Copy
In deze nieuwsbrief onder meer: een interview met Annemiek Noorlander, van Sociaal Team Vianen, informatie over de nieuwe rechtsvorm en nieuwe voorzitter van Profi Pendi en andere nieuwtjes. 
Bekijk deze mail in uw browser

 

Nieuwsbrief - januari 2017


Voor je ligt de nieuwsbrief van januari 2017 van samenwerkingsverband
Profi Pendi. Bestemd voor alle ouders, personeel, bestuurders van de scholen voor primair en speciaal (basis)onderwijs, gemeenten en andere belangstellenden binnen Profi Pendi: de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

Er is een podium voor initiatieven

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds 1 van de 10 ambities, genoemd in het Ondersteuningsplan, onder de loep nemen.
Op de site lees je ambitie 5 - Er is een podium voor initiatieven - door de ogen van Carina Lodder, Intern Begeleider op de basisscholen Regenboog en de Eben Haëzer
Mogelijk zijn er met ingang van 2017 wijzigingen op het gebied van IB'ers en directeuren:  mail deze dan door aan Hillechien Boel. Voor nieuwe IB'ers die op een school binnen Profi Pendi zijn gaan werken, wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Laat het ons weten als je interesse hebt!
Inspectiebezoek
Op 9 en 16 maart zal het kwaliteitsonderzoek door de Inspectie plaatsvinden bij Profi Pendi. Op basis van het nieuwe concept waarderingskader wordt gecontroleerd of het samenwerkingsverband voldoet aan de wet- en regelgeving. Tevens zal er samen met het bestuur een onderzoeksvraag opgesteld worden om verder uit te werken. Op 9 maart worden bij dit gesprek mensen uit allerlei geledingen uitgenodigd, inclusief leerkrachten en ouders.
Nieuwe rechtsvorm Profi Pendi 
Profi Pendi is gestart als coöperatieve vereniging. Gebleken is dat, ondanks het feit dat wij alleen met overheidsgeld werken, toch vennootschapsbelasting moest worden betaald. Daarom hebben we gekozen voor een andere rechtsvorm. Per
1 januari 2017 zijn we een vereniging.


Nieuwe voorzitter
Profi Pendi heeft per 1 januari 2017 een onafhankelijke voorzitter die dus niet betrokken is bij één van onze schoolbesturen. Zijn naam is Jos van Elderen. 
“Kinderen helpen zich tot de beste versie van zichzelf te ontwikkelen, dát daagt mij uit.”

Vertelt
Marja van Weelden, Ambulant Begeleider cluster 4. Wij vroegen haar wat haar drijft in de uitoefening van haar vak. Op de website vind je ook de verhalen van Ambulant Begeleiders / onderwijsbegeleiders Karin van Asselt, Margriet Schoon en Marlies Andriessen

Nieuws over Kindkans                                                                        

  • Op 13 februari, 7 maart en 16 maart vinden van 10.00-12.00 uur IB-werkbijeenkomsten Kindkans plaats voor ParnasSys-scholen. Aanmelden voor 1 van deze bijeenkomsten kan door te mailen naar Hillechien Boel, of via de reeds toegestuurde link. De overleggen gaan door bij drie of meer deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten zal er vraaggericht gewerkt worden over datgene waarover IB'ers op dat moment vragen over hebben. Er is daarom geen vooraf bepaalde agenda.
  • Op de website vind je een Q & A over Kindkans.
IB'ers, let op: Op de site staan geüpdate versies van formulier 4 en 9 betreffende MDO/TLV's.

“Wij willen ouders in hun kracht zetten en steunen”

Profi Pendi in gesprek met Annemiek Noorlander, procesregisseur van Sociaal Team Vianen.

LANSbrekers over Thuiszitters
Op welke wettelijke basis mag de inspectie aan de samenwerkingsverbanden cijfers vragen omtrent het aantal thuiszitters?
Je leest het hier.

Namens de LANSbrekers,
Collegiaal Consultant Elma Snabilie, 
Marloes van Dijk van OEC De Evenaar en SBO-directeur Otto Daniëls.

Aankondiging miniconferentie 
Op woensdagmiddag 12 april organiseert Profi Pendi samen met De Kleine Prins Expertisecentrum een miniconferentie over het onderwijs aan leerlingen met een beperking of aan leerlingen die langdurig ziek zijn. Deze conferentie is onder meer bedoeld voor leerkrachten, Intern Begeleiders (IB'ers) en directeuren. Lees meer op de site van Profi Pendi.
Samen Samen Nieuwegein en observatiegroep Houten
Samen Samen Nieuwegein en observatiegroep Houten zijn voorzieningen die destijds overgenomen zijn uit de oude samenwerkingsverbanden. Omdat de schoolbesturen de ondersteuning zelf gaan organiseren en betalen, worden deze voorzieningen afgebouwd. Als alles netjes geregeld is, stoppen Samen Samen in Nieuwegein en observatiegroep Houten. Tot die tijd kunnen scholen van het samenwerkingsverband er nog gebruik van maken. De scholen krijgen van ons bericht als het definitief wordt afgesloten.
Abonneren op de nieuwsbrief? Dat doe je hier!
Copyright © Profi Pendi_2017* All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Profi Pendi · Dukatenburg 101 · Nieuwegein, Utrecht 3437 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp