Copy

Newsletter COLT

COLT’s Wall of Growth komt tot bloei

Na de lancering van COLT’s Club van 100 in het voorjaar van 2019 hebben inmiddels ruim veertig leden zich aangemeld. Een mooie melange van langdurige sponsoren, diverse bedrijven en nieuwe enthousiastelingen besloot ons te ondersteunen en zag hun naam inmiddels pronken op de binnenmuur van ons centrum in Cambodja. Zo geven wij alvast een eervolle vermelding aan De Vosjes, BSO en Zorgmanege De Vrijbuiters, Jan en Nel de Boer, Santosha Yoga, de familie Wittenberg, en Verbree Industrial Support die allen bij de eerste 20 aanmeldingen zaten. Daarnaast zijn wij uiteraard net zo blij met alle sponsoren die ons anoniem besloten te steunen, en voor al de lezers die nog geen lid zijn: nodig je vrienden, collega’s, huisgenoten of ploeggenoten uit, word lid van onze Club van 100 en wordt vereeuwigd op onze Wall of Growth in ons centrum in Cambodja!

Word lid van de club van 100

Family Care First (FCF) | REACT lidmaatschap

We zijn trots aan te kondigen dat COLT een officieel lid is van FCF | REACT. Dit is een netwerk van organisaties die samenwerken op het gebied van ondersteuning van kinderen door middel van ‘family based care’. FCF | REACT wordt gefaciliteerd door Save the Children en kent bijna 60 lidorganisaties. Als lid zal COLT toegang krijgen tot trainingen, hulpmiddelen en ondersteuning om onze transitie van zorg in een tehuis naar ‘family based care’ voort te zetten. Dit is een enorme mijlpaal voor ons. We kijken ernaar uit om ons netwerk uit te breiden en kennis en ervaringen te delen met andere leden.  Meer informatie over Family Care First.

Bedankt Phnom Penh Spelers!

De Phnom Penh Spelers is een gemeenschap theatergroep door wie meerdere voorstellingen worden gehouden om fondsen te werven voor stichtingen. Afgelopen april is COLT geselecteerd als een van de stichtingen voor wie fondsen opgehaald werden tijdens hun succesvolle show genaamd The Orphan Train. We hebben een donatie gekregen van $2287! Ontzettend bedankt hiervoor Phnom Penh Spelers en alle betrokkenen voor de ondersteuning van ons gemeenschapscentrum. Ga vooral door met jullie inspirerende project en veel succes met de toekomstige voorstellingen!

Gelukkig Khmer New Year!

Afgelopen april was het weer tijd voor ons jaarlijkse nieuwjaar evenement! Alle COLT- en dagverblijf kinderen hebben opgetreden d.m.v. liedjes en dansjes voor alle vrienden en familie. We hebben er dit jaar voor gekozen om het feest te combineren met een prijzen ceremonie waar we de samenwerking met ouders en hardwerkende studenten hebben gevierd. Er waren bijna 170 kinderen en ouders aanwezig en we hopen dit jaarlijks te kunnen voorzetten.

Wereld Milieu Dag

We zijn dagelijks actief met het onderwijzen van familie in de gemeenschap, zodoende organiseren we door het jaar heen een aantal workshops met de focus op sociale- en milieu gerelateerde problematiek. Ons doel is dat de kennis die de families genereren gaan implementeren en doorgeven aan andere mensen in de gemeenschap. Zo hopen we dat over een tijd het gedrag van een grotere groep heeft kunnen veranderen. Tijdens de viering van de Wereld Milieu Dag zijn kinderen en ouders samengekomen om aandacht te creëren over de negatieve effecten van plastic dat eenmalig gebruikt wordt. We zijn samen op mooie ideeën gekomen om de hoeveelheid van het plastic te verminderen, hergebruiken en recyclen. Om hergebruik aan te moedigen is er aan de deelnemers gevraagd om nieuwe voorwerpen te maken van flessen. Zo zijn er vazen, bekers, auto’s en cadeaupapier ontstaan.    

Leesclub excursie

Eens per week wordt er een Khmer leesclub activiteit georganiseerd na de Engelse les. Het doel hiervan is het ontwikkelen van Khmer leesvaardigheden. Afgelopen maand zijn de leden van deze leesclub naar de beroemde Wat Phnom tempel op excursie gegaan om te leren over de geschiedenis. Het was een succesvolle excursie en de kinderen waren enthousiast over het leren in een andere setting.

Voetbaltrip naar Thailand

Twee van onze voetbalspeler, Samphors en Sreyleap, hebben deelgenomen aan een trainingskamp van de Football Federation of Cambodia (FFC) in april. Na deze training kregen we het leuke nieuws dat ze zijn geselecteerd om deel te nemen aan het tweeweekse Cambodia’s Girls U15 Team toernooi in Thailand! Het was een ongelooflijke ervaring voor hen en hun harde werk heeft geloond. We zijn ontzettend trots op de meiden en kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst gaat brengen. 

Internationale kinderdag

Op de internationale dag voor de kinderen zijn onze studenten uitgenodigd bij een evenement van Koh Pich om deze speciale dag te vieren met honderden andere kinderen. Meer dan 60 kinderen van COLT heeft deelgenomen aan dit evenement, waar ook een aantal ministers aan deelnamen. Het was extra speciaal voor ons omdat Morokot geselecteerd was om een speech te geven als vertegenwoordigster voor alle kinderen in Cambodja. De vice premier was zelfs aanwezig bij haar speech, wat een enorme prestatie! We zijn zo trots op haar!

COLT Noorwegen

Het afgelopen jaar hebben we een groeiende interesse gezien voor een COLT bestuur in Noorwegen. Afgaande op deze interesse hebben we besloten ook daar een ondersteunende organisatie op te zetten. COLT Noorwegen is officieel opgezet in begin juni en wordt geleid door Kristine W. Andersen en haar moeder -een langdurige vriend en sponsor van COLT- Tone Wittenberg. De hoofddoelen van COLT Noorwegen betreffen het leveren van ondersteuning aan COLT Cambodja en uitbreiding van COLT’s netwerk. We zijn blij om de organisatie te zien groeien en kijken ernaar uit om nieuwe vrienden te maken in het Land van de Fjorden. 

Poolse peuters komen in actie

Via langdurig vrijwilliger Aga Podzielinska en haar werkgever Kids Planet is er op 8 juni een mooie fundraiser gehouden tijdens een open dag van de peuter- en kleuterschool. Kids Planet verkocht onder andere zelfgemaakte knutselwerken, koekjes en lekkernijen, maar bovenal toonde de organisatie de wil en passie om zich in te zetten voor kinderen die buiten hun eigen schuld om een stuk minder kansen hebben.  Een inspirerend en vrolijk evenement, dat ruim $450 ophaalde en waarvan we hopen dat het volop navolging zal krijgen! Kids Planet bedankt!

Facebook donaties en fondsenwerving

Mocht u een laagdrempelige fundraiser willen organiseren, (voor bijvoorbeeld uw verjaardag) dan kan dit inmiddels ook via Facebook. Hier kunt u COLT als uw goede doel nomineren. Op onze eigen pagina https://www.facebook.com/colt.cambodia kunt u een fundraiser creëren waarvan de volledige opbrengst naar COLT gaat. Omdat Facebook de administratiekosten voor de rekening neemt zitten er verder geen extra kosten aan verbonden.

Sophal

Afgelopen december hebben we Sophal mogen welkomen bij ons team. Ze werkt met de kinderen in het opvanghuis, zorgt voor hen, en vervult verschillende alledaagse klusjes. Sophal heeft een achtergrond in het leveren van zorg en huishouden, en we waarderen haar vaardigheden enorm. 

Sol

Sol is afgelopen maart bij ons komen werken als chauffeur, verzorger en bewaker. Hij rijdt de kinderen van en naar school, zorgt voor het welzijn van de kinderen, en zorgt ervoor dat iedereen kan functioneren binnen het terrein van COLT. Sol heeft een achtergrond in transportatie en onderhoud. Welkom bij ons team Sol, we waarderen je komst zeer!

Phearin

Phearin is afgelopen januari bij ons komen werken als financieel- en administratief medewerker. We zijn erg blij met zijn versterking in ons team! Hij ondersteunt daarnaast ook andere COLT-medewerkers met hun taken. Phearin heeft een Master behaald in rechten en heeft ervaring met HR, administratie en management.

Copyright © 2018 COLT Cambodia All rights reserved

COLT Cambodja
www.colt-cambodia.org

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Colt Cambodia · Celebesstraat 7 · 's-Hertogenbosch, Nb 5215 VA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp