Copy

Maart 2016

                        View this email in your browser 

Handbalvrienden,
 
Nog even en dan is het zover: de 25e editie van de Jupiter Cup en ook nog eens in het jaar dat onze handbalvereniging 40 jaar bestaat. Een feestelijke gebeurtenis waar iedereen weer reikhalzend naar uitkijkt. We gaan er dit jaar een extra feestelijk tintje aan geven zodat deze Jupiter Cup nog lang in ons geheugen blijft en we er nog lang over praten. Zo denk ik nu ook terug aan toen dit alles begon.

Tjalling Alkema, Pieter Plantenga en ondergetekende hebben 26 jaar geleden samen met Eurosportring de eerste verkenning gedaan en kort daarna de eerste Jupiter Cup georganiseerd. Eerst vrij bescheiden met zo’n 300 deelnemers en ook toen al met feestavonden in het RK gebouw en later Don Pedro. Nu staat het toernooi als een huis en blijkt de organisatie alle veranderingen te kunnen weerstaan en dat al 25 jaar in verschillende samenstellingen. Wat opvalt is dat Johan en Nellie Deelstra hier al 14 jaar deel van uitmaken. Het is voor hen de laatste keer dat ze de Jupiter Cup mede organiseren. Heel bijzonder dat zij zo lang en met zoveel passie hebben gestreden voor de Jupiter Cup! Hiervoor gaat mijn dank speciaal uit naar Johan en Nellie.

Wij wensen iedereen die deelneemt en bijdraagt aan de organisatie, de sponsors, de vrijwilligers, toeschouwers, scheidsrechters, de medewerkers van de sporthal en de kantine en alle andere vrijwilligers een fantastisch handbalfeest toe. Wij nodigen iedereen uit om op alle evenementen van het toernooi aanwezig te zijn met spectaculaire finales op zondag een spetterende prijsuitreiking met de Sternse Slotlanders en sterkste man Wout Zijlstra die de prijzen uitreikt. Ga voor meer informatie over het toernooi naar de website van de Jupiter Cup.
 
Namens het bestuur,

Tjeerd van der Meulen
Voorzitter Jupiter'76

THUISAGENDA

20/3
11:00 Heren C

25/3
Openingsfeest Jupiter Cup

26/3
08:00 Jupiter Cup
Tropical Party

27/3
08:00 Jupiter Cup
17:00 Finales
Final party!

3/4
10:30 D-jeugd
11:15 Dames S
12:25 Heren S

5/4

20:00 Dames M
21:00 Heren M

10/4
10:30 Heren C

19/4
20:30 Dames M

 

JUPITER CUP 2016

Het is bijna zover! De 25e editie van de Jupiter Cup gaat bijna van start. De laatste voorbereidingen worden getroffen om weer een fantastisch toernooi neer te zetten. Trots kan er worden verteld dat er meerdere verenigingen uit Duitsland deelnemen en een vereniging uit België en Frankrijk. Het internationale karakter van de Jupiter Cup is dus nog steeds aanwezig!

Aan alles dit jaar zit een extra feestelijk tintje. Voor alle deelnemers is er een verrassing, een bekende Nederlander verzorgt de muzikale prijsuitreiking en om de Jupiter Cup knallend af te sluiten is er een dweilorkest dat de kantine in de Trije op zijn kop zal zetten!

Het wedstrijdprogramma is
hier te vinden. Komt u allen de teams van Jupiter '76 aanmoedigen?
JUPITER CUP: DE ORGANISATIE

De 25e editie van het toernooi is een mooie gelegenheid om de organisatie van de Jupiter Cup in de schijnwerpers te zetten. Het is ieder jaar weer een grote uitdaging om een succesvol evenement te organiseren. Toch lukt het de organisatie iedere keer weer!
 
Jan Bijlsma is de voorzitter en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden goed verlopen. Tevens zorgt Jan voor het wedstrijdschema. Rene Beeksma zorgt ervoor dat een groot deel van de 400 gasten kan overnachten in de sporthal en scholen. Voor de overnachtende gasten staat er iedere ochtend een ontbijt klaar en ’s avonds een heerlijk maal. Dit wordt altijd tot in de puntjes verzorgd door Arnold Beeksma. Johan Deelstra is degene die ervoor zorgt dat de handballers naast de wedstrijden kunnen ontspannen. Op vrijdagavond het openingsfeest in kantine de Trije, een Tropical party op zaterdag in zwembad Bloemketerp en een slotfeest op de zondag wederom in kantine de Trije. 
 
Yvonne van Wier zorgt ervoor dat alles rondom de financiën goed verloopt. Tevens verzorgt zij het programmaboekje van het toernooi. Nellie Deelstra onderhoudt het contact met alle verenigingen en scheidsrechters. Een zeer uitdagende taak, omdat er ook teams uit het buitenland komen. Hoe dichterbij het toernooi komt, hoe meer vragen Nellie krijgt die allemaal zo snel mogelijk beantwoord moeten worden. Tijdens de wedstrijden is het heel belangrijk dat er een wedstrijdsecretariaat is dat alle standen noteert, alle vragen kan beantwoorden en eventuele problemen probeert op te lossen. Samen met Anky Bijlsma en Katy Wetting doet Nellie dit al vele jaren en met veel plezier.
 
Natuurlijk kan het toernooi niet plaatsvinden zonder hulp van vele vrijwilligers en de ondersteuning van sponsoren. Allen ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van de 25e editie van de Jupiter Cup.
RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE. STEM OP ONZE CLUB!
 
Jupiter doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland kunnen tussen woensdag 6 en vrijdag 15 april stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Hoe meer stemmen een club krijgt, hoe hoger de bijdrage. Het is voor Jupiter belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor het Jubileumjaar. Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden helpen bij het realiseren van dit doel, door op ons te stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. U steunt ons toch ook? 

Klik hier voor meer informatie.

FRANEKER SCHOOLHANDBALTOERNOOI: KLEYENBURG DUBBELE WINST

Dinsdag 15 maart werd weer het jaarlijkse Franeker schoolhandbaltoernooi gehouden. Stichting Radius was de organisator en had Jupiter'76 traditiegetrouw gevraagd voor scheidsrechters. Bij de meisjes deden 10 teams mee en bij de jongens 9 teams van 7 verschillende scholen. De ochtend stond in het teken van de voorrondes en halve finales. Rond 14 uur begonnen de beide finales onder luide aanmoedigingen van het publiek. Bij de meisjes trok na een spannende strijd Kleyenburg aan het langste eind: zij wonnen met 3-1. Op het andere veld bij de jongens werd vaker gescoord en ook hier was Kleyenburg de sterkste, zij wonnen met 6-2. Dus een dubbele overwinning voor de Kleyenburg, waardoor zowel de jongens als meisjes mee mogen doen aan het Fries schoolhandbalkampioenschap in Leeuwarden.

GESLAAGDE HANDBALMASTERZ PUBQUIZ!
 
Op zondag 21 februari organiseerde Jupiter'76 een Pubquiz over het handbalreglement. Maar liefst alle teams waren vertegenwoordigd en streden om de titel 'Handbalmasterz'. Maar dit viel nog niet mee. De deelnemers kregen 30 lastige meerkeuze vragen voorgelegd uit verschillende categorieën. Uiteindelijk waren er twee winnaars met beide slechts 1 fout. Rianne Wijbenga van het dames senioren team en Jeroen Salverda van de heren midweek gingen naar huis met de vette prijzen!
 

VOORUITBLIK

Koekactie:

Op dinsdag 5 en woensdag 6 april zal weer de jaarlijkse koekactie plaatsvinden. Trainingen op die dag komen te vervallen en zijn we met de hele vereniging actief om koeken te verkopen.

Clinic:
Zondag 17 april komt Humprey Terpstra een clinic aan de Jupiter jeugdleden geven. Het eerste deel van de clinic is besteed aan de E- en D-jeugd en na de pauze zijn de jongens C en dames B-jeugd aan de beurt. Het belooft een zeer interessante en leerzame clinic te worden dus wees erbij!

Mixtoernooi:
Zondag 23 april mixen we weer met ouders, partners, broertjes en zusjes en spelen we verschillende wedstrijden met en tegen elkaar. Iedereen is welkom en kan zich opgeven. De opbrengst van het toernooi gaat dit jaar naar de jubileumcommissie. U bent van harte uitgenodigd!

Trainingsweekend:
Ook in 2016 wordt er weer een trainingsweekend georganiseerd ter voorbereiding op het nieuwe handbalseizoen. Hierover zijn de eerste feiten al bekend: 23 t/m 25 september in Appelscha. De commissie is druk bezig met het programma en de randzaken. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar technischezakenjupiter76@hotmail.nl


Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina Handbalvereniging Jupiter'76!

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 HV Jupiter '76, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp