Copy
Nieuwsflits GezondIn januari 2021
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

12 februari: webinar Inclusief Opdrachtgeverschap Gemeenten

Ook bij inkoop en subsidiering kun je impact maken op gezondheidsverschillen. We gaan in op de mogelijkheden om ‘gezondheid van inwoners’ op te nemen in alle contracten, uitvoeringsplannen en subsidieafspraken waar de gemeente mee werkt. Geef je hier op. Lees ook de whitepaper.

Aftermovie Studiedag
Was jij er ook bij op 3 december? Ben je nieuwsgierig naar een kijkje achter de schermen? Bekijk dan onze aftermovie voor een snelle impressie van de digitale studiedag: Impact! Om vast weer zin te krijgen in de studiedag van 2021.
19 februari: webinar Inclusieve Preventieakkoorden

In dit webinar kijken we hoe je als gemeente preventieakkoorden kunt opstellen met aandacht voor iedereen. We bespreken vragen zoals: 'Hoe betrek en bereik je kwetsbare groepen in dit proces?' en 'Hoe stel je doelen die ‘inclusief’ zijn voor alle groepen in de samenleving?' Je kunt je hier aanmelden 

‘Preventie: hoe bereik je mensen in kwetsbare situaties?’ terugkijken
Bijna 300 mensen hebben 15 januari de webinar ‘Preventie: Hoe bereik je mensen in kwetsbare situaties?’ gevolgd. We organiseerden deze online bijeenkomst met VGZ en de gemeente Rotterdam.  Je kunt de webinar nu terugkijken.
Masterclasses Omgeving en Gezondheid
In opdracht van het ministerie van VWS organiseren wij vier interactieve digitale masterclasses voor bestuurders. Regio Zuid op 26 maart, Oost/midden op 16 april, West/midden op 21 mei en Noord op 4 juni. We gaan in op de wijze waarop gezondheid in ruimtelijk beleid (en de Omgevingsvisies) vorm kan krijgen. Aanmelden via info@gezondin.nu.
Lerend monitoren en evalueren in Deventer: 'Voorstad beweegt'
Het programma ‘Voorstad beweegt’ moest de ervaren gezondheid in de wijk in Deventer verbeteren. Ook wilde onderzoeker Marja de Jong ontdekken wat werkt om gezondheidsachterstanden te verkleinen. Zij deed dat door lerend te monitoren en te evalueren. Wat dat oplevert, lees je in dit interview.

Partnerberichten

Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
De Alliantie Gezondheidsvaardigheden organiseert donderdag 22 april een netwerkbijeenkomst. Je kunt je alvast aanmeldenKijk hier voor meer informatie. 
Regiobijeenkomsten VNG over lokaal gezondheidsbeleid
De VNG houdt dit voorjaar twaalf regiobijeenkomsten over lokaal gezondheidsbeleid, te beginnen met de provincie Zeeland op 25 februari. Alle data vindt u hier. Inschrijven kan via de site van de VNG.
Groen in kwetsbare wijken
Volgens Wageningse onderzoekers is het kansrijk om bewoners in kwetsbare wijken actief te betrekken bij keuzes over werkzaamheden in hun woonomgeving: “Het maakt bewoners trots op hun buurt, het leidt tot meer sociale cohesie en tot een meer zorgvuldige omgang met de buitenruimte.” Lees het artikel van Platform31 hier
Agenda 2021 
08/02 Zero Tolerance Vrouwelijke genitale verminking
12/02 Webinar Inclusief Opdrachtgeverschap gemeenten
19/02 Webinar Preventieakkoorden met aandacht voor iedereen

26/02 Online seminar: Ouder worden in een veranderende samenleving
Twitter
Website
Copyright © 2021 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp