Copy

Nieuwsbrief De Sterrebloem
(Januari 2017)

Onze beste wensen
Zware werken op onze school
Ulule, geef ons wat stro
Werken rond het thema STILTE
Nieuwe inschrijvingen
School zonder punten?
Wijn ten voordele van De Sterrebloem
Impressies van het ontbijt
View this email in your browser

Onze beste wensen voor een op-bouwend 2017!

Met deze nieuwsbrief nemen we jullie mee van 2016 naar 2017. We blikken even terug op een aantal geslaagde activiteiten van vorig jaar en kijken samen met jullie verlangend uit naar het voorjaar van 2017.

Bij deze jaarwisseling wensen we jullie in de eerste plaats een gezond en energiek jaar zonder veel zorgen voor u en allen die u nauw aan het hart liggen! Als school wensen we elkaar een opbouwend 2017! Letterlijk en figuurlijk wordt het een jaar van verder op-bouwen naar een school van de toekomst!

Zware werken op onze school

De kinderen, het team, het bestuur en alle ouders van De Sterrebloem werken samen aan de toekomst van onze school. Sinds september zijn we volop aan het bouwen. Ouders en sympathisanten hebben vele zaterdagen geïnvesteerd om afbraakwerken uit te voeren, voorbereidingen te treffen, puin te ruimen… opdat onze aannemer de ruwbouwwerken kon uitvoeren.

Ondertussen kreeg het sanitair blok vorm en zijn de diverse ruimtes van de nieuwbouw reeds zichtbaar; de funderingen en opstanden van het nieuwe kleuterblok zijn uitgevoerd, de zone van het voormalige portiek werd opgetrokken en voorzien van een dak. In de loop van januari zal gestart worden met het aanbrengen van de technieken (elektriciteit, loodgieterij, verwarming, e.d.) en wordt ook het houtskelet opgetrokken. Binnenkort zullen we dus kunnen afspreken om dat houtskelet te vullen met strobalen. Lees daarover meer in het stukje over Ulule.

Het volledig nieuwe kleuterblok en het nieuwe sanitair zullen klaar zijn tegen het einde van het schooljaar. Het spreekt voor zich dat we dan iedereen zullen uitnodigen voor een plechtige opening. Na die eerste fases hopen we snel te kunnen vervolgen met volgende fases, waarin we het eerste verdiep omvormen tot klassen en de bestaande klassen in het hoofdgebouw voorzien van de nodige vloerverwarming en isolatie.

Via onze nieuwsbrief blijf je zeker op de hoogte van de stand van zaken.

Ulule, geef ons wat stro

Zoals jullie hierboven al konden lezen, mogen onze kleuters volgend schooljaar in een nieuw kleuterblok starten. En dat wordt er eentje van stro, leem en uw gewaardeerde steun!

We maken het heel concreet: het wordt een houtskeletbouw met stromuren afgewerkt met natuurlijke leempleister. We kiezen voor deze materialen omdat we volop gaan voor een duurzame toekomst én omdat onze school doordrongen is van milieubewustzijn. Want dat is wat we onze kinderen ook willen meegeven: zorgen voor elkaar en voor onze toekomst. En die visie trekken we graag door in ons (ver)bouwproject.

Via het Ulule-platform zijn we hiervoor op zoek naar giften. Niet zomaar giften, maar investeringen in de toekomst van de school. Een bijdrage leveren kan al vanaf 5 euro. Per 15 euro die u stort, kunnen wij 1 strobaal plaatsen en kan u een beloning ontvangen. Afhankelijk van de bijdrage, voorzien we telkens een ander cadeautje. Dat gaat van een persoonlijke bedanking van de kleuters over een stropopje tot een heus VIP-arrangement op ons muzikaal familiefestival 'Fe(e)stje'. Uw geld brengt dus zeker iets op, meer dan op uw spaarrekening :-)

Met jullie giften willen we dus de stromuren met in totaal ongeveer 300 balen bouwen. Prijskaartje: 4500 euro. Uiteraard willen we de kostprijs zoveel mogelijk beperken en zullen we als ouders zelf de stromuren opbouwen onder professionele begeleiding.

Op dit ogenblik werd, op 2 weken tijd, al meer dan de helft van het op te halen bedrag verzameld bij onze eigen ouders. Zorgt u er mee voor dat ze echt aan de slag kunnen? Investeert u mee in onze school? Maakt u onze campagne mee bekend? Geeft u ons wat stro? Surf snel naar https://nl.ulule.com/sterrebloem en "make good things happen".

Nu al van ganser harte een dikke dankuwel!

Steun ons!

Werken rond het thema STILTE

Naar goede Sterrebloem-gewoonte wordt op school rond een jaarthema gewerkt. Dit jaar is dat de vraag: “Waar is de stilte?”. Dit thema komt het ganse jaar terug en zorgt voor een rode draad doorheen heel wat activiteiten. We zijn begonnen met een filosofische gespreksronde onder leiding van een heuse filosoof en in de week vóór de kerstvakantie hebben we kennis gemaakt met een aantal creatieve expressievormen in de vorm van heel veel workshops.

Voortbouwend op wat de workshops aan ideeën losmaken, willen we verder aan de slag: de kinderen kiezen wat hen het beste ligt of wat hen het leukste lijkt en gaan daar dan -met hulp en onder begeleiding- verder op in. Het uiteindelijke doel is om tegen het "Festje" een parcours, voorstelling, tentoonstelling... uit te werken. Op die manier houden we het thema zowel inhoudelijk als vormelijk het hele jaar actueel.

Als iemand zich geroepen voelt om mee te denken, te schrijven, te spelen of (gewoon) te doen: hou u vooral niet in!

Nieuwe inschrijvingen

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn gestart.

Inschrijven kan op school vanaf 8.30 uur. Zolang er plaatsen vrij zijn (max. 12 leerlingen per klasgroep) worden kinderen direct ingeschreven. Is de klas volzet, dan blijven de kinderen aangemeld en staan ze op een wachtlijst. Wanneer er plaatsen vrijkomen, worden deze kinderen (ouders) in chronologische volgorde gecontacteerd.

Indien je je kind wenst in te schrijven, breng dan zeker een kopie van de ISI-kaart van het kind of een kopie van de Kids-ID kaart of uittreksel uit het bevolkingsregister (ifv rijksregisternummer) mee. Verder zullen op school ook nog volgende documenten worden ingevuld:
- Een medische fiche
- Een vragenlijst over de achtergrond van je kind
- Een inlichtingenfiche voor de administratie

Er kan contact opgenomen worden met de school via de gegevens die u onderaan deze nieuwsbrief terugvindt.

School zonder punten?

Veel mensen stellen zich de vraag of een school zonder punten wel kan. Het kan zeker en daar is De Sterrebloem het levende bewijs van!

Vorig jaar in september was er veel rond te doen en verscheen er een uitgebreid artikel in Klasse. Verder kwam ook VTM bij ons op bezoek. Dat nieuwsbericht kan je hier bekijken. En onlangs werd op de website van De Redactie vermeld dat ervaringsgerichte scholen in opmars zijn.

Maar hoe weet ik dan of mijn kind het wel goed doet? Op De Sterrebloem worden ook CITO toetsen afgenomen. Dit zijn gestandaardiseerde toetsen, waarmee perfect kan getest worden hoe het kind het doet, en dit in vergelijking met vele andere kinderen in Vlaanderen. De typische vragen over het methodeonderwijs, zoals 'Lukt dat wel een school zonder punten?', 'Leren onze kinderen wel genoeg?', 'Kunnen ze vlot overgaan naar het secundair?', kunnen dan zeker gecounterd worden want het blijkt dat we gemiddeld of beter scoren. 

Ouders kunnen dus helemaal gerustgesteld zijn: het kan ook zonder punten!

Wijn ten voordele van De Sterrebloem

Ook dit jaar genoten we weer van een heerlijke wijnproefavond op onze school.

Deze keer vertoefden we dankzij Stijn in het warme Portugal, gelegen aan de ruwe Atlantische oceaan, wat voor heel wat variatie zorgt in smaken. Stijn gaf meteen een goede aanzet en we startten met een overheerlijke espumante. Het rosé aperitief werd geproefd en vooral gesmaakt. Een tiental wijnen kwam aan bod met de nodige uitleg, wat voor een hartverwarmende en leerrijke avond zorgde. Naast lekkere wijn is Portugal natuurlijk ook gekend voor de porto. Met een witte porto als digestief eindigde de avond dan ook geslaagd.

Bedankt Stijn, voor de geslaagde avond en bedankt ook aan iedereen die wijn bestelde ten voordele van De Sterrebloem. Hopelijk smaakt het!

Afsluiten doen we met een toepasselijke spreuk: Quanto mais você provar, mais você descobrir, mais você descobrir a maior prazer…of in het Nederlands: Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot...

Impressies van het ontbijt

Het ontbijt werd naar jaarlijkse gewoonte aangekondigd met een stemmige uitnodiging helemaal in de huisstijl. De ouders van de tweede leefgroep zorgden dat deze samenkomst op een gezellige en vlotte manier kon verlopen en bovendien nog een centje opbracht voor de school. Ze zochten sponsors, zorgden voor tafelversiering, maakten verse fruitsla, hielpen bij het klaarzetten, afwassen en de opkuis… Door de verbouwingswerken ging het ontbijt dit keer niet door op school maar in het 'Reigersnest', de parochiezaal van Meigem.

En of het een succes was! Twee shifts waren volledig volgeboekt. Kinderen, ouders en grootouders konden aanschuiven aan een verzorgd, uitgebreid en gezond ontbijtbuffet met voor elk wat wils.

Wat ons vooral veel plezier deed, was de aanwezigheid van zo veel oud-leerlingen. Is het dankzij deze nieuwsbrief dat ook zij die zondagochtend uit hun warme nest waren gekomen om onder Sterrebloemers te vertoeven?

Lang na het ontbijt stonden er nog steeds mensen bij te praten rond de vuurkorf met een glaasje cava van Stijn. De talrijke aanwezigen kregen bovendien een primeur: we hadden héérlijke Sterrebloem-confituur te koop. Ook nu kan je er nog altijd naar vragen bij Joke en Marita, de begeleidsters van leefgroep 2.

Meer foto's vind je hier.

Onze volgende activiteiten


Noteer alvast volgende activiteiten in jullie agenda. Aarzel niet om vrienden en familie uit te nodigen!

Zondag 19 februari 2017   -   Eetfestijn (vanaf 11.30u; Zaal De Rekkelinge)
Zaterdag 11 maart 2017 - Fuif ism onze oud-leerlingen (JH Brieljant) vanaf 20.30u
Zondag 19 maart 2017   -   Verteltocht (14.30u)
Zondag 18 juni 2017   -   Infomoment geïnteresseerde ouders (10.30u)
Zaterdag 24 juni 2017   -   Fe(e)stje (Vanaf 14u)
Ik schrijf in voor het eetfestijn

De leefgroep blogs

Copyright © 2017 De Sterrebloem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to ilse_vitse@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Sterrebloem · Lange Akkerstraat 17A · Deinze 9800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp