Copy
Nieuwsflits GezondIn april 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Inspiratieleerkring 'Armoede en Gezondheid'

GezondIn organiseert op 11 juni 2020, 10 september 2020 en op 14 januari 2021 de vierde inspiratieleerkring ‘Armoede en Gezondheid’. Ben je bezig met een armoedepact of wijkgezondheidsprogramma en wil je sparren met andere professionals? Meld je voor 14 mei aan. Meer informatie vind je hier.
Een interview met oud-deelnemers lees je hier.

‘Voor Elkaar-teams’ aan de slag in Roosendaal

Wie kan je beter ondersteunen dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? De vrijwilligers van het ‘Voor Elkaar-Team’ in Roosendaal zijn ervaringsdeskundigen. Zij gingen voor de Corona-crisis bij kwetsbare bewoners op bezoek. Om te luisteren, te delen en te ondersteunen.
Hoe dit initiatief tot stand is gekomen en wat het oplevert lees je in dit praktijkvoorbeeld

Save the date: studiedag ‘Impact’ op 3 december 2020

GezondIn nodigt je van harte uit voor de landelijke studiedag. Deze inspirerende en interactieve dag vindt plaats op donderdag 3 december 2020. Het thema van de studiedag is ‘Impact’. Op het programma staan onder meer workshops, gaan we samen aan de slag en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met collega’s. Zet donderdag 3 december vast in je agenda. Wil je nu al meer weten? Kijk hier.

Buurtgym in Leiden: gemoedelijk, gezellig en gezond

Buurtgym in Leiden is bedoeld voor volwassenen met een laag inkomen voor wie de stap naar een commerciële fitness of vereniging te groot is. Voor de Corona-crisis kwamen wekelijks 60 wijkbewoners onder begeleiding sporten. De deelnemers vinden het gezellig, hebben meer sociale contacten en bewegen meer. Lees meer over buurtgym in het praktijkvoorbeeld.

Partnerberichten

Woordenlijst in eenvoudige taal

Corona-crisis, social distancing, saamhorigheid en simpelweg. Deze moeilijke woorden schreef Dicky Gingnagel de afgelopen weken op. Dicky is taalambassadeur bij Stichting ABC. Maar hoe kwam hij achter de betekenis? Voor hem en alle anderen die daar behoefte aan hebben, is er nu een begrijpelijke woordenlijst met daarop 80 moeilijke corona-woorden uitgelegd. 
Ga naar Pharos voor nog veel meer begrijpelijke en up-to-date informatie over het Corona-virus

Interactieve landkaart lokale coalities Kansrijke Start

Hoe mooi is het om rechtstreeks contact te hebben met een andere gemeente over hun aanpak. Actieprogramma Kansrijke Start maakte daarom een interactieve landkaart. Hierop vind je de contactgegevens van gemeenten die werken aan een lokale coalitie Kansrijke Start. Wil je ook op deze kaart vermeld worden? Geef je gegevens door via deze link. Bekijk hier de interactieve landkaart.
Podcast De Wijkchallenge: stoppen met roken
“Wie rookt is een junk. Je bent verslaafd. Het zit in je hersens.” Meneer Nizamoeddin deed mee aan de Wijkchallenge – Stoppen met Roken. Vanzelfsprekend was dat niet. Vaak bereiken deze projecten mensen zoals meneer Nizamoeddin niet. Hoe je, na de Corona-crisis, weer bijeenkomsten organiseert waarmee je iedereen bereikt en betrekt, vertellen we in deze podcast.

Highlights uit 2019 in e-magazine Gezond Leven

Benieuwd naar belangrijke ontwikkelingen, feiten en cijfers uit 2019 over het programma Gezond Leven? De highlights van het afgelopen jaar vind je in het nieuwe e-magazine Gezond Leven. Zo lees je bijvoorbeeld over de aanpak van armoede in de gemeente Meppel en over de implementatie van de gecombineerde leefstijlinterventie in regio Utrecht. Bekijk het magazine hier.

Agenda 

Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp