Copy
Nieuwsbrief 7, september 2017

Welkom

Kattenstaarten, visvinnen, kippenveren en meer tuinperikelen.
Ramen, deuren, latjes en meer verbouwingszaken.
Gemeente, CJG, Juvent en meer instanties.
Laatste loodjes, fietsvakantie, brugpiepers en meer gezinszaken.
We zijn blij dat u de moeite neemt te lezen over alle zaken waar we ons de afgelopen maanden mee bezig hebben gehouden.

De verbouwing

In de vorige nieuwsbrief vertelden we dat de eerste twee kozijnen vervangen waren in de voorgevel en dat binnenkort de rest gedaan zou worden. Als eerst was de middelste voordeur aan de beurt en dat viel mee! Er werd een nieuw kozijn geplaatst en de oude winkeldeur pasten we aan en lapten we op, zodat er in het kozijn ook een deur geplaatst kon worden. Een deur die nooit open kan, omdat erachter een wand staat, maar die wel voldoet aan de eisen van de welstandscommissie i.v.m. het beschermd dorpszicht. 
Hierna kwam de klus die we het meest vreesden: het vervangen van de grote winkelruit door twee kleine kozijnen en een penant (een muurdam tussen twee kozijnen in). Het werd een spannende dag, want de grote vraag bleef: houdt de voorgevel het? Wat een opluchting toen het raam en kozijn beetje bij beetje verwijderd werden en alles op zijn plaats bleef! De nieuwe kozijnen en het penant konden geplaatst worden en zo werd het huis weer een beetje meer huis.
Ook de oude winkeldeur en het kozijn werden verwijderd. Een nieuw kozijn hiervoor hadden we en is inmiddels geplaatst, maar een passende deur is lastiger... We hebben al heel wat sites en zaken gehad, dus mocht u mee willen zoeken: een deur die in het plaatje past van 87 breed en 194 hoog.

Na de kozijnen kwamen ook de ramen en konden de houten panelen verwijderd worden en kwam er licht in zicht! Inmiddels zijn ook de glas-in-lood ramen gerepareerd, hersteld en bijgemaakt en klaar om geplaatst te worden. Dan gaat het plaatje nog verder kloppen! Nu nog iemand die voor ons de gevel wil stuken. Dus kent of bent u zo iemand en wilt u ons hierbij helpen? Neem contact met ons op! Dat zou fijn voor ons én voor onze overburen zijn.

Na de buitenkant van de voorgevel, was de binnenkant aan de beurt. Bouwbedrijf AF heeft ook dit keurig gedaan en zo zag het er ook vanbinnen een heel stuk huiselijker uit!

In de tussentijd hebben we helaas ook drie keer een bedrijf het dak opgestuurd. De eerste keer werd Anne gewekt door getik naast haar: de regen bleek vrolijk haar kamer in te komen. Het lek werd verholpen, maar er bleek nog een andere zwakke plek, waardoor een paar weken later opnieuw iemand het dak op kon. Afgelopen weekend was op de slaapkamer van Corné en Daniëlle een spoor water te zien en kon er dit keer aan de andere kant van het huis iemand het dak op.De moed zinkt ons soms in de schoenen, maar op een dag... wonen we in een prachthuis zonder verborgen gebreken met plaats voor kinderen en jongeren om een thuis te hebben.

Voor de komende tijd staan er nog een paar "kleine" klussen op stapel, zoals het zetten van een voorzetwand met ytongblokken voorzien van elektra, het dichten van de laatste wanden en dan het plaatsen van de vloerplaten voor de vloerverwarming met daarin de buizen. Bij deze klussen kunnen we zeker handen en kennis gebruiken, dus wil je helpen: welkom! Laat maar weten wanneer je kunt en wij passen ons aan (binnen onze mogelijkheden natuurlijk, maar die zijn vrij breed).
Na deze klussen hopen we de strijkvloer te plaatsen en dan kan de verdere opbouw en daarna afwerking beneden beginnen. Enerzijds begint e.e.a. echt vorm te krijgen; anderzijds moet er echt nog veel gebeuren. We verlangen er onderzettend naar het huis volledig te kunnen gebruiken en in ieder geval een échte keuken en trap te hebben. 

 
Pleegzorg

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief schreven, is de opvang van pleegkinderen inmiddels begonnen.  We hebben in de afgelopen maanden veel geleerd. We raakten een beetje wegwijs in jeugdzorgland, kregen via pleegzorgorganisatie Juvent een pleegzorgbegeleider, hadden contacten met hulpverleners, leerkrachten en familieleden, maakten kennis met behulpzame Bas van stichting Leergeld en zo raakte onze agenda snel gevuld. Maar wat is het mooi om te zien dat je als gezin een tijdelijk thuis mag zijn voor twee jongens. Alles wat we meegemaakt hebben, heeft ons nog meer bevestigd in het feit dat we geloven dat dit onze plaats is. 
Op dit moment wordt er gewerkt aan de terugkeer van de jongens naar huis bij hun moeder. 
 
In de tuin

De moeder van Daniëlle verraste ons met plantjes in de achtertuin en zo begon de tuin er ook een stuk leuker uit te zien. Het werkte aanstekelijk en zo werden er heel wat uurtjes in de tuin doorgebracht. Er werden borders gecreëerd en gevuld. Binnen die borders werd begonnen met het aanleggen van het terras. Hiervoor kregen we tegels en op de dag van dit schreven kregen we nog gratis zand om de klus af te maken. Het is zo fijn als mensen meedenken!
In het eerste (sier)deel van de tuin lag ook een vijver, maar deze was in verval geraakt. En dus werden schop en kruiwagen gepakt en begon het uitgraven. Bij het graven kwam ook nog een waterlelie tevoorschijn, dus toen na hard werken en veel zweten de vijver was uitgegraven en het plastic vervangen, kon de waterlelie weer worden geplant. De vijver werd gevuld met water uit de kraan en een paar buien én met plantjes en vissen die Anne opviste bij oma uit de vijver. 

In het achterste gedeelte is begonnen met het verwijderen van alle kattenstaarten en verdere onkruid en is er flink gemest. Ook werd een deel van de tuin omgespit en tot moestuin gemaakt. Al met al wordt de droom steeds meer werkelijkheid.

Er stond nog een wens hoog op het lijstje van de kinderen: kippen. En zo werd er dan ook een hok in elkaar gezet en hielp David met het maken van een ren. Inmiddels zijn er drie bewoners: Hennie, Tokkie en Brownie. Al na twee dagen was het eerste ei gelegd en nog geen week na aankomst eten de kippen al uit de hand van Luc. En eerlijk is eerlijk: dat gekakel in de tuin klinkt erg gezellig.
Huize van Cadsand

In een paar maanden tijd gebeurt heel wat.

De kinderen hebben allemaal hun schooljaar afgerond.
Luc genoot van een leuke afsluiting van het schooljaar op een door klasgenoten georganiseerd kamp. Inmiddels is hij aan het nieuwe schooljaar begonnen met allemaal nieuwe klasgenoten. We zijn trots op hoe goed hij zich staande houdt en open het jaar is ingegaan. We hopen en bidden dat dit jaar niet alleen op schoolresultaten een succesvol jaar zal zijn , maar ook een schooljaar met nieuwe vriendschap(pen). Verder is hij flink de lengte in aan het schieten en zijn voeten doen daar extra aan mee. Naast zijn schoolwerk besteedt hij iedere dag tijd aan de kippen en zit hij regelmatig op MTB en racefiets.
Anne had een onrustige afsluiting van groep 8 met een juf die uitviel, maar de laatste weken was die juf weer terug samen met een andere leerkracht die bekend was voor de klas en zo kon het schooljaar positief afgesloten worden. Anne was er echt aan toe om de basisschool achter te laten en is dan ook vol enthousiasme aan haar eerste jaar op het Calvijn College in Goes begonnen. Iedere dag fietst ze pijlsnel naar het Stationspark en even snel weer terug aan het eind van de dag. Ze kan het goed vinden met haar klasgenoten en in het bijzonder met een van de meiden. Huiswerk maken is nu een vast ding en ook dat lijkt vooralsnog zonder problemen te gaan. Aan het eind van de dag is ze wel bekaf, maar veel nieuwe indrukken en heel hard groeien vragen energie. Gelukkig is er ook nog tijd voor andere zaken zoals ballet en MTB. Van het eerste ei dat Brownie gelegd heeft, heeft ze heerlijke brownie gebakken! Ons kleine meisje is er niet meer, maar wat hebben we een prachtige jonge dame in huis!
Mart is tot het eind van het schooljaar niet volledig naar school gegaan. Zijn whiplash gaf hem daarvoor teveel problemen. Gelukkig kon hij wel weer het wielrennen en inmiddels ook het MTBen oppakken. Het fietsen doet zijn lichaam goed. De snelheid zit er nog goed in; nu nog vertrouwen terugkrijgen bij het fietsen in een groep, want de schrik zit er nog goed in. Om nog wat meer te bewegen is hij ook nog gaan hardlopen en heeft ook daar inmiddels al twee wedstrijden in meegedaan. Ondanks dat hij veel gemist had, kwam hij thuis met een uitstekend rapport. Hij overwoog even om alleen nog voor toetsen naar school te gaan, maar dat gaat helaas niet door. Mart zag ontzettend op tegen het continuerooster waarmee dit schooljaar voor het eerst gewerkt wordt, maar het valt hem alles mee. Hij gaat volle dagen naar school en doet op school wat oefeningen tussen de lessen door om het lichamelijk ook vol te kunnen houden.
Ook onze pleegzoons hebben hun schooljaar goed afgerond. De oudste is inmiddels op de middelbare school gestart en de jongste zit nu in zijn laatste jaar op de basisschool. Het fietsvirus is inmiddels op beide jongens overgeslagen en de oudste traint mee bij X-treme op de MTB.

Tussendoor hebben we met z'n allen genoten van vakantie.De eerste drie weken was Corné ook lekker vrij. In de eerste week waren we, onverwachts, thuis en werd er een hut gebouwd met pallets, een minicamping geopend, gezongen bij het kampvuur en een dropping gehouden. Een heerlijk ontspannen week zonder verplichtingen, afspraken en andere zaken, maar gewoon tijd met elkaar.
Op vrijdag zijn we allemaal op de fiets gestapt en begon onze fietsvakantie dan echt. Met dank aan fietswinkel "De kromme spaak" konden we allemaal op goede fietsen bepakt en bezakt vertrekken. Corné had het het zwaarst, want hij trok de kar die we van Rienk mochten lenen. De reis ging van Oude Tonge naar Lage Zwaluwe van daaruit naar Kaatsheuvel en vervolgens naar Turnhout om weer in Wemeldinge te eindigen. Het waren geweldige weken. Al fietsend genoten we van elkaar, ons mooie land, beweging en trokken we bekijks. Op de laatste camping kregen we zelfs flinke korting, omdat we pleegkinderen meenamen. Wat mooi als mensen meedenken! Na een goede 400 km gezamenlijk gefietst te hebben kwamen we moe maar zeer voldaan terug op honk.
De laatste weken stonden in het teken van werk, kamp, op camperreis met opa en oma, logeren in De Goorn en Den Helder en voorbereiden op het nieuwe schooljaar.
Sponsor een tree

Wat waren we bemoedigd toen een paar maanden terug iemand ons aangaf ons maandelijks te gaan sponsoren. Het is ontzettend fijn om te merken dat iemand gelooft in waar we voor staan en op deze manier een steentje mee bouwt. Stap voor stap komen we verder; tree voor tree komen we hoger.

Over tredes gesproken.... We zoeken 14 personen of bedrijven die ieder een traptree willen sponsoren. Per tree gerekend zijn de kosten voor een trap ongeveer €100,=. Op onze facebookpagina  zullen we de stand bijhouden. Doet u mee?
Voor vragen over deze actie kunt u ons bellen of mailen. U mag natuurlijk ook rechtstreeks uw bijdrage storten. Onze penningmeester zal e.e.a. goed in de gaten houden. Sponsoren mag anoniem, maar uiteraard kunnen we u of uw bedrijf ook noemen op de website, op facebook en in de volgende nieuwsbrief. Laat het ons maar weten!
Dorpsstraat 35
4424 CV Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 

 
 
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan op onderstaande link.
 unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Kompas/ Baruch as I am · Pr. Beatrixweg 3, · Wemeldinge, 4424 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp