Copy
Buletin electronic din data de 15.06.2016
Nr.3

DRAGI COLEGI,
 
În acest buletin, CNPAC Vă pune la dispoziţie resurse utile referitoare la prevenirea abuzului sexual faţă de copii. Dacă consideraţi acest buletin a fi util, Vă rugăm să diseminaţi în rîndul colegilor voştri sau să le sugeraţi să se aboneze. 


Programul "Copii în siguranţă"

Statisticile oficiale demonstrează o creştere semnificativă a fenomenului  abuzului sexual asupra copiilor în Republica Moldova. Conform datelor statistice ale Centrului Naţioanl de Preverine a Abuzului faţă de Copii (CNPAC) privind asistenţa copiilor victime ale abuzului, în ultimii 3 ani  au fost referite pentru asistenţă specializată 222 cazuri de abuz sexual asupra copiilor (76% - fete şi 24% - băieţi); atenţionăm că 26% dintre ei sunt copii preşcolari, preponderent cu vârsta cuprinsă între 4-7 ani.

Instituţiile preşcolare sunt un mediu potrivit pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale în scopul prevenirii primare a abuzului faţă de copii. Astfel de activităţi pot contribui la conştientizarea timpurie de către copii a situaţiilor dificile, periculoase şi a reacţiilor la acestea.
În acest context, CNPAC pilotează în perioada aprilie – decembrie 2016,  programul educaţional „Copiii în siguranţă” în municipiul Chişinău şi  raioanele Orhei şi Hânceşti.

Scopul programului „Copiii în siguranţă” este informarea copiilor vizavi de ameninţări şi dezvoltarea abilităţilor de apărare în situaţiile de potenţială violenţă. Programul  „Copiii în siguranţă” se recomandă copiilor de vârstă 4-7 ani.
La această etapă, aproximativ 630 de copii au beneficiat de activităţi în cadrul programului.

 

 
Peste 40 de profesionişti din domeniul educaţiei preşcolare vor aplica programul de prevenire a abuzului faţă de copii de vîrstă preşcolară „Copii în siguranţă”, în localitatea lor
 
42 de profesionişti din domeniul educaţiei timpurie din localităţile mun. Chişinău, Orhei şi Hînceşti, au fost instruiţi în vederea aplicării programului de prevenire a abuzului sexual faţă de copiii de vîrstă preşcolară „Copii în siguranţă”. Stagiul de formare a cuprins 4 module în care educătorii şi metodiştii au studiat emoţiile şi modalitatea acestora de a fi recunoscute şi exprimate, reguli de siguranţă, corpul şi atingerile, secrete bune şi secrete rele...vedeţi mai multe detalii 

Imaginile de la eveniment pot şi accesate la acest link
Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta:

Tel.:373 22 75 88 06, fax: 373 22 74 83 78
str. Calea Ieşilor 61/2, mun.Chişinău, MD-2069
E-mail: office@cnpac.org.md
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centrul National de Prevenire a Abuzului fata de Copiii · enofit@cnpac.org.md · Chisinau MD2069 · Moldova, Republic of

Email Marketing Powered by MailChimp