Copy
Nieuwsbrief 4, mei 2016

Welkom

De dagen worden langer, de bomen lopen uit, de vogels maken hun nesten, bloemen bloeien en ook de fruitbomen schieten weer in de bloesem. Alles ademt lente en de laatste tijd krijgen we daar ook regelmatig mooi weer bij. Lente: de tijd van nieuw leven, nieuw begin.
Wat zouden we als Stichting graag zeggen dat we ook klaar zijn voor een nieuw begin en het nieuwe leven helemaal kan beginnen. Maar helaas, voorlopig is er nog genoeg werk te verrichten om werkelijk met de opvang in de Dorpsstraat te beginnen. Tijd om u op de hoogte te brengen van wat gedaan is en wat nog gedaan moet worden.

Verbouwingsperikelen

Soms moet je lange adem hebben om iets voor elkaar te krijgen. Wat betreft de verbouwing hebben we zelfs een heel lange adem nodig, maar we hebben al geregeld gemerkt: de aanhouder wint! Zo ook met de aansluiting voor elektra. Al in november 2013 is er contact geweest met de leverancier over de uiterst slechte staat van de elektra-aansluiting, maar helaas zonder resultaat. We hebben heel wat telefoontjes, mailtjes en brieven gehad en afgelopen week was het dan uiteindelijk toch zo ver. Nadat toegegeven was dat de aansluiting in zeer slechte staat verkeerde, konden we toch gratis een nieuwe aansluiting krijgen die gelijk op de juiste plaats bevestigd werd. Voor die tijd moest flink onder de fundering door gegraven worden om door de fundering heen zelf een mantelbuis te plaatsen. Gelukkig hadden we hulp van een kleine, sterke graver. 

Verder is in de afgelopen periode heel veel leidingwerk aangelegd, wanden gesloten, een nieuw kozijn gemaakt en geplaatst en is de badkamervloer gestort. Soms lijken het zulke kleine stapjes, maar toch krijgt het huis steeds meer vorm. Toch moet er nog een hoop gebeuren voor het huis werkelijk bewoonbaar is. We hebben bijvoorbeeld ook alle door de vroegere aannemer geplaatste wanden weer los moeten halen om ze recht te zetten en dat zijn dingen die we niet ingepland hadden...

Inmiddels zijn er nog een paar extra vrijwilligers aan het werk met wie we erg blij zijn: Lindsay, Maarten en David. Maar... we kunnen nog veel meer hulp gebruiken! Heb je een dag(deel) over: kom en help ons!
In gesprek

Niet alleen de verbouwing gaat door. Er vinden ondertussen ook gesprekken plaats met instanties en particulieren. Zo zijn er in de afgelopen periode gesprekken geweest met twee zorginstanties, met een echtpaar dat een gezinshuis runt in Rilland en is er verder gesproken met de gemeente voor de nodige vergunningen. Juist in de gesprekken wordt het enthousiasme alleen maar groter. Natuurlijk komen er veel obstakels naar voren en dingen waar iedere pleegouder tegenaan loopt, maar tegelijk heb je het zo nadrukkelijk over de kinderen en jongeren die je hart hebben. Wat willen we graag snel aan de slag!
Adopteer een raamkozijn

Om werkelijk actief te worden in het huis, moet er nog een hoop gebeuren en daar is nog geld voor nodig; veel geld. Tijdens het verbouwen bleek o.a. dat de kozijnen aan de buitenkant in orde leken, maar nu de wanden open zijn, bleken de kozijnen van binnenuit te rotten en dus allemaal vervangen te moeten worden. We hebben het over de voorgevel en in totaal zijn er 8 raamkozijnen daar nodig. Vindt u/ jij het leuk om doelgericht mee te helpen: "adopteer" dan een raamkozijn. Meer weten, mail dan info@hetkompas-wemelinge.nl .
Natuurlijk is ook iedere andere gift van harte welkom.
 
Ondertussen in huize Van Cadsand

Terwijl er in de Dorpsstraat hard gewerkt wordt, is een vorm van opvang al begonnen. Een jongeman van 33 jaar, een neef van Daniëlle, woont tijdelijk bij de familie Van Cadsand in. Hij begint in Zeeland aan een nieuw leven, nadat hij zijn oude leven met de doop door onderdompeling achter zich heeft gelaten. Als je zijn verhaal wilt weten, moet je vooral eens langs komen.
Verder is Daniëlle herstellende van een hernia. Hierdoor is deze nieuwsbrief ook later uit dan gepland. het was erg vreemd voor haar om niets te kunnen doen, maar geluk hebben rust en medicijnen hun werk gedaan en begint ze langzaam aan de oude te worden.
De kinderen beginnen ongeduldig te worden, want voor hen gaat de verbouwing nu wel erg lang duren. In de eerste plannen zou de verhuizing al twee jaar geleden plaats gevonden hebben... Ze willen niets liever dan eindelijk gaan verhuizing en gaan beginnen met het opvangen van pleegkinderen. Dat ze een groot hart hebben en graag delen bleek ook wel uit de manier waarop ze hun huis en ouders delen met een voor hen tot dan toe vreemde neef en ook nog van harte een kamer afstonden. Alle drie de kinderen zijn toppertjes!

Met alles wat soms op het gezin afkomt, is het niet altijd makkelijk op God te vertrouwen, maar wanneer het ervaren er niet is, blijft het weten: God is trouw en Hij laat Zijn kinderen nooit in de steek. Met vallen en opstaan, loslaten en overgeven, komen we stapje voor stapje waar God ieder hebben wil: aan Zijn voeten.
Meer weten?

Bel ons, mail ons of kom gewoon eens langs.
 
 

Pr. Beatrixweg 3
4424 AB Wemeldinge
 
Telefoon: 0113 621085
E-mail: info@hetkompas-wemeldinge.nl
www.hetkompas-wemeldinge.nl
Facebook: Het Kompas
 
Rekeningnummer: NL13INGB0006927526
 
 

Het Kompas/ Baruch as I am werkt vanuit Jesaja 61: 1
De Geest van God, de HEER, rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen
heeft Hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding
 
Copyright © 2016 Het Kompas/ Baruch as I am, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp