Copy


Week van het onvergeten kind

Deze week is het de week van het onvergeten kind. Terwijl ik diverse dingen erover heb langs zien komen, komt een bijzondere jonge vrouw in mijn gedachten. Ik leerde haar kennen toen ze twaalf jaar was. Ze deelde haar verhaal met mij en ik werd erdoor geraakt. Het was het begin van een bijzonder contact. Ze kreeg een speciaal plekje in mijn hart en dat is er nog steeds. Ik mag vanaf de zijlijn met haar meekijken, meeleven en meebidden. Haar verhaal? 
Ze werd geboren bij een lieve, maar erg jonge vrouw. Een vrouw die echt van haar baby'tje hield, maar door psychische problemen niet voor haar kindje kon en kan zorgen. De vader van het meisje liet zijn vriendinnetje in de steek zodra hij hoorde van de zwangerschap. En toen volgde voor dit kleine meisje een weg van pleeggezin naar pleeggezin en van gezinsvervangend tehuis naar gezinsvervangend tehuis en weer naar een pleeggezin. Uiteindelijk kwam er in het pleeggezin waar ze woonde een baby en was er niet langer plaats voor dit lieve, maar beschadigde meisje. De oma van het meisje kon het niet langer aanzien en besloot pleegmoeder voor haar kleindochter te worden. Samen met haar man deed ze er alles aan om de rest van de jeugd van het meisje zo stabiel mogelijk te laten verlopen. 
Het meisje werd een jonge vrouw en ik ben zo trots op haar! Ze heeft ongelooflijk veel tegenslagen gehad en is al heel wat keren in het leven gestruikeld. Maar ondertussen heeft ze ook al stappen gezet die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.
Dit meisje, noemt mij af en toe haar extra moeder en ik beschouw het als een eretitel. Wat zouden wij graag een meisje als zij opnemen om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. We kunnen niet alles en zijn verre van perfect, maar we hebben een hart met wat extra ruimte...

En ik denk aan die man die pas bij ons in huis kwam helpen met een klus. Ik denk aan hem, maar vooral aan zijn kinderen. De man werkt hard om terug te keren in de maatschappij na een leven van verslaving. Hoewel het contact met zijn kinderen hersteld is, zal hij waarschijnlijk nooit in staat zijn om zijn kinderen een veilig en stabiel thuis te bieden. En helaas kan ook de moeder van de kinderen dat niet langer bieden. Zij is vorig jaar overleden aan de gevolgen van kanker. En dus gingen de kinderen naar een pleeggezin. Eh... pleeggezinnen om precies te zijn, want er was geen gezin waar alle drie de kinderen samen opgevangen konden worden. De kinderen verloren eerst hun vader aan alcohol en drugs, daarna hun moeder aan kanker en vervolgens elkaar als broers en zus waar je zoveel mee bij elkaar zitten dat je naast plezier ook af en toe flink ruzie kunt maken...
Toen de vader van de kinderen hoorde van onze plannen, raakte hem dat dubbel. Wat had hij het fijn gevonden, wanneer zijn kinderen bij elkaar hadden kunnen blijven wonen. Wat zouden wij kinderen zoals deze graag een thuis willen bieden.

En daarom gaan we door, bouwen we door. 

Wil jij/ wilt u helpen bouwen? Dat kan! Bouw mee door:

- een donatie te doen.
- de mouwen op te stropen en een uur, een dagdeel, een dag, een maand, .... mee te bouwen/ schilderen/ tuinieren/ ... .
- je vrienden, kennissen en familieleden op te trommelen voor een klus- en/of tuinierweekend.
- te helpen fondsen te werven.
- te sponsoren.
- te helpen sponsors te vinden.
- anderen enthousiast te maken.
- benodigde materialen te leveren.
- ....
 


 
 
 
Dorpsstraat 35
4424 CV Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 

 
 
Copyright © 2017 Het Kompas/ Baruch as I am, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp