Copy
Lees hier het laatste nieuws rondom DemenTalent Hoorn.
Lees online

Intro

Het nieuwe jaar is volop in beweging we zijn alweer eind  januari  en hebben alle activiteiten weer opgestart.
Voorlichting aan VMBO 3 leerlingen

Recente activiteiten

In  november en december  afgelopen jaar zijn Jur en Chris actief geweest met voorlichting geven op de scholen in de VMBO 3e klassen
  • bij het Martinuscollege 
  • en  op het d’Ampte. 
De leerlingen kregen ter voorbereiding op hun stage in de gezondheidszorg uitleg  over dementie van  Addy de  Mooij van Geriant. Chris en Jur vertelden de leerlingen hoe zij het hebben van dementie ervaren. Het was heel mooi om te zien hoe geïnteresseerd de leerlingen waren en welke vragen zij stelden. Sommige van hen hadden in  familiekring al  persoonlijke ervaring  met dementie. Anderen  hadden een beeld dat iemand met dementie, super oud is, slecht ter  been en eigenlijk  compleet de weg kwijt is.  Zij waren zeer verrast te zien dat wanneer je dementie hebt je nog prima kunt verwoorden, dat je soms in herhaling valt, echter dat er nog van alles mogelijk is. Bijvoorbeeld vrijwilliger worden via DemenTalent en een hobby uitoefenen.

Het waren zeer geslaagde voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij de  leerlingen een ander en meer reëel  beeld hebben gekregen van wat dementie is en dat het niet direct het einde van een zinvol bestaan hoeft te zijn. We zullen deze voorlichtingsbijeenkomsten samen met Geriant blijven geven gedurende dit jaar.

Dag van bewegen

Samen met Wering Steunpunt, WonenPlus, Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland en Ruimte voor Respijt waren we aanwezig op de beurs bewegen voor ouderen. Hier werden we uitgedaagd door Olga Commandeur om met zijn allen mee te doen aan een fitness les.  Wij konden niet achterblijven, vele ouderen waren nog superlenig en konden prima meekomen.  Natuurlijk hebben we uitleg kunnen geven over DemenTalent, waar we wel enige schroom ontdekten bij de mensen die langs kwamen. Het taboe op dementie speelt  nog een grote rol.

Vrijwilligers bij DemenTalent

Het  aantal aangemelde  vrijwilligers met dementie  is toegenomen, via Geriant worden meer mensen aangemeld en ook gaan we   bijvoorbeeld samen een eerste gesprek  in.  Op dit moment zijn er  9 mensen ingeschreven bij DemenTalent inclusief Jur en Chris en  drie mensen  denken er over na of komen nog op gesprek. Eén  heer  is gestart bij Always Forward voor  eenmaal per week, hij  verricht daar facilitair werk en heeft het naar zijn zin. Het koffiemoment met alle andere vrijwilligers is gezellig en heeft een sociale functie.  
Een andere heer gaat starten bij HSV Sport  en wordt vrijwilliger in de kantine, een heer is op gesprek geweest in wijkcentrum Grote Waal en gaat w.s.  de beheerder ondersteunen met allerlei klussen.

Acties komende periode

We gaan we weer allerlei organisaties benaderen om hen te informeren over DemenTalent en  hen naar mogelijke vrijwilligersplekken te vragen. Zodat  de vrijwilligers die zich aanmelden meer keus hebben.
Copyright © 2017 MEE & de Wering (West-Friesland), All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp