Copy
Geo-allerlei
De nieuwsbrief van NGV Utrecht en 't Gooi
Kunt u deze e-mail niet goed lezen open de e-mail dan in uw eigen browser.
 

Helaas gaan onze afdelingsbijeenkomsten in januari en februari door de scherpe corona-maatregelen niet door. Of het in maart door kan gaan, is nog lang niet zeker, we moeten er vanuit gaan dat het dan ook nog niet verantwoord is. Wij houden u op de hoogte via onze website en de nieuwsbrief.
Als het goed is heeft u de nieuwe Geo-graaf (januari/februari 2021) onlangs ontvangen. Ons mededelingenblad ziet er weer prachtig uit. Ook de verhalen zijn de moeite van lezen waard.

Wij houden u op de hoogte. Kijk regelmatig op onze website www.geologieutrecht.nl voor de actuele stand van zaken.

Digitale Beste Vondstverkiezing
Kom op.....doe mee!!
Heeft u de vele inzendingen al gezien en gelezen op onze website? Mooie verhalen en foto’s van vondsten, waarvan u kunt genieten in deze corona-tijd. Tot eind januari 2021 kunt u nog inzenden. Schroom niet. En vergeet ook niet te stemmen in februari op de beste vondst. Van harte aanbevolen.
Voor spelregels en meer informatie zie onze website

Stuur uw inzending op naar Ben Flokstra, wacht svp niet tot het laatste moment zodat Ben ook de tijd krijgt om een en ander op de site te publiceren.

Dus nogmaals: Kom op.....doe mee!!!
Bekijk hier de spelregels en doe mee!!
Jaarvergadering 2021
Binnen onze Afdeling is het gebruikelijk om de eerste Derde maandagavond van het nieuwe jaar te wijden aan de Algemene Jaarvergadering (plus presentatie Excursiecommissie en verloting). In het coronajaar 2021 is dat niet mogelijk en het is de vraag hoeveel maanden het nog gaat duren voordat wij weer bij elkaar mogen komen. Het is niet wenselijk om de ALV gewoon een jaartje over te slaan, omdat het bestuur in ieder geval gedechargeerd moet worden voor de financiën 2020. Daarnaast wil het bestuur de voorzitter van de Excursiecommissie, Robert Rensing, voordragen als bestuurslid. Het bestuur overweegt daarom om de ALV eenmalig online te laten plaatsvinden, via een zoomvergadering. Zodra daar meer duidelijk over wordt, zal u via de website of de Nieuwsbrief geïnformeerd worden over de datum en tijdstip en de procedure om in te tekenen. Mocht u hier vragen of opmerkingen over hebben, dan zijn deze van harte welkom.
Tijdschrift Grondboor & Hamer en 2 boeken

Wie heeft er belangstelling voor een aantal jaargangen van het tijdschrift G&H van de Ned. Geologische Vereniging? Het betreft de complete jaargangen 2013 t/m 2019. Elke jaargang bestaat uit 5 exemplaren, waarvan er één een dubbelnummer is. Daarnaast zijn er nog enkele exemplaren uit 2011, 2012 en 2020. (zie foto).
Ook nog twee oude Duitse uitgaven zijn beschikbaar: Eifel-Brachiopoden, uitg.2000, 128 blz.; Geologische Führer Graftschaft Bentheim, uitg.1971, 172 blz. (zie foto).

In principe kunnen deze jaargangen en boeken gratis bij Wim Zondag in Baarn opgehaald worden, een kleine bijdrage voor onze afdelingskas wordt op prijs gesteld. Verzenden kan ook na ontvangst verzendkosten.  Bel gerust 035 5413060.

Mount Everest
Voor u gelezen: onlangs is door Nepal en China de nieuwe hoogte van de Mount Everest vastgesteld op 8848,86 meter. En dat is bijna 1 meter hoger dan wat tot nu toe werd aangehouden. De nieuwe hoogtemeting wordt nog geanalyseerd door wetenschappers. Bekend is dat India tegen het Himalaya-gebergte aandrukt, waardoor m.n. de Mount Everest in de loop der jaren steeds iets hoger wordt.
Berg Hochvogel barst

Weinig mensen zullen van de berg Hochvogel hebben gehoord. Toch dreigt deze Alpenreus dit jaar het nieuws te halen. De berg is namelijk aan het barsten. Er zit nu al een spleet van 30 m lang en vijf m breed in de rotswand. En iedere maand wordt die spleet bijna een halve centimeter breder.
De Hochvogel ligt op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Als de boel barst, zal 260.000 kubieke meter steen richting Duitsland roetsjen, heeft het GeoForschungsZentrum Potsdam berekend. Daarom hebben ze de berg helemaal volgehangen met sensoren, om het moment van de breuk goed te kunnen voorspellen en mensen uit de buurt te houden.

Museum Hofland

De nieuwe wisseltentoonstelling ‘Honger naar metalen’ is nagenoeg klaar. Helaas is het museum voorlopig gesloten. Zodra het weer kan, is een bezoek aan het museum om deze nieuwe tentoonstelling te zien, zeer de moeite waard. Ook de opstelling en de inrichting van de vaste tentoonstelling is vernieuwd. Laat u verrassen.

Copyright © 2021 NGV Utrecht en 't Gooi, alle rechten voorbehouden.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de afdeling Utrecht en 't Gooi van de NGV, of omdat u de Geo-graaf ontvangt of omdat u heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen.


Wilt u uw inschrijfgegevens voor deze nieuwsbrief updaten, klik dan hier
Wilt u zich voor de nieuwsbrief uitschrijven, klik dan hier

Email Marketing Powered by Mailchimp