Copy
OffshoreVäst nyhetsbrev december
Öppna nyhetsbrevet i din webbläsare
Årets sista nyhetsbrev och en återblick!

Jul och årsavslut närmar sig och mycket skall hinnas med innan vi kan fira helg. När vi blickar tillbaka på året som gått har det hänt en hel del.

Inom konsortiet har vi initierat flera samarbetsprojekt, påbörjat etableringen av testsites och fått ett ökat intresse från internationella samarbeten, förutom EU-länder har vi besökts av delegationer från Kina och Brasilien. Vi har inspirerats på konsortiemöten och belyst potentiella utvecklingsområden, allt från ”big data” till nya stålkvaliteter och sjöpungar.

Tillsammans har vi goda möjligheter att påverka den nationella arenan, inte minst genom vår medverkan i utvecklingen av strategiska innovationsagendor. Vid årskonferensen medverkade Regeringens samordnare för fossilfritt Sverige, Svante Axelsson, och han hade bland annat budskapet: ”Vi behöver prata mer om möjligheter och mindre om hotbilder om människor ska hänga på.” Tänkvärda ord inför vårt fortsatta arbete 2017.

Något annat som skett i år är att vi har fått en ökad närvaro i digitala kanaler. Förutom kommunikation på LinkedIN och Twitter har vi fått en ny hemsida, oceanenergy-sweden.se, och förnyat offshorevästs hemsida som dessutom delats upp i en svensk och en engelsk.

I årets sista nyhetsbrev lägger vi ett särskilt fokus på vindenergi där det just nu händer en hel del. Dessutom bjuder vi på en helt ny del från artikelserien "Vi är OffshoreVäst", där konsortiets medlemmar står i fokus. Det blir ett måste att läsa för alla som vill lära sig mer om våra olika kompetenser, utmaningar och möjligheter.

Avslutningsvis vill vi från hela processledningsteamet önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt OffshoreÅr. 

Vi ser tillsammans fram emot ett 2017 fyllt av nya möjligheter!

Processledningsteamet genom
Erik Bunis,
Processledare OffshoreVäst

Vi är OffshoreVäst

Lär känna Hexicon i den senaste delen av vår artikelserie som drog igång under november. Läs mer

Vindkraftsnyheter

Det händer mycket på vindsidan just nu. Vill du veta mer kan du läsa det senaste nyhetsbrevet här eller också besöka vår hemsida: http://vindenergitillhavs.se.

Samarbete med Skånsk vindkraftsakademi

Som ett led i att jobba vidare med vår strategiska innovationsagenda har ett samarbete med Skånsk vindkraftsakademi inletts.
Läs mer


Konsortiemöte våren 2017

Vi håller just nu på att planera inför nästa år där vi bland annat hoppas på intressanta konsortiemöten. Har du en idé eller ett område du gärna vill att vi diskuterar? Hör av dig till Erik Bunis!


Är du intresserad av exjobb?

Chalmers kommer i januari att annonsera vilka exjobb som är aktuella och som kan leda till en förstudie. Mer information kommer att komma från oss men hör gärna av dig till vår WP-ledare Martin Schroder på Chalmers för mer information.

En tidig julklapp -
Handbook of Ocean wave energy

Chalmers har tillsammans med ett par andra tagit fram en handbok för vågenergi till havs. Du kan kostnadsfritt ladda ner den i digitalt format via: http://www.springer.com/us/book/9783319398884

Kommande event


Konsortiemöte - mars (preliminärt)

Mer information kommer inom kort under kalendarium

Förenkla dina norska subsea-affärer - 9 mars

Mer information kommer inom kort under kalendarium
Missa inte våra kommande evenemang, gå in på OffshoreVäst för mer information.
Twitter
LinkedIn
OffshoreVäst arbetar för att stärka och utveckla svensk industri inom offshoresegmentet. Genom samarbete vill OffshoreVäst bidra till nya innovationer, efterfrågad och spetsig forskning, samordning av testbäddar, demoanläggningar m.m.

OffshoreVäst ägs av ett konsortium av engagerade företag, universitet, institut och myndigheter vilka bidrar med ekonomiska och andra insatser. Västra Götalandsregionen bidrar med delfinansiering.
Copyright © 2016 OffshoreVäst, All rights reserved.
 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp