Copy
Nieuwsflits de Markgrave | 01
NOVEMBER 2016
Sfeerfoto tuin tijdens het bezoek van Radio Gaga
logo de Markgrave

Markgravelei 20-22 & 81
2018 Antwerpen
03/ 237 60 51
www.demarkgrave.be

Welkom beste lezer,


Met onze nieuwsflits willen we je voortaan op de hoogte houden van nieuws, activiteiten, plannen en ontwikkelingen binnen de Markgrave.

Deze eerste editie stellen we onze diensten voor en komen er enkele gebeurtenissen van de afgelopen maanden aan bod, waaronder het onvergetelijke bezoek van Radio Gaga aan de Markgrave.


Ik wens u alvast veel leesplezier!
Daniëlla Deckers, Algemeen directeur

Ken je onze diensten?

De samenwerkende voorzieningen voor blinden en slechtzienden de Markgrave bestaat uit vijf verschillende diensten die nauw samenwerken:

Revalidatie: Een plek om te leren,ik doe terug mee(r)
 

Heropleiding: Intensieve dagopleiding op maat, ‘mijn leven, mijn keuze’

Individuele ondersteuning: Een plek om alles op een rij te zetten en door het bos de bomen opnieuw te zien, een plek om te groeien
 

Dagondersteuning: Een plek om actief te zijn en te ontdekken, ‘wensen waar maken

Woonondersteuning: Een plek om te wonen, ‘hier is mijn thuis

Klik op bovenstaande links indien je meer te weten wil komen over onze dienstverlening. 

Foto van de opnamestudio in de tuin van de Markgrave

Radio Gaga op bezoek bij de Markgrave


Tijdens de hittegolf in september zorgde de mobiele radiostudio van Radio Gaga drie dagen voor ambiance en ontroering bij de Markgrave. Joris en Dominique gingen op zoek naar de ziel en soundtrack van onze organisatie. Radio Gaga is een tv-reeks op Canvas, waar de twee acteurs hyperlokale radio maken en ondertussen ook luisteren naar de verhalen van de mensen. Dit seizoen was de Markgrave één van de acht bijzondere locaties.  

KIJK:  Op dinsdag 22 november om 21.10u op Canvas of uitzonderlijk met audiodescriptie op Ketnet op hetzelfde uur!

LUISTER:  Diezelfde ochtend is er ook een radiouitzending over de Markgrave op Radio 2 van 9.00u tot 10.00u.

LEES:  Er is ook een mooi verslag met foto's in boekvorm verschenen over de reeks. Deze is reeds verkrijgbaar bij de boekhandel.  

Bekijk nu onze vernieuwde website!

Sinds deze maand heeft de Markgrave een venieuwde website. We kozen voor een overzichtelijke en toegankelijke website. Nieuw is onze rubriek nieuws, hier lees je alles over activiteiten en belangrijke gebeurtenissen binnen onze werking.

Met de vernieuwde website wil de Markgrave meer zichtbaarheid geven aan de werking en de verschillende diensten. Ook op sociale media zal de Markgrave zich meer tonen.

 

For better life award


For a better life vzw zet zich in voor liefdadigheidsprojecten met dit jaar de klemtoon op kinderwelzijn. Dr. Buyck van de Revalidatie mocht 13 oktober een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 2500€.

De Revalidatie deed een beroep op dit project om de zorg van hun jongste patiënten te optimaliseren. Dankzij deze steun heeft de Revalidatie koffers met hulpmiddelen kunnen aankopen, zodat de therapeuten op verplaatsing meer comfort en professionaliteit kunnen bieden aan hun patiënten.
Foto van de conferentiezaal van de kennisweek Revalidatie

Kennis delen bij de Revalidatie


De Revalidatie organiseerde van 26 tot 30 september een kennisweek. Het doel was een onderdompeling te realiseren in de vele facetten van de hulpverlening voor blinden en slechtzienden. De deelnemers waren het voltallige revateam en de directies van de andere diensten.

De lezingen startten met alles over visus (het zicht) en eindigden met de visie op visuele revalidatie. Ook deze thema’s kwamen aan bod: oorzaken van slechtziendheid, kijkstrategieën, rouwverwerking, sociale voordelen, hulpmiddelen, mobiliteit, psychomotoriek, echolocatie, samenwerkingsverbanden, begeleidingstechnieken…. Er werden ook inleefsessies gehouden evenals oefeningen met simulatiebrillen. De lunches en koffiepauzes boden kansen om het lesmateriaal onderling te bespreken en elkaar, binnen en buiten de revalidatie, beter te leren kennen.

Het was een boost gevende week, een week die zuurstof leverde voor de verderzetting van het revalidatiewerk met een enthousiaste ploeg!

                                                                     Ann Buyck, revalidatieoogarts

Help ons helpen
Word vrijwilliger
Copyright © 2016 de Markgrave vzw, Alle rechten voorbehouden

Heb je vragen over onze nieuwsflits? claudia.maes@demarkgrave.be

Deze nieuwsflits heeft u ontvangen omdat u eerder al contact had met de Markgrave vzw. 
Wilt u op de hoogte blijven? Onze nieuwsflits verschijnt enkele malen per jaar. 
Indien u deze niet meer wenst te ontvangen kan u zich
uitschrijven op onze lijst.This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de Markgrave · Markgravelei 20-22-81 · Antwerpen 2018 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp