Copy
Nieuwsflits GezondIn mei 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Webinar Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) op 12 juni

Vrijdag 12 juni geven we een webinar over de GLI. Samen met het RIVM, twee leefstijlaanbieders en Pharos gaan we in gesprek over een GLI voor iedereen. Hoe kunnen we samenwerken om in de interventie ook met achterliggende complexiteit rekening te houden? Deze en andere vragen komen aan bod, van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden doe je hier. Lees ook het blog van GezondIn-adviseur Aldien Poll.

Vier tips voor monitoring en evaluatie (M&E)

‘Doe ik de juiste dingen? En doe ik ze goed?' Deze vragen leven bij beleidsmedewerkers en professionals. Zij werken hard om met een effectieve aanpak gezondheidsverschillen terug te dringen in hun gemeente. Maar hoe monitor en evalueer je? Wat doe je als je weinig middelen hebt? Anneke Hiemstra, adviseur GezondIn, geeft vier tips voor het volgen van je aanpak.

Eenzaamheid aanpakken met Vlaardingen Veerkracht

De gemeente Vlaardingen pakt eenzaamheid aan met de methode design thinking. Het resultaat is een aanpak waarin de focus ligt op het vergroten van veerkracht en verbinding. In dit praktijkvoorbeeld lees je meer over Vlaardingen Veerkracht en de focus op verbinding.

Partnerberichten

Update begrijpelijke informatie coronavirus 

De begrijpelijke informatie rondom het corona-virus is aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Het informatiemateriaal is hier in verschillende talen te vinden. Naast informatie in begrijpelijke taal, kun je hier ook beeldplaten downloaden. 
Volg ons ook op LinkedIn voor meer interessante artikelen en video’s

Ervaringen met De Stopcoach-app

“Nu ik COPD heb, zegt mijn huisarts dat ik echt niet meer moet roken. Maar niemand zegt: kan ik u daarbij helpen? Ik kan het niet alleen,” vertelde een 70-jarige vrouw voordat ze meedeed aan de pilot met De Stopcoach-app. Een begrijpelijke app die rekening houdt met de leefwereld van lager opgeleiden. Vijf gemeenten werkten mee aan de pilot. Lees de evaluatie hier

Hoe gezondheidsvaardig is jouw gemeente?

Eén op de drie volwassenen heeft moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie rondom zorg en preventie. Houdt jouw gemeente hier rekening mee? Doe mee met het onderzoek van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.
Handvatten Stoppen-met-rokenzorg gemeenten
Wil je alle inwoners van Nederland een goede kans geven op een rookvrij leven? Met dit document bieden we ondersteuning aan GGD’en en gemeenten bij het realiseren van een integraal, persoonsgericht stoppen-met-rokenprogramma. De adviezen en handvatten sluiten aan bij het ondersteuningstraject Rookvrije Omgeving van GGD GHOR.

Leefstijladviezen Gezond Leven

Gezond Leven deelt leefstijladviezen voor thuis, ten tijde van het coronavirus: Coronavirus en leefstijl. Deze adviezen kunnen gemeenten, GGD’en en zorgprofessionals delen met inwoners en zelf gebruiken om mensen, op afstand, te helpen. Je vindt adviezen over de volgende thema’s: mentale gezondheid, bewegen, voeding, middelengebruik (alcohol, tabak, drugs), sociale interactie en seksualiteit.

Agenda 

Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp