Copy
Nieuwsflits GezondIn maart 2021
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits
Participatie & Gezondheid deel 2: het verhaal van Sandra 
Sandra werkte tientallen jaren als administratief medewerker, maar kwam in 2011 thuis te zitten. Na acht jaar kon ze weer aan de slag in een betaalde baan. Lees over de kracht van persoonlijke begeleiding in het verhaal van Sandra, deel 2 in de serie Participatie en Gezondheid met Platform31.
Gezondheid in de Omgevingsvisie

Mensen met een lage sociaaleconomische status wonen niet altijd in de meest groene en gezonde wijken. Daar kunnen gemeenten iets aan doen. In het inspiratieboek ‘Gezondheid in de Omgevingsvisie’ laten we zien hoe je de Omgevingswet in kunt zetten voor gezondheid en het terugdringen van gezondheidsverschillen. 

Terugkijken webinar: Preventieakkoorden voor iedereen
Hoe sluit je een preventieakkoord met aandacht voor iedereen? Een akkoord met specifieke aandacht voor mensen in kwetsbare sociaaleconomische situaties? Dat is de focus van dit webinar. Kijk hier terug.  Lees ook ons Startdocument Inclusieve Preventieakkoorden.
Bewoners en gemeente maken samen Selwerd gezonder
Selwerd is een naoorlogse wijk in Groningen met grote uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn. Daarom is het wijkplan ‘Sunny Selwerd’ gemaakt. Gemeente en inwoners gaan samen aan de slag om woningen en de openbare ruimte te verbeteren en de sociale cohesie te versterken. Lees ons praktijkvoorbeeld.
Meld je aan voor vijfde leerkring Armoede en Gezondheid
In jouw gemeente aan de slag met armoede, schulden en gezondheid? Doe dan mee aan de vijfde leerkring over dit thema en werk samen met andere professionals die graag willen leren van elkaars aanpak. Deadline voor aanmelding is 8 april. Lees alles over hoe je je kunt aanmelden plus de ervaringen van oud-deelnemers.
Regionale masterclasses Omgeving en Gezondheid
In opdracht van VWS organiseren wij digitale masterclasses Omgeving en Gezondheid op 16 april, 21 mei en 4 juni. De regionale masterclasses zijn bedoeld voor wethouders sociaal en fysiek domein en directeuren Publieke Gezondheid. Heb je de masterclass van 26 maart (regio Zuid) gemist? Meld je dan gerust aan voor een andere regio. Je kunt je hier aanmelden.

Partnerberichten

(Niet) Iedereen Telt Mee 
De medische zorg in Nederland wordt steeds beter, zeker in vergelijking met andere Europese landen. Maar voor wie vroegtijdig ziek wordt en doodgaat omdat die geprezen zorg hem niet heeft geholpen of zelfs bereikt, is dat betekenisloos. De zorg wordt beter. Maar gezondheidsverschillen worden groter. Lees het pleidooi van Pharos voor het dichten van de kloof.
Zwolle Gezonde Stad: kernelementen voor een succesvolle aanpak
Wat kun je doen in een lokale integrale aanpak om gezondheidsverschillen te verkleinen? Promovendus Lisa Wilderink beschrijft de negen kernelementen die bijdragen aan het succes van Zwolle Gezonde Stad. De kernelementen gaan onder andere over het belang van intersectoraal samenwerken, draagvlak, borging en monitoring. Lees meer in het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen
VNG organiseert Leergang Gemeentelijke Regie Gezondheid
VNG organiseert een 6-daagse leergang Gemeentelijke Regie Gezondheid voor gemeenteambtenaren. Ben je programmamanager, projectleider en beleidsadviseur binnen de gemeente en wil je verder aan de slag met gezondheidsbeleid? Schrijf je dan nu in.
Agenda 2021 
16/04 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland
22/04 Online netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
20/05 Leerkring Armoede en Gezondheid
21/05 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Noord-Holland, Zuid-Holland
04/06 Masterclass Omgeving en Gezondheid: Groningen, Friesland, Drenthe
Twitter
Website
Copyright © 2021 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp