Copy
Speel en ontdek - november 2015.

Herfst in het Kabouterbos

Met veel plezier kijken we terug naar het thema “Herfst in het Kabouterbos”

Het was weer gezellig bij Madelief! Het thema "herfst in het kabouterbos" gaf de groepen de mooiste kleuren herfstkleuren. Tijdens dit thema zijn we er veel op uit geweest. Lekker wandelen in de mooi gekleurde bossen die rondom Madelief zijn gelegen.
We hebben genoten van het mooie herfstweer, heel veel nieuwe dingen ontdekt en van alles verzameld. Wat een schatten zijn er te vinden! Dennenappels, eikels, kastanjes en de mooiste blaadjes. Ook gingen we op zoek naar kabouterhuisjes….... en... die hebben we gevonden! Van de gevonden schatten uit het bos hebben we onze thematafel ingericht.

     

Met de allerkleinsten hebben we eikeltjes, dennenappels en herfstblaadjes tussen het  scheerschuim gezocht. Dat voelde gek! En we hebben geknutseld. Zo zijn er stekelige egels gemaakt, nuttige parapluutjes, mooie gekleurde herfstbomen, enge spinnen en natuurlijk grappige kabouters van takken uit het bos en vliegenzwammen met hele mooie witte stippen.

   

In onze leeshoeken hebben we genoten van de verhalen over Anna, Jules, Karel en Kabouter Plop. Op de liedjes van Kabouter Plop hebben we hele leuke dansjes gedaan. Dat was voor alle kinderen erg leuk en we hebben allerlei nieuwe danspasjes geleerd! Ten slotte, niet te vergeten, alle nieuwe liedjes en spelletjes over kabouters, dat was heel gezellig!

   

Maandag 16 november starten we met een nieuw thema;


  "Feest vieren met Sint & Piet" 
 

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas met zijn Pieten weer naar Nederland. Bij Madelief hebben we een uitnodiging van Sinterklaas gekregen om het verjaardagsfeest van Piet mee te vieren. We maken er met z’n allen 3 leuke feestweken van.......

 

Spelactiviteiten:

We gaan over daken lopen, met de cadeautjes balancerend in onze hand. Natuurlijk moeten we deze cadeautjes eerst mooi inpakken voor we ze in de schoorsteen kunnen gooien.

Constructieve en beeldende activiteiten:

Voor de verjaardag van Piet maken we mooie feestslingers die we op gaan hangen in de groepen en we zorgen voor een mooi versierde verjaardagsstoel zodat Piet zich echt jarig voelt. Bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeautjes, deze zullen we samen voor Piet gaan maken. En natuurlijk mogen de pepernoten en de taart bij Piet z'n verjaardag niet ontbreken.

 

Gespreksactiviteiten:

Uiteraard gaan we het uitgebreid hebben over jarig zijn. Wat hoort er allemaal bij feest vieren? We gaan veel boekjes lezen en liedjes zingen over Sint en Piet. Lees- en schrijfactiviteiten: Wie jarig is krijgt post. Dus gaan we Piet een kaartje sturen. We maken allemaal een leuke verjaardagskaart voor hem.

 

Reken en wiskundige activiteiten:

Natuurlijk moeten we wel opletten hoeveel cadeautjes we in de schoorsteen stoppen. En of ze er wel doorheen passen, of ze niet te groot of misschien te klein zijn. Te dik of te dun…? Dus zoals jullie lezen, hebben wij 3 hele feestelijke weken voor de boeg!

   
 
madeliefkindercentrum.nl  |  © 2015