Copy
Nieuwsbrief 9,  januari 2018

Welkom

De feestdagen zijn achter de rug en een nieuw jaar is begonnen. Voor ons gevoel is er ook een nieuwe fase aangebroken. Na jarenlang veel tegenslagen, hebben we de afgelopen tijden veel warme bemoedigingen gekregen en hoop en zicht op nieuwe wegen om onze droom werkelijkheid te zien worden.
In deze nieuwsbrief nemen we u mee in de achtbaan waarin we de afgelopen maanden hebben gezeten waarin zaken elkaar in hoog tempo opvolgden.
Bedankt dat u/ jij de moeite neemt om onze nieuwsbrief te lezen. 

Pleegzorg

Zoals we in de vorige nieuwsbrief lieten weten, werd er gewerkt aan de terugkeer van onze pleegzoons naar hun moeder. Op 13 oktober hebben we afscheid genomen van de jongens. Met elkaar pakten we in, hebben we gebeden en brachten de jongens en de spullen terug naar hun moeder. We zijn dankbaar voor hoe goed het al die maanden ging in de (nu nog) beperkte ruimte die we hebben. Het was voor iedereen goed om de periode bewust en met elkaar af te sluiten.
Inmiddels zijn we met Juvent in gesprek om te verkennen hoe we in de toekomst verder met elkaar kunnen. Deze plaatsing was immers een netwerkplaatsing en zodra de verbouwing een stuk verder is willen we aan de slag als bestandsgezin. We staan te popelen...
De verbouwing

Wat is er in een paar maanden tijd ontzettend veel gebeurd! We nemen u mee door verbouwingsland.
Eerst was de y-tongwand aan de beurt: een voorzetwand aan de achtergevel gebouwd met celbetonblokken. Hierna volgde het plaatsen van een kolom gevolgd door het leggen van de platen voor de vloerverwarming. Wat een enorme oppervlakte werd er zichtbaar toen we de hele benedenverdieping leeg maakten om de platen te leggen! Dat leggen was eigenlijk een makkie en zo léék het leggen van de slangen ook, maar dat viel wat tegen. De slangen wilden af en toe alle kanten op behalve de goede en sprongen regelmatig vrolijk op. Maar de aanhouder wint en met hulp van Stefan en Janny kwam uiteindelijk alles weer op tijd goed.
Op maandag 11 december was de grote dag: de dag van de strijkvloer! Met de hulp van Daniëlle's nicht Diana en de geweldige medewerking van Haringman Beton konden we aan de slag met de strijkvloer.  Al vroeg werd er voor de deur 3 kuub zandbeton gestort en was het scheppen en kruien geblazen. De sportschool hebben we voorlopig niet meer nodig.... Arnold en Bram van AFbouw klaarden binnen de klus om er een mooie egale vloer van te maken. Nu hoeven we alleen nog even te wachten tot een en ander goed uitgehard is en dan kan de verwarming aan. Nou ja... even.... minimaal een week per cm vloer en de vloer is op sommige plaatsen 8 cm dik. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt kunnen we dus langzaam maar zeker de verwarming aan gaan zetten. Dat zal het boven ook aangenamer maken, want de optrekkende kou voel je goed.
Het elektra beneden was voor een groot deel al aangelegd door een bedrijf bijna twee jaar geleden, maar een aantal dingen bleek toch echt nog te missen. En dus leerden we bij en legden elektra aan. AFbouw hielp waar wij het even niet meer wisten en alles werd gecontroleerd en waar nodig aangepast, zodat alles klaar was om te gipsen.
In de kerstvakantie werden een paar klusdagen gehouden. Wat waren we blij met Dinie, Emma, Bart, Rienk, David, Janny en Christel! De gipsplaten die David en Daniëlle eerder "even" (zo'n 100 gipsplaten sjouwen is weer een besparing: sportschool definitief afgezegd) moesten o.a. op de wanden geplaatst worden en dat ging met zo'n ploeg best lekker. Ook werden de wand en "bar" tussen de achterkamer en keuken geplaatst en zo krijgt het huis steeds meer vorm en huiselijkheid.
Vanaf nu is iedere donderdag klusdag. Heb je een uur of meer tijd op donderdag: vanaf 9 uur ben je welkom om ons te helpen. We zijn blij met iedere uurtje hulp en nee, je hoeft niet heel handig te zijn; dat waren wij ook niet voor we aan dit project begonnen...

Voor de komende tijd staat het gipsen van de laatste wanden en de plafonds op de rol, het plaatsen van kozijnen en deuren, het maken van koven en dan strijken maar; niet de was, maar de wanden welteverstaan.
Stichting Jongerenopvang Zeeland                        Afbeeldingsresultaat voor jongerenopvang zeeland

Al een behoorlijke tijd geleden kregen we van een tante van Daniëlle (Annelies, de moeder van onze webmaster David) een tip over Stichting Jongerenopvang Zeeland. Op dat moment hebben we de site bekeken, maar er verder niets meer mee gedaan. Het zakte naar de achtergrond. Toen we een paar maanden geleden niet meer zagen hoe we verder moesten hebben we onze droom terug aan God gegeven. We waren bereid op te geven als dat de beste weg was en anders moest God ons nieuwe wegen tonen, want wij waren aan het eind van ons latijn en aan het eind van ons financiële potje. In de nacht daarop moest Daniëlle ineens weer aan de mail van haar tante Annelies denken. Daar moet ik morgen iets mee doen, was de gedachte. En juist die ochtend ontving ze een mailtje van haar tante, weliswaar over iets heel anders, maar het maakte dat actie snel ondernomen werd. Daniëlle mailde en al heel snel kwam er reactie.
Om een lang verhaal kort te maken: Barbara de Jong (een dijk van een vrouw) van Stichting Jongerenopvang Zeeland kwam en de samenwerking was snel geboren. Stichting Jongerenopvang Zeeland helpt gezinnen die meerdere pleegkinderen op willen vangen met het realiseren van een geschikte woonruimte. Ze doet dat door te helpen met fondsverwerving, sponsoren zoeken, praktisch meedenken en wat voor ons heel belangrijk is: morele steun bieden. 
Inmiddels lopen er bij AH Goes, AH Kapelle en de Emté in Kruiningen statiegeldacties voor de stichting die ons weer ten goede komen. Ook zijn er diverse bedrijven bereid gevonden om in ons project te investeren, waardoor we weer verder kunnen. 
Wil je deze (ANBI-erkende) stichting steunen met een gift of gewoon meer weten, kijk dan eens op hun site door op het logo hierboven te klikken.
Donateurs

We zijn dankbaar dat we er weer iemand bij hebben die onze stichting maandelijks ondersteunt. Het is niet alleen fijn te weten dat er maandelijks een bepaald bedrag binnen komt, maar het is ook een enorme bemoediging dat er mensen zijn die met ons mee willen investeren, die geloven in onze droom.
NL doet

Via Stichting Jongerenwerk Zeeland is een aanvraag gedaan bij NL doet én toegewezen! Dat betekent dat we op 10 maart een basketbalveld gaan realiseren achter de garage. We huren een graafmachine, graven de boel af en vullen de ruimte vervolgens met het zand dat we kunnen bestellen. Vervolgens leggen we de tegels die we o.a. van Angela, Ronald en Bram gekregen hebben. Aan de ene kant van het veld kan een basket aan een muur bevestigd worden. De andere basket  staat een op voet en wordt geplaatst en met zand gevuld, zodat deze stevig blijft staan. Natuurlijk moet alle afgegraven grond ook afgevoerd worden en daar zouden we nog wel een paar aanhangwagens voor kunnen gebruiken. Dus: heb je een aanhangwagen die we mogen gebruiken: meld je aan! Wil je helpen graven, scheppen, schroeven, leggen: meld je aan! Wil je helpen met rijden naar de stort en grond afvoeren: meld je aan! Dat kan via NL doet, maar natuurlijk ook rechtstreeks!
 
Bestuur

We zijn op zoek naar mensen die het bestuur willen komen versterken. Deel je onze passie, wil je tijd en energie investeren in de stichting, laat het ons weten. Je kunt deelnemen als algemeen lid, maar we zijn ook op zoek naar een penningmeester of voorzitter. Denk er eens over na en heb je vragen, mail ons via info@hetkompas-wemeldinge.nl .
Help Nederland vooruit

De opstekers leken niet op te houden, want we zijn uitgekozen voor de Help Nederland vooruit prijs van de ING. Organisaties die in eigen omgeving willen investeren in het verbeteren van de buurt konden zich inschrijven voor deze prijs. ING koos per regio vijf kandidaten die met elkaar meedingen naar de prijs. En die prijs is niet mis: € 5000 voor het project. Op 22 februari begint het stemmen. Iedereen kan stemmen; je hoeft geen rekening te hebben bij ING. Dus vragen we vriendelijk maar dringend: stem op ons! Bij 50 stemmen winnen we in ieder geval al de prijs die bij de vijfde plaats hoort: € 1000,=, maar natuurlijk gaan we voor de volle mep om zo snel mogelijk met de opvang te kunnen beginnen.
Zodra we de steminfo binnen hebben sturen we hier nog een aparte mail over. En... delen mag: zeg het voort!
Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat U nodig hebt.
(naar Matteüs 6)
Huize Van Cadsand

Als laatste nog een update vanuit huize van Cadsand.
Corné wordt volgende maand, op 15 februari geopereerd. Hij heeft op 11 september een ongelukje gehad met volleybal en kampt sindsdien met problemen met zijn rechter middelvinger. Er is een stuk bot afgebroken en dat ligt dwars in zijn vinger. Tape en spalk moeten op dit moment verdere schade voorkomen. Tijdens de operatie zal het stukje bot verwijderd worden en daarna hopen we dat er snel herstel zal komen, want klussen met een middelvinger die je niet kunt gebruiken is een flinke uitdaging.
Daniëlle is aan de slag gegaan als invaller op diverse basisscholen om zo wat extra geld in het laatje te brengen. Het werken met de kinderen blijft iets wat ze leuk vindt en iedere keer is het weer een uitdaging om zoveel mogelijk uit de kinderen te halen tijdens zo'n dag.
Luc klimt hard omhoog. De therapie slaat goed aan en we zien hem groeien. We zijn ontzettend trots op hem.
Anne is herstellende van de ziekte van Pfeiffer. Ze heeft een pittige periode achter de rug, maar gelukkig zijn haar schoolresultaten uitstekend gebleven en stijgt haar energieniveau inmiddels weer. Met kerst heeft onze knappe meid een zeven (7!) gangen diner gemaakt waar we met 10 personen van gesmuld hebben.
Mart gaat iedere week trouw naar de fysio die hem eerst op de pijnbank legt en hem daarna lekker even aan de slag zet in de fitnesszaal. Dat laatste past natuurlijk uitstekend in het straatje van Mart. Hij doet iedere dag oefeningen om zijn nek en schouders los te maken. MTB-en zit er voorlopig niet in en daar baalt Mart stevig van, maar tegelijk gaat hij niet bij de pakken neerzitten en zit hij (bijna) dagelijks op zijn racefiets op de roller in zijn slaapkamer. Het is en blijft een opgewekte kanjer.
 
Dorpsstraat 35
4424 CV Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 

 
 
Wil je onze nieuwsbrief niet langer ontvangen, klik dan op onderstaande link.
 unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Kompas/ Baruch as I am · Pr. Beatrixweg 3, · Wemeldinge, 4424 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp