Nachtegaal nieuws | mei 2019
Nieuwsbrief nr. 2
Aan de donateurs en vrienden van De Nachtegaal
Een feestelijke molen
Heeft u ook zo genoten van onze jarige molen die op bovenstaande foto van Jordy Krul te midden van een enorme bloemenpracht staat.
We hadden u al wat over onze activiteiten in dit feestjaar verteld. Hierbij nogmaals de informatie met daarbij nog enkele details.
Wat treft u aan in deze nieuwsbrief:
- 18 mei uitrollen molenzeilen en molens maken voor de jeugd.
- 30 mei Open Dag Beemster
- 1 juni Aftrap Heel Beemster bakt.
- 6 juli Prijsuitreiking en streekmarkt bij het Agrarisch museum
- Stemmen voor de Rabo clubkas campagne
18 mei, Molenmakers gezocht (voor de jeugd)
De molenzeilen zijn inmiddels beschilderd door 88 leerlingen van de basisscholen uit de Beemster. Het prachtige resultaat willen we u graag laten zien op 18 mei a.s.
Om 10.30 uur worden de zeilen uitgerold en gaat de molen de rest van het jaar met deze kunstwerken draaien. De kinderen die voor ons geschilderd hebben zijn deze dag onze ere gasten maar ook u kunt er getuige van zijn. Voor de jeugd is er vanaf 12.00 uur de mogelijkheid een eigen molen van hout of klei te maken. Er kunnen 150 kinderen deelnemen. Deze laatste activiteit is vlakbij de molen bij de boerderij van de familie Havik, Hobrederweg 6.

30 mei, Open Dag
Op 30 mei is het de jaarlijkse Open Dag. Ook dit jaar kunt u weer terecht bij de molen. Op het terrein zijn oude molenambachten te zien en zullen de vrolijke muzikale klanken van het koor “Onstuimig Schuim “ de sfeer verhogen. Tussen 12.00 en 14.00 uur worden er weer heerlijke pannenkoeken gebakken.

6 juli, Heel Beemster Bakt
Op zaterdag 1 juni is de aftrap van onze grote bakwedstrijd: Heel Beemster Bakt. Een bakwedstrijd in 3 categorieën, te weten 1. Taart, 2. Cake en koek, 3. Brood.
Aan iedere categorie kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Deze personen mogen niet beroepsmatig actief zijn in een van deze categorieën. Er kan per persoon slechts aan 1 onderdeel meegedaan worden.
De bakwedstrijd wordt opengesteld voor deelnemers uit de Beemster, Zeevang, Graft-de Rijp en Purmerend. Afhankelijk van de categorie ontvangen de deelnemers ingrediënten die tot het assortiment van de molenwinkel behoren. Daarnaast mogen ingrediënten en producten die niet in de molenwinkel verkrijgbaar zijn worden toegevoegd.
Aanmelden is noodzakelijk via de website en de inschrijfkosten bedragen € 10,00 p.p. U treft daar tevens het reglement aan. U kunt zich aanmelden vanaf 1 mei 2019.
De bakkers Harry en Marcel de Groot geven op 1 juni in een workshop informatie en tips om het lekkerste brood, cake of taart te kunnen bakken.
Zij hebben ook zitting in de jury die “blind” de ingezonden baksels op smaak, geur en uiterlijk zullen beoordelen.
Op 6 juli worden de voorgeselecteerde baksels vanaf 13.00 uur publiekelijk gejureerd.
Per categorie kunnen 3 prijzen worden gewonnen.
De prijsuitreiking is in de tuin van het Agrarisch museum. U kunt de baksels proeven. We organiseren hiervoor een high tea. Tevens is er een kleine streekmarkt van Beemster ondernemers.

21 september, Symposium in de Keyserkerk te Middenbeemster
Als laatste onderdeel van ons jubileumjaar organiseren wij op zaterdag 21 september een symposium in de Keyserkerk te Middenbeemster. Hieraan zal door bekende mensen van binnen en buiten de molenwereld worden meegewerkt. Het belooft een verrassende dag te worden.
De kosten hiervoor bedragen inclusief de lunch € 15,00 p.p.

Blijft u vooral onze informatie volgen via de website, Facebook, Binnendijks, NHD, de Uitkomst en de Zondagsbladen
Rabo Clubkas campagne.
Het is heel belangrijk dat onze jongste generatie al heel vroeg kennismaakt met de monumenten in het werelderfgoed Beemster. Er komt een moment dat wij de zorg voor het in stand houden van dit kostbare bezit aan hen gaan overdragen.

Bent u lid van de Rabobank Waterland en omstreken dan heeft u onlangs een stemkaart gekregen waarmee u kunt stemmen op, bij hun aangemelde, goede doelen. Molen De Nachtegaal is een van de goede doelen. Per goed doel kunt u maximaal 2 punten uitbrengen. Mogen we op uw stem en steun rekenen.
Heeft u een rekening bij de Rabobank, maar bent u nog geen lid van de Rabobank Waterland? Via onderstaande link kunt u zich aanmelden. Naast het feit dat u mag stemmen op een goed doel, zijn er nog andere voordelen.
https://www.rabobank.nl/lokale-bank/waterland-en-omstreken/uw-lidmaatschap/

Met uw stem en steun van de Rabobank willen we de kinderactiviteit op 18 mei a.s.extra feestelijk maken en hen zo laten kennismaken met ons monument "molen De Nachtegaal".
Het bestuur hoopt u te ontmoeten op onze activiteiten.
Copyright © 2019 Molen De Nachtegaal.


In het verleden heeft u dit e-mailadres aan ons doorgegeven. U kunt hier voorkeuren aanpassen of als u zich wilt uitschrijven van de nieuwsbrief. U kunt ookcontact met ons opnemen via onze website: www.nachtegaalbeemster.nl/contact

Email Marketing Powered by Mailchimp