen
Onze jongens hebben bezoek gehad van Sinterklaas. Hij was nog net op het laatste moment gezien toen hij uit het raam klom nadat hij de chocoladeletters en pepernoten had afgegeven. Hij zag er erg oud uit volgens de jongens (en bedankt haha).
We hebben genoten van onze kerst. Dankzij een sponsor heeft de Kerstman een radio kunnen aanschaffen voor in de Mancave. Vele dansjes zijn er al gemaakt. Ook lag er iets kleins onder de boom voor elk van hen.
Het oude jaar hebben we knallend afgesloten met vuurwerk en de hele nacht films kijken. Dit vinden de jongens heerlijk!
De feestdagen waren erg druk, maar erg gezellig met samen koken en activiteiten. Uiteraard moest Home Alone ook worden gekeken.
School
Na de feestdagen kwamen de stresshormonen weer opzetten. Wat was de uitslag van hun examen en naar welke school zouden ze mogen? Niet iedereen heeft naar onze verwachtingen gepresteerd, doordat ze blokkeerden door de druk en stress. De teleurgestelde snoetjes waren hartbrekend. De jongens doen zich voor als stoere kerels, maar op dit soort momenten zijn het toch echt nog kleine jongens.
Dit was het moment voor ons (vooral voor mij) waarbij de achtbaan over de kop ging, want wat moest er veel geregeld, gekocht en georganiseerd worden! We hadden dit NEVER NOOIT NIET kunnen bereiken zonder de hulp van jullie en vele andere sponsoren. Een crowdfunding en onze mailing hebben er voor gezorgd dat al onze jongens dit jaar naar school kunnen. We zijn jullie hier extreem dankbaar voor!! Ik kan niet beschrijven hoe dit voelt: een jaar lang geen stress om deze kosten! Echt geweldig!!! DANK DANK DANK!
Donaties
Gelukkig hebben we ook veel hulp gehad bij het voorzien in onze normale behoeften. Door de oplopende kosten en een nieuwe regering die in één keer al zijn schulden wil aflossen, is dit namelijk niet altijd even makkelijk. We hebben enkele lokale voedsel donaties mogen ontvangen. Dat kwam goed uit, want deze pubers eten veel!
Ook danken wij wederom Boerderij de Toekomst en zijn deelnemers. Dankzij jullie hulp en het harde werk hebben we een aantal geweldige donaties ontvangen van Veko Ventilatie BV, De Koff BV en Vereniging Advocaten LSA en van Boerderij de Toekomst zelf. ASANTE SANA! Bless you all.
Eveneens hebben we van particulieren donaties ontvangen in de vorm van een erfenis en een jubileum. We voelen ons gezegend dat in deze momenten van verdriet en blijdschap aan onze jongens word gedacht.
De jaarlijkse donatie van Uden Wereldwijd (dit jaar € 550,-) heeft dit jaar bijgedragen aan onze schoolkosten. Asante Sana!
Aangezien de maandelijkse huur, water/stroom, salarissen, voedsel en wat kleine projecten op onze eigen compound het meeste van ons geld opslokt, kwam het als een welkome donatie dat de jongens tot twee keer toe werden getrakteerd op een uitje naar het zwembad. Dank aan Auntie Dianne en Auntie Annemarie. Ze hebben genoten!!!
Dankbaar
We zijn dankbaar voor de fijne tijd die we hebben gehad. Ondanks de enge, heftige en soms pijnlijke achtbaanrit hebben we ook erg genoten van elkaar! De laatste paar weken thuis met de jongens, voordat ze naar hun middelbare school gingen, is een moment die ik nooit zal vergeten. We hebben extra uitjes gemaakt naar het strand en dankzij bezoek uit Nederland van Lindy hebben we weer de giraffes bezocht. De jongens waren ondanks alle zenuwen zo leuk, gezellig, vrolijk en vooral ook dankbaar dat zij deze stap in hun leven gingen zetten.
En dit mede dankzij jullie hulp! Zonder jullie en BeHoCa zouden ze nu nog steeds op straat leven, of helaas, zoals vele anderen, al zijn overleden of mishandeld en in de gevangenis zijn beland, of verslaafd zijn geraakt aan drugs. Ze staan nu volop in het leven en genieten ervan zoals het hoort. DANK hiervoor!

Warme groet vanuit Kenia,
Melissa en de gehele BeHoCa Familie.

WIST U DAT:

• Ons irrigatiesysteem eindelijk werkt en we al voedsel hebben kunnen oogsten?

• We na jaren zoeken eindelijk de familie van Silvester hebben gevonden?

• We van Lindy, vrienden en familie 74 kippen hebben gekregen? We wachten met de aanschaf totdat we meer plek hiervoor hebben. Asante Sana!!!!

• Onze jongens mega lekkere taarten en koekjes kunnen bakken? Ze weten nu zelfs (dankzij Google) hoe ze loempia’s moeten maken.

• Onze jongens hebben geholpen met het opknappen van ons huurhuis en alle kamers opnieuw hebben geverfd? #lifeskills #dansjestijdenshetverven #familytime
 
‘Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.’
-Nelson Mandela-
Stichting BeHoCa
De Rosmolen 24
5386 EK GEFFEN
E-mail: 
info@behoca.nl

BeHoCa Foundation
Postbox 95943-80106
Mkomani, Mombasa Kenya

 
Copyright © | 2021 | BeHoCa | All rights reserved.
Facebook
Website
YouTube
Email
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting BeHoCa · De Rosmolen 24 · Geffen, Nb 5386EK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp