Copy
Speel en ontdek - januari 2016

Terugblik op het thema:

"Wij versieren de kerstboom"


‘Boom versieren tiere liere liere, boom versieren doe maar mee!’
 
Alle kinderen hebben meegeholpen om de mooiste kerstbomen te maken. Eerst maar eens begonnen met de grote bomen versieren in de groep. Alle lampjes, slingers, ballen en andere mooie versiering hebben we erin gehangen en natuurlijk niet te vergeten de piek! 

      

Maar dit vonden we nog niet genoeg dus hebben we zelf ook nog mooie versiering geknutseld. Ook hebben we nog kleine bomen gemaakt. Kerstbomen van papier waar we de mooiste slingers en kerstballen op konden plakken. En bomen van wc-rolletjes met heel veel glitter. 
 
                 
Naast al dit versieren, hebben we ook veel boekjes gelezen. Boekjes over de verhalen van Muis, over Karel en natuurlijk Dikkie Dik. Dit was vooral heel gezellig bij de kerstboom met de lampen uit en de kerstlichtjes aan. Samen kerstliedjes zingen maakte het nog eens extra fijn!
Ook lekker smullen hoort bij kerstmis, dus dat hebben we ook niet over geslagen! Een mooie fruitspies met een kaasster er bovenop en een gezellige kerstlunch met broodjes en chocolademelk! Mmm…
 
Maar wat gaat deze gezellige tijd toch altijd snel voorbij! Na nog mooie vuurwerkpijlen van verf en glitters en een lekkere ‘champagne’ proosten wij op een gelukkig en speelrijk 2016!!!
 
       

Kikker en de Sneeuwman.


Maandag 4 januari gaan we starten met het thema "Kikker en de Sneeuwman". 
Tijdens dit thema gaan we ontdekken wat de winter betekent en wat sneeuw is. Omdat het buiten nog niet sneeuwt gaan we binnen sneeuw maken met scheerschuim en maïzena.
We leren wat schaatsen zijn en gaan oefenen om “net alsof” te schaatsen. Ook gaan we kijken wat je aan kunt trekken als het koud is buiten. Worden het wanten, een sjaal, een t-shirt of een trui, een muts of toch iets anders? 

      

We hebben al een sneeuwman gemaakt en met onze zelf geknutselde sneeuwballen gooien we heel veel punten in de sneeuwman (bovenstaande foto's). verder gaan we voelen welke materialen warm en koud zijn. Zo komen we erachter dat de ijsblokjes heel koud zijn en ontdekken we dat ze smelten door de warmte. Ook gaan we de ijsblokjes tellen en gaan we materialen sorteren van groot naar klein en op kleur.
We gaan weer van alles knutselen, zoals schaatsen, een sneeuwman en kikker.
Natuurlijk gaan we ook weer verschillende winterboekjes lezen. Het boekje kikker en de sneeuwman staat centraal.  

 

    
 
                     schrijf je uit voor deze mail  | info@madeliefkindercentrum.nl
madeliefkindercentrum.nl  |  © 2016