Copy
In deze nieuwsbrief onder meer: een interview met Jan van Etten en Harriette van den IJssel van SBO De Wenteltrap. Daarnaast info over Kindkans, aanvragen TLV's en meer.
Bekijk deze mail in uw browser

 

Nieuwsbrief - september 2016


Voor je ligt de nieuwsbrief van september 2016 van samenwerkingsverband Profi Pendi. Bestemd voor alle ouders, personeel, bestuurders van de scholen voor primair en speciaal (basis)onderwijs, gemeenten en andere belangstellenden binnen Profi Pendi: de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

Het Multi Disciplinair Overleg werkt

In de komende nieuwsbrieven zullen we steeds 1 van de 10 ambities, genoemd in het Ondersteuningsplan, onder de loep nemen.
Op de site ambitie 2 - Het Multi Disciplinair Overleg werkt - door de ogen van IB'ers Hetty Koopman en Joanne Durtler.

Hier lees je hoe de route MDO verloopt.
Profi Pendi heeft nu ook een facebookpagina - Like ons!
"Inzoomen op wat een kind wel kan!"
“We hadden in 2007 al een nadrukkelijke kijk op wat later Passend Onderwijs werd genoemd, toen we startten met ons ortho-pedagogisch-didactisch-centrum (OPDC)", aldus Jan van Etten, directeur van SBO De Wenteltrap in IJsselstein. "En we blijven ons ontwikkelen, denk aan beeldcoaching, waarbij we letterlijk en figuurlijk inzoomen op wat een kind wél kan.”

Profi Pendi in gesprek met Jan van Etten en Collegiaal Consultant Harriette van den IJssel.

Nieuws voor IB'ers over Kindkans                             

  • Op 25 oktober (van 13.00-15.00 uur) vindt een IB-Kindkans-werkbijeenkomst plaats op De Zonnewijzer in Houten. Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor IB'ers van scholen die onlangs zijn overgestapt op ParnasSys. Aanmelden kan door te e-mailen naar Hillechien Boel.
  • Op de website vind je een Q & A over Kindkans.
  • Sinds augustus jl. dienen alle aanvragen via Kindkans te gebeuren. Loop je ergens tegenaan? Mail dan naar Hillechien Boel.
Bewerkersovereenkomst Kindkans 
Verschillende geledingen (VDOD, PO- en VO-raad, Edu-K en Kennisnet) zijn in gesprek over goede afspraken rondom privacy. 
Daarom wordt nu onder regie van Edu-K, samen met bovenstaande geledingen, een nieuwe of aangepaste bewerkersovereenkomst opgesteld die in Nederland gebruikt gaat worden. Voorlopig werken we nog met het oude model dat wordt gesloten tussen Driestar-Educatief en de scholen.
Oproep IB'ers
Aan IB'ers doen we bij dezen de oproep of jullie wijzigingen willen doorgeven aan ons.

Ben je niet meer werkzaam als IB'er en neemt een collega deze taak over? Geef het door!
Ook vervangingen omtrent zwangerschapsverlof en ziekte horen wij graag. 


Deze wijzigingen mail je naar: Hannah Beudeker.
Aanvragen TLV's 
Profi Pendi vraagt aandacht voor het volgende: Wanneer een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) wordt aangevraagd, dien je rekening te houden met een verwerkingstijd van ongeveer twee weken. Indien er veel TLV's bij ons binnenkomen, is de verwerkingstijd langer. TLV's die voor het volgende schooljaar worden aangevraagd, dienen minimaal vier weken voor het einde van het schooljaar aangevraagd te worden.
Nieuw: De Kleine Prins Expertisecentrum 
Vanaf 1 juli heeft De Kleine Prins er een Expertisecentrum bij. De diensten van het Kenniscentrum, Ambulante Dienstverlening en schoollocatie De Hoogstraat gaan verder onder de naam De Kleine Prins Expertisecentrum.
In de nieuwsbrief lees je over het ontstaan hiervan en de kansen die dit biedt voor passend onderwijs op school. Henriëtte Dijkstra, directeur van De Kleine Prins Expertisecentrum, komt ook aan het woord. In de brochure staan de diensten van het Expertisecentrum op een rij.

Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE)
Leerlingen met epilepsie en aanverwante neurologische stoornissen kunnen, als er sprake is van schoolproblemen, rekenen op ondersteuning vanuit het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE). Lees het interview met onderwijskundig begeleider Carola Bol.

Interessante links voor scholen
* Jaarplanning 2016-2017 Profi Pendi
* Miniconferentie hoogbegaafdheid

* Geef kinderen de juiste complimenten

In de volgende nieuwsbrief...

* Onder meer informatie over de LANSbrekers. Het is interessant om vast een kijkje te nemen op hun website. Ook dit filmpje van Gedragswerk, de organisatie die passend onderwijs beoogt voor iedereen, zonder thuiszitters, is het bekijken waard.
Aandacht voor: Het privacyreglement en de School Ondersteuningsprofielen op het kaartje Dekkend netwerk.
Abonneren op de nieuwsbrief? Dat doe je hier!
Copyright © Profi Pendi_2016* All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Profi Pendi · Dukatenburg 101 · Nieuwegein, Utrecht 3437 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp