Copy

Januari 2016

       View this email in your browser

Vrienden van HV Jupiter’76,
 
Het is bijna eind januari in 2016 en de tweede helft van de competitie is alweer begonnen. Het jaar 2016 betekent dat 40 jaar geleden Jupiter'76 is opgericht. Een jubileum dat wij dit jaar uitgebreid willen vieren. Zo zijn we dit jaar op 3 januari begonnen met een nieuwjaarsreceptie in het café de Franequer Loskop. Deze receptie werd goed bezocht en was een gezellige kick-off voor het Jubileumjaar. Er staan dit jaar veel extra activiteiten gepland. Naast de Jupiter Cup, waar ook extra aandacht zal zijn voor het Jubileumjaar en natuurlijk het feit dat we de 25e editie van dit fantastische evenement beleven, staat er op 21 mei een sportevenement met meerdere verenigingen uit Franeker, een mixtoernooi en een fantastische feestdag op 17 december gepland. Kortom, het belooft een fantastisch jaar te worden!

Naast het jubileum moeten we zeker kijken naar de prestaties van onze teams. Bij elk team wordt vooruitgang geboekt. Het spelniveau is over de gehele linie gestegen. Een aantal teams strijdt mee om de bovenste plaatsen in de competitie. Misschien kunnen we aan het eind van de competitie zelfs een kampioenschap vieren.

Veel succes in de komende weken en tot ziens in de sporthal!


Namens het bestuur,
 
Tjeerd van der Meulen

THUISAGENDA

24/1
10:30 D-jeugd
11:15 Heren C
12:15 Dames B
13:15 Heren S

26/1
20:30 Dames M

31/1
10:30 E-jeugd

14/2
10:30 Heren C
11:30 Dames S

16/2
20:30 Heren M

21/2
10:30 E-jeugd
11:20 Dames B

6/3
10:30 Heren C

SCHEIDSRECHTERS

Binnen de vereniging is er een vast clubje scheidsrechters dat de thuiswedstrijden van onze teams fluit. Gericht op de toekomst, en om een eerlijke verdeling aan te houden, willen we het aantal scheidsrechters binnen de club vergroten.

Dit wordt via twee routes vorm gegeven. In het nieuwe jaar zullen de senioren teams en de dames B-jeugd in teamverband worden uitgenodigd om te oefenen met de cursus Handbalmasterz. Dit oefenen kan via 
www.handbalmasterz.nl. Deze cursus gaat over de kennis van handbalregels en is tegenwoordig verplicht om vanaf de A-jeugd te mogen handballen. Alle spelers kunnen op deze website onbeperkt kijken, lezen en oefenen om (als je denkt voldoende kennis te hebben) de eindtoets te kunnen maken. Ons advies: neem alvast eens een kijkje op de site.

Daarnaast zal geïnventariseerd worden welke leden het leuk lijkt om eens een (jeugd)wedstrijd te fluiten. Er is eerder aangegeven dat er wel geïnteresseerden zijn binnen de vereniging, maar dat zij hier dan graag in geschoold willen worden. Wij hebben Johannes Bronger bereid gevonden om de regels uit te leggen en in de zaal de geïnteresseerden te laten oefenen met fluiten. Via de mail ontvangen jullie binnenkort meer informatie over beide onderwerpen.

Weet je nog andere scheidsrechters of potentiële scheidsrechters die ook mee willen doen aan de cursus? Laat dit dan aan ons weten!

HET 40 JARIG JUBILEUM

Ons Jubileumjaar is inmiddels gestart met de nieuwjaarsborrel en deze was naar onze mening erg geslaagd. Wij gaan nu verder met het uitwerken en regelen van alle andere jubileumactiviteiten.
 
In de vorige nieuwsbrief vertelden wij dat wij op verschillende data korte wedstrijden wilden organiseren met andere sportverenigingen in Franeker. Maar dit is organisatorisch heel erg lastig en daarom hebben we besloten om dit op één dag te doen, namelijk op 21 of 22 mei. Dit is nog afhankelijk van wanneer de andere verenigingen beschikbaar zijn.

Ook alle andere activiteiten beginnen steeds vastere vorm te krijgen. Eerst hebben we op 26 en 27 maart de Jupiter Cup, dit jaar voor de 25e keer en dus ook met een extra feestelijk tintje. Dan volgt op 23 april het Mixtoernooi, wat er ongeveer hetzelfde uit zal zien als vorige jaren en uiteraard de afsluitende feestavond op 17 december, welke zal worden gehouden in Grand Café De Doelen. Meer over deze activiteiten in de volgende nieuwsbrief.

Zet deze data vast in jullie agenda want dit beloven erg leuke dagen te worden! Bovendien worden jullie uitgebreid geïnformeerd over deze activiteiten en evenementen via Sportlinked, dus houd deze mails goed in de gaten!

Last but not least: Bezoek en Like ook onze Facebook pagina 40 jarig Jubileum Handbalvereniging Jupiter ’76. Hier worden regelmatig oude foto’s op gezet en daarnaast wordt er nieuws geplaatst over alle jubileum-activiteiten.
 
De Jubileumcommissie


Martijn de Ruiter, die vanaf het begin van het seizoen de dames senioren trainde, het seizoen niet kan afmaken? Zijn werk en eigen handbalactiviteiten nemen te veel tijd in beslag waardoor hij heeft moeten besluiten te stoppen. Wij bedanken Martijn voor zijn tijd en inzet! Zijn vervanger is inmiddels bekend: de trainingen worden nu verzorgd door Maarten Jansen.

We weer aan aantal nieuwe leden hebben bij de jeugd? Bij de jongens C, gemengde D, F jeugd en de Mini's dienen zich weer nieuwe talenten aan. Bij deze heten we jullie van harte welkom!

We door jullie hulp en inzet een mooie bijdrage hebben geleverd aan het meedoen aan de Grote Clubactie? Hierdoor kunnen wij handbaltrainingen en wedstrijden blijven aanbieden. Onze dank hiervoor is groot!

Het Nederlandse Damesteam op 9 maart een EK kwalificatiewedstrijd speelt tegen het Spaanse team? Na een zilveren medaille op het WK hopen wij dat ze dit niveau kunnen doorzetten!
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 HV Jupiter '76, All rights reserved.