Copy
In deze nieuwsbrief onder meer: een interview met Gonnie Boerma, directeur/bestuurder van SBO/OEC De Evenaar. Daarnaast onder meer info over de LANSbrekers en jeugdteam IJsselstein.
Bekijk deze mail in uw browser

 

Nieuwsbrief - november 2016


Voor je ligt de nieuwsbrief van november 2016 van samenwerkingsverband Profi Pendi. Bestemd voor alle ouders, personeel, bestuurders van de scholen voor primair en speciaal (basis)onderwijs, gemeenten en andere belangstellenden binnen Profi Pendi: de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

Expertise is beschikbaar

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds 1 van de 10 ambities, genoemd in het Ondersteuningsplan, onder de loep nemen.
Op de site ambitie 3 - Expertise is beschikbaar - door de ogen van Menke Assen, directeur van 't Schoolhuys en Beppie Vendrik van SBO-school De Wissel.

 
“Je bent welkom. Je kunt elk moment opnieuw beginnen” 
Vanaf 7.15 uur zijn de chauffeurs al in touw om kinderen naar SBO De Evenaar (onderdeel van het onderwijs expertisecentrum, OEC) te brengen. Ook na schooltijd is er nog volop bedrijvigheid in en om het OEC. Een omgeving waarin kennis gedeeld wordt, zowel binnen als buiten de muren van het gebouw. In gesprek met directeur/bestuurder Gonnie Boerma.
 
Klik hier voor meer info over de miniconferentie Hoogbegaafdheid.

Nieuws over Kindkans                             

  • Onlangs is de bewerkersovereenkomst van Kindkans met Dotcom ondertekend. De koppeling is eveneens gereed gemaakt. Dit betekent dat Dotcom-scholen vanaf nu ook de hulpvragen en TLV-aanvragen in Kindkans kunnen invoeren.
  • Op dinsdag 29 november vindt van 10.15-12.15 uur in de Voorhof in Vianen een IB-werkbijeenkomst Kindkans plaats voor Dotcom-scholen. Op donderdag 15 december vindt van 10.00-12.00 uur in de Beatrixschool Wijkersloot een IB-werkbijeenkomst Kindkans plaats voor ParnasSys-scholen. Aanmelden voor 1 van deze bijeenkomsten kan door te mailen naar Hillechien Boel.
  • Er is een thema nieuwsbrief over Kindkans verschenen voor IB'ers en CC'ers. Wil je deze nog eens nalezen? Klik hier.
  • Op de website vind je een Q & A over Kindkans.
Sinds augustus jl. dienen alle aanvragen via Kindkans te gebeuren. Loop je ergens tegenaan? Mail dan naar Hillechien Boel.
Leerlingen Allemaal Naar School
De overheid heeft de organisatie Gedragswerk de opdracht gegeven om samen met samenwerkingsverbanden 'thuiszitten' terug te dringen. Gedragswerk kwam als reactie hierop samen met een aantal andere organisaties met een nieuw initiatief; de LANSbrekers. Collegiaal Consultant Elma Snabilie, een van de LANSbreker namens Profi Pendi, vertelt ons meer hierover.
Profi Pendi in het kort
Heb je als IB'er of directeur 'Profi Pendi in het kort' al ontvangen?
Dit geplastificeerde overzicht op A3-formaat met de ambities en de route MDO zijn uitgereikt tijdens de IB-netwerken en zijn bedoeld voor IB'ers en directeuren.
Heb je deze nog niet ontvangen? Mail dan naar Hillechien Boel. Zij zal er dan voor zorgen dat deze alsnog naar je verstuurd wordt.
"Geen oerwoud meer, maar 1 loket waar mensen terecht kunnen"

Profi Pendi in gesprek met teamleider Astrid Gelmers en medewerker Paulien Wijchers van jeugdteam IJsselstein. Zij leggen uit wat het jeugdteam doet. 
Interessante links voor scholen
* Nieuwe definitie thuiszitters
* Handreiking Schoolverzuimadministratie
*
Vernieuwde site swv VO Zuid-Utrecht
Abonneren op de nieuwsbrief? Dat doe je hier!
Copyright © Profi Pendi_2016* All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Profi Pendi · Dukatenburg 101 · Nieuwegein, Utrecht 3437 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp