Copy
In deze nieuwsbrief vertellen we meer over schoolondersteuningsprofielen en stellen we de nieuwe voorzitter van het bestuur en de ALV aan je voor. Ook brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Bekijk deze mail in uw browser

 

Nieuwsbrief - april 2017

Voor je ligt de nieuwsbrief van april 2017 van samenwerkingsverband Profi Pendi. Bestemd voor alle ouders, personeel, bestuurders van de scholen voor primair en speciaal (basis)onderwijs, gemeenten en andere belangstellenden binnen Profi Pendi: de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

We bieden informatie

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds 1 van de 10 ambities, genoemd in het Ondersteuningsplan, onder de loep nemen.
Op de site lees je meer over 
ambitie 7 
- We bieden informatie - door de ogen van
Hillechien Boel, PR- en Communicatiemedewerker bij Profi Pendi.
Schrijf je gauw in voor de miniconferentie van 
De Kleine Prins Expertisecentrum
en Profi Pendi

Op woensdagmiddag 12 april organiseert Profi Pendi samen met De Kleine Prins Expertisecentrum een miniconferentie over het onderwijs aan leerlingen met een beperking of aan leerlingen die langdurig ziek zijn. Deze conferentie is onder meer bedoeld voor leerkrachten, Intern Begeleiders (IB'ers) en directeuren en vindt plaats op mytylschool Ariane de Ranitz, Blauwe Vogelweg 11 in Utrecht.
Lees meer op de site van Profi Pendi. Inschrijven kan nog tot en met 7 april a.s.
Informatiemiddag Profi Pendi voor nieuwe IB'ers/CC'ers en professionals van sociale en jeugdteams
Op 19 april van 13.00-15.00 uur organiseert Profi Pendi een informatiemiddag voor nieuwe
IB'ers/CC'ers en professionals van
sociale en jeugdteams. We zullen die middag uitleggen hoe het samenwerkingsverband werkt en wat onze tien ambities zijn. Ook vertellen we wat Kindkans is en gaan we in op de diverse geledingen. De middag vindt plaats op de Dukatenburg 101 in Nieuwegein. Wil je deze bijeenkomst bezoeken? Geef je dan per 
mail op bij Hillechien Boel.
De onlangs uitgebrachte thema nieuwsbrief over 'Dekkend netwerk' nog eens lezen? Klik dan hier!
“Het gaat niet om mij. Het gaat erom dat ik de processen goed weet te leiden en begeleiden”

Profi Pendi stelt de nieuwe voorzitter van het bestuur en de ALV, Jos van Elderen, aan je voor. Samenwerkingsverbanden vindt hij boeiende organisaties.
Schoolondersteuningsprofielen (SOP)
In een schoolondersteuningsprofiel legt een school ten minste eenmaal per 4 jaar vast welke ondersteuning deze kan bieden aan leerlingen die dat nodig hebben. Ook staat hierin welke ambities de school heeft voor de toekomst. Op de website van Profi Pendi vind je deze SOP's op het kaartje 
Dekkend Netwerk bij de betreffende scholen (aangeduid met paarse vierkantjes).
Aanvulling op de werkwijze bij aanvraag TLV
Het verslag ‘MDO aanvraag TLV’ heeft een formele status binnen Profi Pendi. Vanaf maandag 3 april a.s. moet elk verslag ‘MDO aanvraag TLV’ voorzien zijn van de namen van twee deskundigen inclusief hun handtekeningen. We hebben voor de duidelijkheid een stappenplan gemaakt. Deze zijn als bijlagen per mail naar de IB'ers en CC'ers gestuurd, in de mail van 20 maart. Op aanvraag versturen we deze mail nogmaals. Verder zijn we op dit moment bezig om alle MDO-formulieren te actualiseren en consistent te maken met onze afspraken in Kindkans. Als deze formulieren zijn aangepast, komen ze op de website.
Leerlingen Allemaal Naar School
De overheid heeft de organisatie
Gedragswerk de opdracht gegeven om samen met samenwerkingsverbanden thuiszitten terug te dringen. Gedragswerk kwam als reactie hierop samen met een aantal andere organisaties met een nieuw initiatief; de LANSbrekers. Namens Profi Pendi zijn Elma Snabilie, Otto Daniëls en Marloes van Dijk LANSbrekers.
Lees
hier meer.
Interessante links voor ouders
Passend onderwijs zonder thuiszitters

Onderwijszorgconsulenten
Krijgt mijn kind leerlingenvervoer?
Abonneren op de nieuwsbrief? Dat doe je hier!
Copyright © Profi Pendi_2017* All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Profi Pendi · Dukatenburg 101 · Nieuwegein, Utrecht 3437 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp