Copy

Nieuwsbrief De Sterrebloem (September 2016)

Een nieuw schooljaar...
Waar is de stilte?
Kennen jullie iedereen al?
De verbouwingen gaan van start!
Een blitzstart... met ontbijt.
Onze volgende activiteiten.
 

View this email in your browser

Een nieuw schooljaar...

De grote vakantie is nog maar net voorbij en toch is de maand september alweer halfweg. Wat vliegt de tijd. Ook De Sterrebloem vloog er stevig in. Hoog tijd dus om jullie een update te geven. 

De eerste 2 fasen van onze (ver)bouw(ings)plannen werden goedgekeurd door Agion. Dat moesten we ons geen 2 keer laten zeggen. In het artikel verderop in deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Zoals elk jaar werken we opnieuw rond een jaarthema. Om wat tegenwicht te bieden aan alles wat rondom ons gebeurt, gaan we "op zoek naar stilte". 

Verder stellen we ons fantastisch team van begeleiders voor en kan je alvast de belangrijkste activiteiten van onze school in jullie agenda noteren. Nodig zeker vrienden en familie uit. Iedereen is van harte welkom!

Waar is de stilte?

Wie heeft er geen nood om van tijd tot tijd stilte, rust en ruimte op te zoeken om even opnieuw bij zichzelf te komen? Wie heeft er geen nood om van daaruit opnieuw de verbinding aan te gaan met de mensen en de wereld rondom zich?

In onze maatschappij hebben kinderen en volwassenen te maken met een enorm aanbod aan zintuiglijke en emotionele prikkels: beelden, geluiden, allerhande informatie, dingen die we kunnen kopen en waaraan we mee moeten, willen of kunnen doen. In elk domein van het leven staan we vandaag voor een overweldigende hoeveelheid aan keuzemogelijkheden, wat vroeg of laat onvermijdelijk ook keuzestress met zich meebrengt.

Hoe kunnen we voorkomen dat we worden overspoeld of meegesleept door alles wat op ons afkomt? Hoe kunnen we in die overvloed bij onszelf blijven? Momenten van rust en stilte, van ontspanning, waarbij ons lichaam, onze gevoelens en onze gedachten tot rust kunnen komen, zijn hierbij van grote waarde. Welke plaats heeft stilte in andere culturen? Kennen ze op andere plekken in de wereld ook de hectiek van elke dag? Of is er dan toch een andere kijk mogelijk?

Tijd voor een zoektocht bij een jaarthema: "Waar is de stilte?"

De exacte invulling van het jaarthema kunnen en willen we nu nog niet volledig geven. De uitwerking gebeurt in nauw overleg met de kinderen, begeleiders en ouders op een participatieve en ontwikkelingsgerichte manier. Het thema zal gedurende het schooljaar stilaan vorm krijgen in keuzemomenten, in projecten, tijdens de themaweken en op de ouderavonden. Misschien volgt er wel een apotheose op het Fe(e)stje!?

Wat we wel weten, is dat stilte verbindend werkt. We kunnen stilte en rust heel concreet maken via het snoezelen in ons project "Hart voor een Handicap". Door een heel gerichte focus tijdens de dagelijkse schoolwerking wordt het thema historisch en geografisch (mondiaal) verbreed en verdiept van het hier en nu, naar elders en later. Doorheen deze zoektocht trachten we ons verder te ontwikkelen als wereldburgers.

'Wijsheid komt voort uit de stilte, niet uit het lawaai van het denken.’ Boeddhistisch leraar

Kennen jullie iedereen al?

Graag stellen we ons fantastisch team nog eens voor.

In leefgroep 1 (eerste tot en met derde kleuterklas) staan Annemie en Emmy voor de kinderen klaar. Op maandag en donderdag komt Pia ondersteunen (foto links boven).

In leefgroep 2 (eerste en tweede leerjaar) staan Joke en Marita voor de klas. Op dinsdag- en donderdagvoormiddag zorgt Severine voor ondersteuning. Vooral voor de leerlingen van het eerste leerjaar zal ze een extra hulp zijn. Severine is logopediste en volgt daarnaast ook nog een opleiding rond zorg en remediëring. Voor deze opleiding doet ze haar stage op onze school (foto rechts boven).

Leefgroep 3 (derde en vierde leerjaar) wordt begeleid door Lana en Ellen (foto links onder). 

In leefgroep 4 (vijfde en zesde leerjaar) mogen we onze nieuwe begeleider Bastiaan verwelkomen. Hij werkt samen met Yannick. Op dinsdag- en donderdagvoormiddag​ is ook Carine van de partij. Zij is een ION-begeleidster van één van onze leerlingen (inclusief onderwijs) (foto rechts onder). 

Daarnaast vergeten we ook Lieven niet die onze begeleiders bijstaat waar nodig (team foto, rechts).

De verbouwingen gaan van start!

Een nieuwe periode breekt aan bij De Sterrebloem. We gaan volop voor de eerste 2 fasen in onze verbouwingsplannen. We starten met het realiseren van een nieuw sanitair blok en gaan door met het
bouwen van een nieuw kleuterblok. Hiervoor zijn de eerste voorbereidingen reeds gestart. We vliegen er de komende weken vol goede moed verder in.

Samen met ouders en sympathisanten wensen we diverse werken uit te voeren op een van de komende bouwdagen. Dit gaat momenteel over afbraakwerken, het maken van een nieuwe toegang tot de school, en nog zoveel meer.

De 1ste bouwdag met ouders van de school was reeds een succes. We hebben het atelier klaargemaakt om het te transformeren naar een mooi en praktisch sanitair blok met naastliggende berging. 
Naast deze werken dienen natuurlijk nog vele zaken te gebeuren. 

Op zaterdag 24/09 en zaterdag 01/10 houden we een 2de en 3de bouwdag waar we met een aantal mensen de nieuwe ingang voor de school willen maken en ook zullen beginnen met het leegmaken en afbreken van het portiek (leegmaken bergingen, wegnemen houten wanden, afnemen dekstenen, enz…). Dat is immers de zone voor het nieuwe kleuterblok.

We zoeken veel helpende handen om zo samen te kunnen werken aan een nog mooiere school voor onze kinderen. Ook sympathisanten, oud-ouders en/of oud-leerlingen zijn altijd welkom om een handje toe te steken. Tijdens de bouwdagen voorzien we een toffe activiteit met de kinderen, die misschien extra financiële inkomsten kan genereren (beschilderen speelplaatstegels). Laat jullie dus zeker niet tegenhouden door kinderopvangperikelen om toch een paar uur de handen uit de mouwen te komen steken.

Je kan de doodle (http://doodle.com/poll/hca4e97cs7kzvq8e) invullen zodat we een zicht krijgen op de beschikbare helpende handen. Hopelijk mogen we jullie allemaal verwelkomen op één van de bouwdagen!

Een blitzstart ... met ontbijt.


Naar jaarlijkse gewoonte zijn we het schooljaar weer gestart met een uitgebreid en gezellig ontbijt: kinderen, ouders en begeleiders samen. Dit was het ideale moment voor de kinderen om hun vakantieverhalen te delen en om nieuwe kinderen te ontmoeten. Dit was ook het uitgelezen moment voor ouders om een praatje te slaan en elkaar wat beter te leren kennen. De begeleiders konden dan weer met eigen ogen zien dat alles goed was. Kortom, de perfecte manier om het nieuwe schooljaar te starten!

We laten jullie meegenieten van enkele sfeerbeelden.

Onze volgende activiteiten.


Noteer alvast volgende activiteiten in jullie agenda. Aarzel niet om vrienden en familie uit te nodigen!

Zaterdag 12 november 2016   -   Wijnproefavond (Vanaf 19.30u)
Zondag 27 november 2016   -   Ontbijt
Zondag 19 februari 2017   -   Eetfestijn
Zondag 19 maart 2017   -   Verteltocht (14u)
Zondag 18 juni 2017   -   Infomoment geïnteresseerde ouders (10.30u)
Zaterdag 24 juni 2017   -   Fe(e)stje (Vanaf 14u)

De leefgroep blogs

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 De Sterrebloem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to ilse_vitse@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Sterrebloem · Lange Akkerstraat 17A · Deinze 9800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp