Copy

Nieuwsbrief 3, februari 2016

Welkom
De eerste maand van het nieuwe jaar is om. In de Dorpsstraat is veel werk verzet. Nieuwe vrijwilligers zijn komen helpen. De eerste vergadering van 2016 is achter de rug. Mooie gesprekken hebben plaatsgevonden. Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Fijn dat u de tijd neemt om deze te lezen!
 
De zolder is bijna klaar. 
Onze vrijwilligers
 
In de vorige nieuwsbrieven stelden we ons bestuur voor en lieten we u kennismaken met onze logo- en nieuwsbriefontwerper en met onze webdesigner.
In deze nieuwsbrief aandacht voor onze bouwers.

De jongste bouwer heet Jorrit. Hij is een enthousiaste knul van 15 jaar die volop ervaring heeft opgedaan in de bouw door het bouwen voor zijn drie-verdiepingen hutten met ophaalkatrollen en meer. Jorrit is een natuurtalent en we zijn dan ook erg blij met zijn inzet. De "oudere" bouwers staan soms versteld van zijn kennis.
De opzichters zijn Co en Wilco, een oom van Corné en een vriend van Co. Zij hebben veel ervaring en zijn ook flink op elkaar ingespeeld. Als Co en Wilco een avondje komen klussen zie je het verschil snel. We vinden het dus super dat ze twee a drie avonden per week aanwezig zijn en vaak ook nog op zaterdagochtend. Wilco is ook onze technische man.
Dan hebben we nog Jos. Jos is een oom van Daniëlle en besteedt zijn vrije tijd graag in het huis aan de Dorpsstraat. Hij gelooft in de droom en visie die de stichting heeft en zet zich daar graag ten volle voor in. We zijn dan ook blij dat zijn betaalde werkzame leven achter hem ligt, zodat hij veel tijd in het huis bezig is.
Een andere bouwer is de vader van Corné. Hij is de laatste tijd meerdere dagen per week te vinden in de Dorpsstraat waar hij zijn steentje eh... schroefje bijdraagt.

De laatste vaste klusser is Corné. De droom is bij hem begonnen en nu bouwt hij met eigen handen aan het verwezenlijken van die droom. Alhoewel hij dacht twee linker handen te hebben, zijn ze inmiddels aardig in klusstand gedraaid en heeft hij heel wat kennis en vaardigheden opgedaan.

Daarnaast is er nog een lijstje met andere namen; mensen die af en toe komen helpen of geholpen hebben. Soms alleen om te helpen schoonmaken of puin weg te rijden. Mensen die kwamen helpen met sjouwen of een aantal dagen gaven om te helpen met het plaatsen van bijvoorbeeld een raam. Om niemand te kunnen vergeten, noemen we geen namen. Maar we zijn ontzettend blij met iedere hulp die we gekregen hebben.

Mocht jij ook nog een steentje bij kunnen dragen: meld je snel.


 
Bezoek

Op vrijdag 29 januari kregen we bezoek van Marco Kleppe en Pierre Kruizinga. De heer Kleppe is wethouder in de gemeente Kapelle met onder andere jeugdzaken in zijn portefeuille en de heer Kruizinga is raadslid voor de ChristenUnie. 
Eerder had Daniëlle in de raadsflitsen een stuk gelezen over de visie van de gemeente Kapelle (waar Wemeldinge onder valt). De gemeente draagt pleegzorg een warm hart toe en wil, waar nodig, daar ook in investeren. Wel had de heer Kruizinga aangegeven zich zorgen te maken over de groep van 18+. Na het lezen van dit stuk, was een mail snel geschreven en zo kwam het tot een afspraak met de heer Kruizinga én de wethouder.
Beide heren waren zeer onder de indruk; van het werk wat gedaan werd, maar vooral van de visie erachter. Het contact zal warm gehouden worden en de heer Kleppe gaat kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het is goed om zo met elkaar in contact te zijn, want het plaatsen van kinderen in pleeggezinnen valt sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.
Vorig jaar hielden we een succesvolle fancy fair. Ook nu willen we weer een actie houden en wel op zaterdag 12 maart a.s.. In dorpscentrum De Wemel in Wemeldinge zal een rommelmarkt gehouden worden. We hopen dat er veel mensen op af zullen komen en nodigen iedereen dan ook uit, want er is vast en zeker voor iedereen wel iets bij.
Een paar helpende handen van 8 - 12.30 uur zijn van harte welkom! Laat het ons dan even weten via info@hetkompas-wemeldinge.nl .
Mocht je het leuk vinden om een bezoek aan de rommelmarkt te combineren met een bezoek aan het huis in de Dorpsstraat: dat kan!
De verbouwing vordert

In de afgelopen maanden is er bepaald niet stil gezeten. Aan het dak is een aantal herstelwerkzaamheden gerealiseerd. Later in het jaar zal het helemaal opnieuw gelegd worden, maar daarvoor zal het weer eerst moeten meewerken.Vervolgens is de zolder aangepakt. Er zijn twee kamers gerealiseerd en deze zijn bijna helemaal gipsklaar. Voor het elektra zijn alle buizen gelegd en wanddozen geplaatst.
Ook op de eerste verdieping liggen de elektrabuizen en wanddozen nu bijna helemaal. Verder zijn alle kamers (4 slaapkamers, het stookhok en een wasgelegenheid) geracheld en voorzien van isolatie waar het nu mogelijk is. Beneden is het plafond ook voorzien van rachels en isolatie, zodat er later gips op de plafonds kan.
Langzaam maar zeker wordt de droom steeds meer werkelijkheid. We hopen dat de verbouwing snel verder zal vorderen, zodat er een mooie plek voor de pleegkinderen die gaan komen zal zijn. 
 
In de afgelopen tijd zijn diverse bedrijven aangeschreven met de vraag of zij iets voor ons kunnen betekenen. Logus Goes reageerde hierop positief en was zó enthousiast dat ze ook bij hun eigen afnemers en leveranciers zijn gaan vragen om hulp. Met elkaar gaan we een mooie badkamer realiseren. Jullie zullen er in een volgende nieuwsbrief meer over lezen.
Zodra de eerste voorjaarsstralen de tuin in schijnen, begint het te kriebelen. Wat zou het mooi zijn als er een moestuin gerealiseerd wordt. We hopen de kinderen die gaan komen mee te laten helpen met het verbouwen van hun eigen groente en fruit en zo lekker buiten te kunnen genieten van wroeten in de grond, maar ook om kinderen zich bewust te laten worden waar het eten op hun bord vandaan komt.
Een moestuin onderhouden is één, maar een moestuin aanleggen is nog een grotere uitdaging. Wie o wie kan en wil ons hierbij helpen?
Meebouwen

Wilt u mee helpen bouwen, dan is een donatie ( groot of klein) welkom op rekeningnummer NL13INGB0006927526 t.n.v. Stichting Het Kompas/ Baruch as I am.
 
 

Pr. Beatrixweg 3
4424 AB Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526
 
 

Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 Wilt u niet langer de nieuwsbrief ontvangen, schrijf dan uit via deze link:
 unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp