Copy
Geo-allerlei
De nieuwsbrief van NGV Utrecht en 't Gooi
Kunt u deze e-mail niet goed lezen open de e-mail dan in uw eigen browser.
 
Bijeenkomsten

Voorlopig kunnen we onze afdelingsbijeenkomsten niet in het museum Hofland houden.  De ruimte  (het souterrain) waar wij bijeenkomen is beperkt.  Op grond van de 1,5 meter maatregel heeft het bestuur van het museum vooralsnog besloten dat er maximaal 10 personen in deze ruimte bijeen mogen komen. Of dat in september nog steeds geldt, weten wij nog niet. Als afd. bestuur zijn we op zoek naar alternatieve locaties. Bijv. een locatie met voldoende ruimte voor 30/35 personen, als het kan ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en belangrijk is ook dat het betaalbaar is. Het zou bijv. in een school kunnen of in een verenigingsgebouw. Oproep aan onze leden om mee te denken met ons bestuur en mogelijke locaties (corona-proef) aan ons door te geven.  Wij hopen in september weer bij elkaar te kunnen komen en doen ons best een tijdelijke locatie te vinden. Helpt u mee?

Excursies
Een eerdere excursie

Helaas zijn alle excursies in het voorjaar geannuleerd in verband met de Coronapandemie. Voor alle leden en ook voor ons als organisatoren is dit erg jammer. Iedereen kijkt er naar uit om gezellig met leden van onze vereniging op pad te gaan om fossielen of mineralen te zoeken. Helaas is dit onmogelijk. Gelukkig zijn de grenzen van veel landen weer geopend en is het weer mogelijk te reizen.
Wij hebben contact gezocht met het landelijk bestuur om te bekijken of het weer mogelijk is om excursies te gaan organiseren. Zij hebben daar positief op gereageerd, maar dan zal onze vereniging wel voorzorgsmaatregelen moeten treffen.Wij zijn als excursiecommissie samen met het bestuur aan het bekijken wat er mogelijk is en onder welke voorwaarden. Zo komt er een apart Corona reglement naast het normale excursiereglement. En er zullen zeker bepaalde regels en punten aan het licht komen waar wij als organisatoren en deelnemers rekening mee moeten gaan houden en waardoor excursies op bepaalde punten anders zullen verlopen.

Om het organiseren van excursies weer mogelijk te maken moeten deelnemers zich aan de nieuwe afspraken en regels houden. Alleen dan kunnen wij excursies organiseren en begeleiden. Als alles rond is en er groen licht is om te weer excursies te organiseren dan laten wij dat u natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Hou onze nieuwsbrief en onze website www.geologieutrecht.nl in de gaten!

Museum Hofland
Inmiddels is opening van musea, onder voorwaarden weer mogelijk. Maar het bestuur van het museum Hofland heeft besloten voorlopig niet open te gaan, vanwege één zwaarwegende regel binnen het museumprotocol. Daar wordt vermeld dat medewerkers en vrijwilligers die behoren tot de risicogroepen (70 jaar en ouder) wordt ontraden naar het museum te komen. Om zes dagen per week open te gaan, is door te weinig overblijvende receptie-medewerkers en gidsen helaas niet mogelijk. Wel is de technische dienst bezig met het invoeren van het protocol om veilig open te gaan. Mogelijk in eerste instantie alleen in het weekend en dan voor max. 20 personen, online reserveren etc. Houdt de website van het museum in de gaten.

Virtuele toer door museum Hofland
Om het museum onder de aandacht te houden en te krijgen wordt er een virtuele toer gemaakt van met name 360 graden foto’s in en buiten het museum. En die is binnenkort te zien via de website van het museum.
 
Mineralogische evenementen/beurzen
Alles ligt momenteel nog stil. Ook voor onze secretaris Nico Zethof waren er de afgelopen maanden geen activiteiten. Als zzp-er had hij bijna elk weekend een kraam gehuurd om zijn geologische spullen te verkopen. En daar is flink de klad in gelopen. Maar zo langzamerhand komt er weer wat leven in de brouwerij. Zo heeft de organisatie Trotsmarkt Baarn, normaal gesproken elke maand een grote markt bij Kasteel Groeneveld, nu een ruimte gehuurd in één van de hallen van woonwarenhuis Nijhof Baarn. En in zo’n hal heeft Nico een grote kraam. Naast hem zijn er nog 37 standhouders. De store is tot 1 september elke vrijdag en zaterdag open van 9 tot 17.30 uur en zondag van 11 tot 17 uur. Als u iets uitzoekt, dan moet u dat bij de Nijhof-kassa afrekenen. Nico zelf is er meestal op zaterdag. Dus als u een mooi fossiel, mineraal of steen wilt kopen, dan bent u daar van harte welkom.

 
Spreuken/gezegden
Er zijn veel spreuken/gezegden over allerlei onderwerpen, ook over onze hobby. Een paar willen wij u niet onthouden (volgende keer meer):

Diamant:
Een diamant is een stuk kool, dat goed gepresteerd heeft onder druk.

Aardwarmte:
Waarom zou Moeder Aarde ons haar warmte willen geven, als wij haar ijskoud ke r op keer beroven van het leven?

Vulkaan
Ik wilde dat ik een vulkaan was, dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: ‘kijk hij werkt!’

Lavastromen:
Wanneer hartstochten lavastromen zijn, dan zijn de meeste uitgedoofde vulkanen.
Voor u gelezen
In de Telegraaf van 17 juni een artikel over het eiland Pampus. Het begin van dit artikel luidt:

Opknapbeurt Pampus. Er zijn grootschalige plannen voor forteiland Pampus. Het eiland wordt als eerste Nederlands Unesco-werelderfgoed volledig fossielvrij en opnieuw zelfvoorzienend.

Nou, dan denken we dat een deel van onze leden als  ‘fossielliefhebbers’ daar niks meer te zoeken hebben.
 
Dat is het voorlopig weer. Wij wensen u allen een goede gezondheid toe. En hopelijk tot ziens in september bij onze activiteiten.
Het afdelingsbestuur Wim, Nico, Ingrid, Ben en Kees. En Robert namens de excursiecommissie.
 
Copyright © 2020 NGV Utrecht en 't Gooi, alle rechten voorbehouden.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de afdeling Utrecht en 't Gooi van de NGV, of omdat u de Geo-graaf ontvangt of omdat u heeft aangegeven deze nieuwsbrief te willen ontvangen.


Wilt u uw inschrijfgegevens voor deze nieuwsbrief updaten, klik dan hier
Wilt u zich voor de nieuwsbrief uitschrijven, klik dan hier

Email Marketing Powered by Mailchimp