Copy
In deze nieuwsbrief onder meer: een interview met bestuursvoorzitter Matthijs Wesseloo, met Klaaske de Ruiter, directeur van Utrechtse Buitenschool De Schans en met SBO-directeur Beppie Vendrik. Daarnaast info over Kindkans, het Ondersteuningsplan, diverse pilots en meer.
Bekijk deze mail in uw browser


Profi Pendi wenst iedereen een goede vakantie!

Nieuwsbrief - juni 2016

Voor je ligt de nieuwsbrief van juni 2016 van samenwerkingsverband Profi Pendi. Bestemd voor alle ouders, personeel, bestuurders van de scholen voor primair en speciaal (basis)onderwijs, gemeenten en andere belangstellenden binnen Profi Pendi: de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

De basis is op orde


In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds 1 van de 10 ambities, genoemd in het Ondersteuningsplan, onder de loep nemen. Over ambitie 1 - de basis is op orde - vertelt Tineke Folkers hoe zij daar naar kijkt. Zij is IB'er en onder meer lid van de OPR van Profi Pendi.
Klik
hier voor haar visie.
Profi Pendi heeft nu ook een facebookpagina - Like ons!

Nieuws over Kindkans     

  • Tijdens de Kindkans werkbijeenkomst van 20 juni stond het effectief gebruik maken van Kindkans centraal. IB'ers/directeuren leerden bijvoorbeeld hoe zij maatschappelijk werkers kunnen laten meekijken in het dossier van een leerling.
  • De koppeling voor de Dotcom-scholen staat klaar en wordt geactiveerd op het moment dat de bewerkingsovereenkomst met Kindkans getekend is. We verwachten dat dit na de zomervakantie geregeld is. 
  • Vanaf augustus a.s. dienen alle aanvragen via Kindkans te gebeuren.

Matthijs Wesseloo
 

“If a child can’t learn the way we teach, maybe we schould teach the way they learn”

Matthijs Wesseloo was van het allereerste begin betrokken bij Profi Pendi. De afgelopen twee jaar in de rol van voorzitter van het bestuur. Profi Pendi blikt op de site met deze verbinder en bouwer terug op een periode waarin de wil om samen te werken, aan passend onderwijs voor alle leerlingen, er altijd was. 
 
Pilot: Good practice TriVia Lopik
In ambitie 5, uit het Ondersteuningsplan, staat dat Profi Pendi ieder jaar vijf pilots of initiatieven ondersteunt die gericht zijn op passend onderwijs. We zijn dit jaar alvast begonnen met de pilot ‘good practice passend onderwijs binnen TriVia-scholen Lopik’.
Klik hier voor meer info.

Voorzieningen

Binnen Profi Pendi zijn mogelijkheden voor ondersteuning: collegiaal consultatie, expertise ter voorkoming van thuiszitters (crisis) en S(B)O-plaatsing. Voorlopig blijven de mogelijkheden, die afgelopen jaren per expertise-centrum aangeboden werden, nog bestaan tot nader orde.
“Wij zetten ieder kind op het juiste spoor”
 
SBO De Wissel wil vooral laten zien wat leerlingen wél kunnen", vertelt directeur Beppie Vendrik. "We merken dat het gevoel dat elke groepsgenoot wel ‘iets’ heeft, vaak veel goeds doet voor het zelfbeeld van de leerling."
“Ieder kind dat terug kan, is een feestje waard”

Profi Pendi in gesprek met Klaaske de Ruiter, directeur van Utrechtse Buitenschool
De Schans.
Klik hier voor het interview.

Gesprekstraining IB'ers

IB'ers zijn tegenwoordig voorzitter van het MDO. Frosien Wielink (beleidsmedewerker Profi Pendi) vroeg daarom trainer-acteur Laura Hagt om hen tijdens twee gesprekstrainingen toe te rusten. “Het oefenen was heel ‘klein’ en laagdrempelig, maar met groot resultaat", aldus een deelnemer. Na de zomervakantie is er weer gelegenheid deel te nemen aan de workshop. We houden IB'ers hiervan op de hoogte. Lees verder.

Kleuterklas met extra begeleiding bij SBO de Brug
Op SBO de Brug in Vianen is een bijzondere kleuterklas met extra begeleiding gestart. Kleuters kunnen dankzij het ‘onderwijs-zorgarrangement’ (OZA) gewoon op school blijven. 17 mei j.l. ondertekenden gemeente Vianen,
SBO De Brug en Youké de samenwerkingsovereenkomst.

Interessante links voor scholen
* Tekst passend onderwijs schoolgids
* Nieuwsbrief Gedragswerk
* OPR Jaarverslag 2015-2016
* Onderwijsconsulenten
* Onderwijszorgconsulenten
Ga naar de website van Profi Pendi
Abonneren op de nieuwsbrief? Dat doe je hier!
Copyright © Profi Pendi_2016* All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Profi Pendi · Dukatenburg 101 · Nieuwegein, Utrecht 3437 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp