Copy
Nieuwsbrief 5, september 2016

Welkom

Emmers en potten vol verf, duizenden schroeven, honderden latten, vele gipsplaten, rollen behang, zakken fix en finish, meeeeeeeters elektradraden en nog veel meer. De afgelopen maanden is er weer heel wat het huis in gegaan. Er is geschroefd, geplamuurd, geschuurd, geschilderd en behangen. Er zijn draden getrokken en leidingen gelegd. Er zijn wanden gegipst, geschilderd en behangen. Er is... er is heel veel gedaan.
Het is de hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief om u op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen van het huis aan Dorpsstraat 35. Fijn dat u de tijd neemt deze brief te lezen!

De verbouwing

In de afgelopen tijd is enorm veel werk verzet. Eerst was er heel veel werk dat nu onzichtbaar is: leidingen en elektradraden zijn aangelegd en getrokken. Het was een enorme klus en al het werk is daarna verstopt achter de wanden, maar o zo belangrijk.
Daarna zijn de wanden gesloten met houten platen en vervolgens met gips. Ondertussen is hard gewerkt aan het maken van nieuwe kozijnen. Het was eerst niet de bedoeling alle kozijnen te vervangen, maar -zoals op de foto zichtbaar- dit bleek toch hard nodig te zijn. Inmiddels zijn deze kozijnen geplaatst en konden ook de wanden aan de voorzijde van het huis dicht. Het is nu wachten op de ramen, zodat ook het plastic in de nieuwe kozijnen verwijdert kan worden.
Met het sluiten van de wanden kon een deel van de afwerking beginnen: gipsen, stucen, schuren, behangen en schilderen. Bij de laatste dingen bleken Guusje en Cathrien onmisbare steunen. Ze werken hard mee aan het huis momenteel.
Naast de badkamer is ook een kleine ruimte met een wastafel om filevorming te voorkomen in een huis waar ooit met 9 mensen gewoond zal worden. Robert en Rob namen het plaatsen van de wastafel en het tegelen voor hun rekening. Het was fijn dat ook zij hun steentje bijdroegen!
Deze week moeten de twee bovenverdiepingen klaar zijn, zodat de familie Van Cadsand het huis alvast kan gaan betrekken. De zolderkamers -waar David en Luc zullen gaan slapen- zijn voorzien van vloerbedekking en kunnen ingericht worden. De kamers op de eerste verdieping worden deze week voorzien van laminaat en dan kunnen ook deze worden ingericht. 
De laastste dingen die op het programma staan voor deze fase zijn het tegelen en inrichten van de badkamer (bad, wastafel, toilet e.d. plaatsen), het plaatsen van de zoldertrap en alle stopcontacten afwerken. 
Bedankt

In een periode dat de moed ons in de schoenen leek te zinken, kwam Jos, een oom van Daniëlle en bood zijn hulp aan. In een jaar tijd heeft hij heel veel van zijn vrije tijd in het huis gestoken en enorm veel werk verzet. Inmiddels is hem dat teveel geworden en heeft hij besloten te stoppen met het klussen. We zijn hem enorm dankbaar voor al het werk dat hij verzet heeft! Bedankt, Jos!
 Sponsors

Dorpsgenoot Sylvia bracht ons op het idee om bedrijven te vragen naar restmaterialen. Zelf bracht ze ook als heel wat restmaterialen binnen waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Het idee hebben we omgezet in daden en zo kwam het dat we bij de Gamma in Goes een winkelwagen vol spullen konden ophalen. Vooral met de vele blikken verf zijn we enorm geholpen.

Logus Goes heeft al eerder volop geholpen en is een waardevolle sponsor voor ons. Voor de badkamer -en de kleine wasgelegenheid- hebben we prachtige tegels voor de wanden en vloeren gekregen. 
Donateurs

Wat zijn we ontzettend dankbaar voor hen die ons werk financieel steunen! Iemand vertelde dat haar bijdrage maar een kleine druppel was, maar als die druppels samen geven ons een warme douche. Het is mooi om te merken dat er mensen zijn die geloven in onze droom en dit omzetten in een financiële ondersteuning.
Het liefst zouden we iedere donateur persoonlijk bedanken, maar we weten nog niet zo goed hoe. Via de bank is alleen een naam bekend en heb je nog geen (mail)adres om een bedankje te sturen. Binnen het bestuur hebben alleen voorzitter Dinie en penningmeester Emiel zicht op de rekening. Hiervoor is bewust gekozen, omdat Corné en Daniëlle in het huis zullen gaan wonen waar op dit moment het grootste deel van het geld van de stichting heen gaat. Het bedrag dat door de stichting betaald wordt is een fractie van wat Corné en Daniëlle zelf bijdragen. Om iedere vorm van belangenverstrengeling te voorkomen is er voor dze constructie gekozen. Dit terwijl de meeste donateurs bekenden van Corné en Daniëlle zijn en zij dus bij de namen adressen zouden kunnen zoeken. We zullen ons als bestuur er binnenkort op bezinnen of Corné en Daniëlle deels inzicht gaan krijgen door de namen te krijgen van gevers en zo de gevers persoonlijk te kunnen bedanken.
In de tussentijd: heeft u gegeven: heel veel dank! 
Het huis van de familie Van Cadsand aan de Prinses Beatrixweg is verkocht en dat betekent zoals u eerder las in deze brief dat ze gaan verhuizen naar de Dorpsstraat. Op 15 september a.s. passeert de akte bij de notaris en dus hoopt de familie op 13 september, volgende week dus al, helemaal over te gaan. David zal nog even mee verhuizen, maar 15 september is ook voor hem een belangrijke dag. David krijgt die dag de sleutel van zijn eigen huis en zal in de weken erna gaan verhuizen.
Vanaf 13 september is het adres van de familie Van Cadsand én van Stichting Het Kompas/ Baruch as I am: Dorpsstraat 35 4424 CV Wemeldinge.

Mocht u in de komende week nog een uurtje tijd hebben om ergens bij te helpen: alle hulp is welkom!!!


Zoals eerder aangegeven willen we op 23 september een fund raising diner houden in De Vroone in Kapelle. We zijn erg blij met de sponsoring van AH Kapelle en van Boerderijwinkel in 't Anker en van de enthousiaste medewerking van de beheerders van De Vroone: Valentijn en José en natuurlijk met het enthousiasme van kok Rico.
Nu is het wachten op u. Komt u ook een gezellige avond lekker eten en onze droom daarmee ondersteunen? 
Aanmelden graag uiterlijk op 17 september.

ps. Nieuwsgierig naar het menu. Dit zal in de komende dagen op de website geplaatst gaan worden.
ps2. Heeft u een allergie of bent u vegatariër en wilt u wel graag komen eten? Laat het ons weten!
Dorpsstraat 35
4424 CV Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 

 
 
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan op onderstaande link.
 unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Kompas/ Baruch as I am · Pr. Beatrixweg 3, · Wemeldinge, 4424 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp